Τα σημάδια ανάκαμψης, το ερωτηματικό του Γιαννιώτα και το δίλημμα του Σωφρόνη

Μια άκρως επαγγελματική νίκη πέτυχε ο Απόλλωνας στη χθεσινή (29/02), αναμέτρηση επί της Νέας Σαλαμίνας στο Αμμόχωστος με 3-1. Οι κυανόλευκοι, επέστρεψαν στις νίκες μετά την ήττα από τον Εθνικό και μπαίνουν στη τελική ευθεία με το καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή, μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση, πίεση τους ερυθρόλευκους και κατάφεραν να πάρουν νωρίς, στο 14’, κεφάλι στο σκορ. Από εκεί και πέρα η ομάδα της Λεμεσού, πιέστηκε στον αγωνιστικό χώρο, μέχρι που δέχτηκε την ισοφάριση. Το κλειδί της όλης υπόθεσης είναι το τέρμα που πέτυχε άμεσα (σ.σ ένα λεπτό μετά που ισοφαρίστηκε), από τον Ματέι. Εκεί που χρειάστηκε, οι κυανόλευκοι, έδειξαν χαρακτήρα και πήραν μια τεράστιας σημασίας νίκη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποκάλυψη Σωφρόνη: Χάσαμε από τον ΑΠΟΕΛ και μου έστειλαν δεκάδες τερματοφύλακες

Τη σημαντικότητά της, την εξήγησε και ο Σωφρόνης Αυγουστή με το πέρας της αναμέτρησης, στην καθιερωμένη διάσκεψη Τύπου των δυο προπονητών. Ο Κύπριος τεχνικός, ανέφερε πως η νίκη του Απόλλωνα επί της Σαλαμίνας, ήταν μια από τις πιο σημαντικές την φετινή περίοδο, αφού οι τρεις ομάδες που βρίσκονται από πάνω του και η ΑΕΚ που ακολουθεί στη βαθμολογία, τίθενται αντιμέτωπες σε μεταξύ τους παιχνίδια. Έτσι, έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, να ψαλιδίσει τη διαφορά την κορυφή και να αυξήσει τη διαφορά από την ΑΕΚ. Πάντως, ότι και να γίνει, ο Απόλλωνας, θα βγει αρκετά κερδισμένος από την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος για ακόμη ένα παιχνίδι ο Φλορεντίν Ματέι. Ο Ρουμάνος μέσος του Απόλλωνα, σκόραρε για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι, δείχνοντας ότι μπορεί να βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την προσπάθεια του Απόλλωνα μέχρι το τέλος. Αρκετά μαχητικός και μέσα στις φάσεις για άλλο ένα αγώνα ο Μπένσοπ, που δείχνει σιγά σιγά να μπαίνει στο πετσί της ομάδας. Καταλυτικές οι επεμβάσεις του Δημητρίου, όπου και όποτε χρειάστηκε, με τον νεαρό να δείχνει ότι μπορεί να αντεπεξήλθε στα ψηλά.
 

Από εκεί και πέρα, ο Σωφρόνης Αυγουστή, θέλησε να στείλει το μήνυμα. Δώδεκα παιχνίδια, δώδεκα τελικοί για τους κυανόλευκους, όπου θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους τις πιθανότητες που έχουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ήδη, ο Κύπριος τεχνικός, γνωρίζει την ομάδα όπου θα αντιμετωπίσει για την πρώτη αγωνιστική της β’ φάσης και αυτή είναι ο ΑΠΟΕΛ. Έτσι, έχει τη δυνατότητα, από τώρα να ξεκινήσει την προετοιμασία του.

Ερωτηματικά μπορεί να προκαλεί στους φίλους του Απόλλωνα, η μη συμμετοχή του Γιάννη Γιαννιώτα. Ο Ελλαδίτης άσος, δέχθηκε ποινή από τον αθλητικό δικαστή και θα απουσιάσει από τα επόμενα παιχνίδια του Απόλλωνα και έτσι σήμερα, θα μπορούσε να θεωρηθεί ακόμη και βασικός.
 

Όπως και να έχει, ο Απόλλωνας, ξεκίνησε σιγά σιγά να βρίσκει τα πόδια του μετά και τα κακά αποτελέσματα των τελευταίων μηνών. Από τα πόδια των κυανολεύκων εξαρτώνται σχεδόν τα πάντα, για τη θέση όπου θα τερματίσει ο Απόλλωνας, αλλά και τι θα κάνει στο θεσμό του κυπέλλου.

Είναι άξιο απορίας, εάν ο Σωφρόνης Αυγουστή, θα θελήσει να δώσει βάση άλλου σε κάποια διοργάνωση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ενόψει EURO U-17
«Δεν θα έλεγα ότι υποστηρίζουμε την Ομόνοια στον απόλυτο βαθμό, αλλά θέλουμε να πάρει το κύπελλο»
Αποθεώνουν Βιτάλ στη Σκωτία-«Είναι αυτό που χρειάζεται η Ρέιντζερς»
Τα δεδομένα για την πέμπτη σερί παρουσία της Ομόνοια στην Ευρώπη
ΒΙΝΤΕΟ: Η ανάρτηση της ΑΕΚ με διπλό στο ΓΣΠ με προπονητή τον Μπεν Σιμόν