Το θλιβερό γεγονός και η πρόβλεψη του Χρίστου για την κούρσα του πρωταθλητή

Στην πολύ καλή εικόνα που παρουσιάζουν τη φετινή χρονιά Ομόνοια και Ανόρθωση, την πορεία του ΑΠΟΕΛ τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις εγχώριες διοργανώσεις αλλά και τη σεζόν που διανύει η ΑΕΚ αναφέρθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν μάνατζερ, Παρασκευάς Χρίστου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην OMADA.

Την ίδια ώρα ο παλαίμαχος άσος των κυπριακών γηπέδων παρέθεσε τη δική του εκτίμηση για την κούρσα του πρωταθλητή και τη μάχη για τα κάτω στρώματα της βαθμολογίας, ενώ παράλληλα εξέφρασε και την δική του άποψη για τα όσα έλαβαν χώρα τον τελευταίο καιρό στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρόεδρος για διαφθορά στο ποδόσφαιρο: Ο στάβλος υπήρχε και οι παράγκες λειτουργούσαν

Ο Κύπριος ατζέντης αναφερόμενος στα επερχόμενα ντέρμπι, της 22ης αγωνιστικής, Ανόρθωσης-ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια είπε πως θα είναι δύο πολύ καλά παιχνίδια, καθώς η κάθε μια ομάδα έχει τους δικούς τις ξεχωριστούς λόγους.

«Η Ανόρθωση θέλει πρωτάθλημα και η ΑΕΚ θα κυνηγήσει την Ευρώπη μέσω της βαθμολογικής της θέσης, αφού είναι εκτός από το κύπελλο. Η ΑΕΚ άλλαξε προπονητή, άρα θα δούμε εν μέρος κάποια διαφορά φιλοσοφίας στο παιχνίδι της. Η Ανόρθωση είναι πρωτοπόρος από την αρχή της σεζόν και έτσι έχουν μια σταθερότητα και αυτό οφείλεται στον προπονητή, αν εξαιρέσουμε το αποτέλεσμα με τον Εθνικό Άχνας».
 
 
Αυτό που έκαναν Ομόνοια, Ανόρθωση και το ΑΠΟΕΛ που δεν παύει να είναι ΑΠΟΕΛ

Για το ντέρμπι αιώνιων, ο 36χρονος ατζέντης, ανέφερε για τον ΑΠΟΕΛ ότι «έκανε πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη, αν και για εμένα δεν ήταν το καλύτερο ΑΠΟΕΛ των τελευταίων χρόνων. Όσο για το πρωτάθλημα όπως είπα δεν είναι και το καλύτερο ΑΠΟΕΛ που έχουμε δει, αλλά δεν παύει να είναι ΑΠΟΕΛ και είναι κοντά στο κυνήγι του τίτλου».

Ο Παρασκευάς Χρίστου μιλώντας για την Ομόνοια, τόνισε πως φέτος είναι η Ομόνοια που οι φίλαθλοι της θέλουν και ότι παίζει καλό ποδόσφαιρο διεκδικώντας το πρωτάθλημα.
 
«Θα δούμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, αφού με νίκη οποιασδήποτε ομάδας θα έχουμε αλλαγές στη βαθμολογική θέση.
Ερωτηθείς για την κούρσα του πρωταθλήματος αλλά και τη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία ο Κύπριος μάνατζερ είπε «για τη μάχη του τίτλου θα δούμε μόνο Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια. Για τη διαβάθμιση αν εξαιρέσω τη Δόξα, που πιστεύω θα είναι η πρώτη που θα πέσει, οι άλλες θα το παλέψουν, αφού τελευταία μας εξέπληξαν με τα αποτελέσματα που έφεραν και το καλό ποδόσφαιρο που παίζουν».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Περνά στην αντεπίθεση η Ανόρθωση με φόντο τους Ελουντού και Κορέια

Για την πολύ καλή σεζόν που διανύουν Ανόρθωση και Ομόνοια, ο 36χρονος παλαίμαχος άσος ανέφερε ότι «είχαν δύσκολο έργο από το καλοκαίρι, αφού έπρεπε να φέρουν αρκετούς παίκτες και έπρεπε να πετύχουν στους περισσότερους, αφού δεν είχαν τον βασικό κορμό τους από την περσινή σεζόν. Πράγμα το οποίο έχουν πετύχει και αυτό αποδεικνύεται στο γήπεδο με την απόδοση και τα αποτελέσματα τους».
 

