Έστειλαν μήνυμα μαζί οι παίκτες του Απόλλωνα και της ΑΕΛ

Με μια εντυπωσιακή τελετή στο Λύκειο Πολεμιδιών στη Λεμεσό, έπεσε σήμερα η αυλαία του τετραετούς προγράμματος «Όλοι Διαφορετικοί, Όλοι Ίσοι» που υλοποίησε η ΚΟΠ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Το πρόγραμμα, το οποίο απευθυνόταν σε μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης, άρχισε το 2016 με στόχο την ενημέρωση των μαθητών κατά του ρατσισμού, με κεντρικό μήνυμα ότι, όλοι είμαστε ίσοι, ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας, θρησκείας και ικανοτήτων.
 
Στη σημερινή εκδήλωση στο Λύκειο Πολεμιδιών έδωσαν το παρών τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα και της ΑΕΛ, εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας καθώς και εκπρόσωποι από Σχολεία από όλη την Κύπρο τα οποία, σε αυτά τα τέσσερα χρόνια συμμετείχαν με διάφορες εκδηλώσεις στο πρόγραμμα «Όλοι Διαφορετικοί, Όλοι Ίσοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξέπλυμα δέκα εκατομμυρίων με μεταγραφές στα χαρτιά και εμπλοκή της Κύπρου

«Ολοκληρώνουμε με περηφάνια αυτό τον κύκλο του προγράμματος «Όλοι Διαφορετικοί, Όλοι Ίσοι, εκφράζοντας τη χαρά μας για την ανταπόκριση των μαθητών και των καθηγητών τους στα μηνύματα που θέλαμε να στείλουμε. Ευχαριστούμε το Υπουργείο Παιδείας για την άψογη συνεργασία και ήδη, προετοιμαζόμαστε για παρόμοια προγράμματα τα οποία ελπίζουμε να έχουν την ήδη απήχηση ανάμεσα στους μαθητές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Οικονομικός Διευθυντής της ΚΟΠ Ανδρέας Μωριάς, Υπεύθυνος υλοποίησης του προγράμματος εκ μέρους της ΚΟΠ.

«Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, σε συνεργασία με την ΚΟΠ, στείλαμε σημαντικά κοινωνικά και ανθρωπιστικά μηνύματα στους μαθητές. Αναδείξαμε το ρόλο που μπορεί να έχει το ποδόσφαιρο στην κοινωνία μας και το χρησιμοποιήσαμε ως ένα αντιρατσιστικό εργαλείο», ανέφερε η Επιθεωρήτρια Φυσικής αγωγής Μέσης Εκπαίδευσης Ελευθερία Χατζηστεφάνου.

«Ήταν ένα πρόγραμμα που πρόσφερε τα μέγιστα στην ενημέρωση και στην εκπαίδευση των μαθητών για την ισότητα», ανέφερε η Διευθύντρια του Λυκείου Πολεμιδιών Μαρία Πολυδώρου Κυριάκου.

Η σημερινή εκδήλωση περιλάμβανε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τους μαθητές του Λυκείου καθώς και αγώνα futsal με τη συμμετοχή της ομάδας του Σχολείου και τη φιλική συμμετοχή των ποδοσφαιριστών Φώτη Παπουλή, Ζοάο Πέδρο, Εμίλιο Ενσούε, Τσάρλισον Μπένσποπ, Γιάννη Γερολέμου, Ράιν Μαέ, Νταβόρ Στρασκόφσκι και Μομσίλο Ράσο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των ημιτελικών του κυπέλλου

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια