Η πρώτη εντύπωση του Κανέδα για την Ανόρθωση και οι παίκτες που θα στερηθεί

Δημοσιογραφική διάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα (28/02) για την παρουσίαση του νέου προπονητή της ΑΕΚ, Νταβίδ Κανέδα. Η δημοσιογραφική διάσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διασκέψεων του AEK ARENA και μίλησε αρχικά ο τεχνικός διευθυντής Αρνάλ Κόντε και στην συνέχεια ο Ισπανός κόουτς.

«Καλησπέρα σε όλους σας. Είμαστε εδώ σήμερα για να παρουσιάσουμε τον νέο μας προπονητή, David Caneda Perez. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία, καθώς έχει δουλέψει για αρκετά χρόνια ως δεύτερος προπονητής σε τοπ ομάδες της Ισπανίας, του Μεξικό και του Ισραήλ, ενώ επίσης έχει δουλέψει ως πρώτος προπονητής και σε ομάδες της πατρίδας του. Είμαστε σίγουροι ότι θα μας βοηθήσει για να γίνουμε καλύτεροι και να προσπαθήσουμε στο τέλος της σεζόν να έχουμε πετύχει τους στόχους μας.

Θέλω να πω κάτι που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση από την πρώτη συνομιλία που είχα με τον David ότι πάντα κοιτάζει μέρα με την μέρα. Δεν ήταν εύκολο για μας να κάνουμε τόσες αλλαγές τον Ιανουάριο και να μπούμε στον σωστό δρόμο. Όλοι μας πρέπει να κάνουμε τα σωστά βήματα. Παίκτες, προπονητές, όλοι πρέπει να κάνουμε τα σωστά βήματα. Τον ευχαριστώ γιατί από την πρώτη στιγμή μου είπε θα έρθω, θα δείξω, θα πείσω και θα μείνω και την νέα σεζόν. Είναι πολύ καλό για μένα.

Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί τον Μάιο. Σίγουρα είναι σημαντικό να πετύχεις τον στόχο, αλλά πέραν από αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό η εικόνα και το ποδόσφαιρο που αποδίδεις. Για μένα το πιο σημαντικό είναι η δουλειά που κάναμε μέχρι πριν λίγη ώρα, η δουλειά που θα κάνουμε αύριο, η δουλειά που θα κάνουμε την Κυριακή. Εάν στο τέλος της σεζόν είμαστε χαρούμενοι για την δουλειά που έχουμε κάνει, εάν αποδίδουμε όπως πρέπει θα είναι και πολύ εύκολη η απόφαση μας», δήλωσε αρχικά ο Arnal Conde.

«Καλησπέρα και από μένα. Για τον εαυτό μου δεν θα πω κάτι περισσότερο, καθώς με σύστησε προηγουμένως ο Arnal. Είμαι ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ και θα έχω την δυνατότητα να προσφέρω σε ένα μεγάλο σύλλογο της Κύπρου. Ελπίζω να έχουμε επιτυχίες, είναι κάτι που το θέλουμε πολύ», δήλωσε αρχικά ο David Caneda και συνέχισε...

«Από την πρώτη στιγμή προσπαθώ να αντιληφθώ τι παίκτες έχουμε στην ομάδα μας και να πάρω το καλύτερο δυνατό από τον κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Δεν έχει να κάνει με συστήματα και τακτικές. Από την πρώτη εικόνα που έχω αποκομίσει διαθέτουμε ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ.

Αυτό που προτιμώ είναι να διατηρήσω το ίδιο μοντέλο σε όλα τα παιχνίδια. Αλλά είναι κάτι που εξαρτάται από την απόδοση των ίδιων των ποδοσφαιριστών. Θέλω να διατηρήσω ένα σχηματισμό που δεν θα αλλάζει, αλλά θα πρέπει να δούμε την ανταπόκριση των ποδοσφαιριστών. Αυτοί είναι που θα μου απαντήσουν.  

Για κάθε προπονητή ή ποδοσφαιριστή το κίνητρο είναι πάντα μεγάλο, όπως και η ευκαιρία που του παρουσιάζεται. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ, ευχαριστημένος με το κλαμπ και τον τεχνικό διευθυντή που με επέλεξε. Θέλω να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία και να δείξω το έργο μου.