Τη δική του άποψη για την εικόνα που παρουσιάζει η ΑΕΚ τη φετινή χρονιά εξέφρασε ο Παρασκευάς Χρίστου, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «η ΑΕΚ κατ’ εμένα δεν έκανε αυτό που έκαναν η Ανόρθωση και η Ομόνοια. Έτσι βρέθηκε στη μέση του πρωταθλήματος να αλλάζει προπονητές, αλλά και να ξεμένει από επιλογές παικτών για διάφορους λόγους, τραυματισμούς κλπ».

Το θλιβερό γεγονός, το VAR και η μεγάλη ευθύνη για την εκπροσώπηση ενός ποδοσφαιριστή

Ερωτηθείς για τα όσα έλαβαν χώρα στο κυπριακό ποδόσφαιρο το τελευταία διάστημα περί διαφθοράς και στημένων αγώνων ο Κύπριος ατζέντης είπε πως «το κυπριακό ποδόσφαιρο έγινε πολύ καλύτερο και εκεί που δεν μας γνώριζαν στο εξωτερικό τους αναγκάσαμε να μας υπολογίζουν. Τώρα με αυτά που ακούστηκαν έχουμε βγάλει πολύ κακό όνομα και καταστρέφουμε μόνοι μας ότι χτίσαμε.  Πραγματικά με θλίβει το γεγονός αυτό για κάποιους που έμπλεξαν το καλύτερο άθλημα στον κόσμο με στημένα παιχνίδια», υποδεικνύοντας πως είναι θλιβερά τα όσα έγιναν και ακούστηκαν περί χειραγωγημένων αγώνων.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, αναφέρθηκε επίσης στους ξένους διαιτητές, την κυπριακή διαιτησία αλλά και την κάθοδο του VAR στο νησί μας. 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΚΕΛ: Η μπόχα του ποδοσφαίρου έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Κύπρου

«Η κάθοδος ξένων διαιτητών έγινε για όλα αυτά που ακούγονταν και γίνονταν προκαταλήψεις ή όχι. Έχουμε πολύ καταξιωμένους διαιτητές που μπορούν να διαιτητεύσουν στο εξωτερικό, άρα αν δεν γίνονταν κάποια σφυρίγματα λανθασμένα που έχουν στερήσει αρκετούς βαθμούς σε ομάδες δεν θα φτάναμε σε αυτό το σημείο. Το VAR θα βοηθήσει πολύ σε μεγάλο βαθμό, αφού κάποιες φάσεις είναι ανθρωπίνως αδύνατο να τις δουν οι διαιτητές την ώρα του παιχνιδιού σε κλάσματα δευτερολέπτου. Επίσης, θα βοηθήσει και στην προτροπή λανθασμένων σφυριγμάτων».

Ο 36χρονος, ατζέντης, κλήθηκε να σχολιάσει το πόσο σημαντικό είναι να εκπρόσωπος ένα ποδοσφαιριστή ως μάνατζερ αλλά και ποια είναι τα συναισθήματα του όταν ολοκληρώνει μια μεταγραφή. 

«Να εκπροσωπείς ένα ποδοσφαιριστή είναι μεγάλη ευθύνη, αφού παίρνεις στα χέρια σου το μέλλον της καριέρας του. Πρέπει να ξέρεις τι ποδοσφαιριστής είναι και τις προσδοκίες του. Να λες την αλήθεια σε αυτόν και να μην του γεμίζεις τα αυτιά, με πράγματα που δεν μπορείς να του προσφέρεις για να σε εκτιμήσει και να σε εμπιστευτεί. Πρέπει να κάνεις το καλύτερο για αυτόν με σωστές επιλογές. Όταν ολοκληρώνω μια μεταγραφή αισθάνομαι πολύ καλά, γιατί έχω φέρει δύο μέρη σε συμφωνία, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι έκανα και τους δύο χαρούμενους ομάδα και παίκτη».
 
 

Δειτε Επισης

Αλλαγή ώρας στο Εθνικός Άχνας-Απόλλωνας
Σύσκεψη στην ΚΟΠ για τις διοργανώσεις του Futsal
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές των ημιτελικών του κυπέλλου
Ανυπομονούν για τη ρεβάνς με τον Απόλλων η Πάφος-«Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο»
Τελειώνει από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Παρελθόν από τη Δόξα ο Γιώργος Πετράκης
«Όταν ο Κακόριν πέρασε από τον Πίριτς είχε κάποια επαφή, θα μπορούσε να υπήρχε παράβαση για πέναλτι»
Στο ΓΣΠ το ντέρμπι τίτλου ανάμεσα σε Ομόνοια 29ης Μαΐου και Ομόνοια Αραδίππου
Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ-15
Το μήνυμα του Μπεζούς-«Να με στηρίξετε, να πιστέψετε και να αγαπάτε την Ομόνοια»