Με φάρο το αήττητο περιμένει την ΑΕΚ στο... κάστρο της η Ανόρθωση

Να κόψει πρώτη το νήμα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θέλει η Ανόρθωση, εκμεταλλευόμενη τις απώλειες των δύο συνδιεκδικητών του τίτλου που αγωνίζονται μεταξύ τους τη Δευτέρα.

Με ενδεχόμενη επιτυχία κόντρα στην ΑΕΚ, η ομάδα της Αμμοχώστου θα ζευγαρώσει τις νίκες της απέναντι στους Λαρνακείς και θα μπει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στα πλέι οφ.

Το γεγονός ότι η «Κυρία» αγωνίζεται εντός έδρας και θα έχει μαζικά τον κόσμο στο πλευρό της έχει τη δική του σημασία, με την Ανόρθωση να παραμένει αήττητη στο σπίτι της στο φετινό πρωτάθλημα. Την ψυχολογία των παικτών ανέβασαν πριν το ντέρμπι και οι οργανωμένοι της ομάδας της Αμμοχώστου, αφού έδωσαν το παρών τους στην τελευταία προπόνηση. 

Το αήττητο στα εντός έδρας αποτελεί οδηγό των δύο σεζόν όπου η Ανόρθωση στέφθηκε πρωταθλήτρια (σ.σ. 2004-05 και 2007-08), με τη διαφορά ότι τότε δεν υπήρχε ο θεσμός των πλέι οφ και τα πολλαπλά ντέρμπι. 

Όσον αφορά το αγωνιστικό, η τελευταία προπόνηση ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα, ενώ στο όριο καρτών βρίσκονται οι Σελίν, Μανθάτης, Ντούρις και Ράγιος που έχουν από δύο κίτρινες. 

Ο Γεωργιανός κόουτς θα παρατάξει ό,τι καλύτερο διαθέτει, με στόχο η ομάδα του να φύγει με το τρίποντο από το ντέρμπι. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την άμυνα θ' αποτελέσουν οι Λόρια, Σίλντενφελντ, Βργκοτς, Γκαλίτσιος και Σελίν. 

Αρτυματάς και Νταουσβίλι θα δώσουν... μάχη στον χώρο του κέντρου, με τον Ρενάτο Μαργκάσα να είναι ο 2ος που θα προσπαθεί ν' ανακόπτει τις αμυντικές ενέργειες της ΑΕΚ.

Σε ρόλο δεκαριού θα είναι ο Ράγιος, δεξιά στην επίθεση θα κινείται ο Καλτσάς, αριστερά ο Οκριασβίλι και την αιχμή του δόρατος θ' αποτελέσει ο Ντούρις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ενόψει EURO U-17
«Δεν θα έλεγα ότι υποστηρίζουμε την Ομόνοια στον απόλυτο βαθμό, αλλά θέλουμε να πάρει το κύπελλο»
Αποθεώνουν Βιτάλ στη Σκωτία-«Είναι αυτό που χρειάζεται η Ρέιντζερς»
Τα δεδομένα για την πέμπτη σερί παρουσία της Ομόνοια στην Ευρώπη
ΒΙΝΤΕΟ: Η ανάρτηση της ΑΕΚ με διπλό στο ΓΣΠ με προπονητή τον Μπεν Σιμόν