Για μένα αυτό που ποτέ δεν αλλάζει κατά την διάρκεια μίας σεζόν είναι να κοιτάω μέρα με την μέρα και παιχνίδι με παιχνίδι ξεχωριστά. Εάν θέλουμε να πάρουμε το μάξιμουμ της απόδοσης των ποδοσφαιριστών θα πρέπει να δουλεύουμε κάθε μέρα στις προπονήσεις και στα παιχνίδια.

Παρακολούθησα τον επαναληπτικό του Κυπέλλου και έχω αποκομίσει πάρα πολύ καλή εντύπωση για το επίπεδο των ομάδων. Η Ανόρθωση είναι αρκετά δυνατή ομάδα. Ξέρει τι να κάνει μέσα στο γήπεδο και μου άρεσε ο τρόπος παιχνιδιού της. Μας περιμένει ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό ντέρμπι την Κυριακή. Η Νέα Σαλαμίνα είναι ομάδα με διαφορετικό στυλ. Η Ανόρθωση είναι μία δυνατή ομάδα, αθλητική, με ψηλά κορμιά και αρκετά ποιοτική, για αυτό και βρίσκεται στην 1η θέση. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί την Κυριακή και να πάρουμε την νίκη.

Έχω μία ιδέα και αυτή είναι η ομάδα μου να παίζει το καλύτερο δυνατό σε κάθε παιχνίδι. Βεβαίως και περιμένω πολλά αλλά αυτό που πάντα έχω στο μυαλό μου είναι μία ομάδα που θα παρουσιάζεται με την καλύτερη δυνατή απόδοση. Να είναι συμπαγής και να επιτίθεται, αλλά και να αμύνεται σωστά με την μπάλα. Για παράδειγμα δεν μπορούμε να είμαστε τόσο δυνατοί στην άμυνα όπως είναι η Ανόρθωση για παράδειγμα, αλλά μπορούμε να είμαστε πιο δυνατοί στην επίθεση. Αυτή είναι η ιδέα μου.

Για μένα δεν λέει κάτι το ότι υπάρχουν αρκετοί συμπατριώτες μου στην ομάδα. Βεβαίως και είναι πλεονέκτημα το ότι γνωρίζω αρκετούς από αυτούς. Αλλά η δουλειά μου είναι να προπονώ όλους τους ποδοσφαιριστές το ίδιο, είτε είναι Ισπανοί, είτε είναι Κύπριοι. Μπορεί να ξέρω κάποιους γιατί είναι συμπατριώτες μου, αλλά στο τέλος είναι όλοι ποδοσφαιριστές το ίδιο, ανεξάρτητα από την χώρα καταγωγής.

Έχουμε μερικούς ποδοσφαιριστές που είναι τραυματίες, αλλά για μένα οι καλύτεροι είναι αυτοί που βρίσκονται στην διάθεση μου και με αυτούς θα παλέψουμε την Κυριακή. Αυτό είναι που μετράει και όχι ποιοι απουσιάζουν.

Για το ντέρμπι με την Ανόρθωση δεν υπολογίζονται οι Sastre, Acoran, Tete και Θωμάς. Θέλω να πω για τον Θωμά, είχε μία άτυχη στιγμή χθες και τραυματίστηκε σοβαρά στην κλείδα. Του εύχομαι καλή ανάρρωση και να επιστρέψει κοντά μας όσο το δυνατόν πιο σύντομα». 

Δειτε Επισης

O προγραμματισμός της αγωνιστικής περιόδου 2024-2025
Άρχισε την προετοιμασία της για τους αγώνες με Λετονία και Σερβία η Εθνική
Νίκησε την Ανόρθωση και πιέζει τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ
Επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας και έφυγε νικητής από το Δασάκι ο Εθνικός
Η Ανόρθωση υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Παπαδόπουλος»
ΒΙΝΤΕΟ: Δέχθηκε παφίτικο χαστούκι ο Άρης και πέταξε την τεράστια ευκαιρία για κορυφή
Έντονος ο Σα Πίντο-«Ρώτησα τον διαιτητή για ένα σπρώξιμο του Τομανέ και μου είπε ότι δεν τον κάλεσε το VAR»
Η πρώτη αντίδραση του Αναστασίου μετά τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ
Βασίλισσα στο αιώνιο η Ομόνοια μείωσε στο -5 από την κορυφή και έβαλε σε μπελάδες τον ΑΠΟΕΛ
Με αυτούς παρατάσσονται Πάφος και Άρης στο Στέλιος Κυριακίδης