Η πρώτη ήττα στο... κάστρο είναι πικρή αλλά τώρα είναι ώρα της Ανόρθωσης

Με τον πιο δραματικό τρόπο έμελλε να ολοκληρώσει την Α' φάση του πρωταθλήματος CYTA, η Ανόρθωση, η οποία στην τελευταία αγωνιστική πριν από την έναρξη των πλέι οφ, δέχθηκε την πρώτη της ήττα στο Αντώνης Παπαδόπουλος, από την ΑΕΚ, με κατεβασμένα τα χέρια. 
 
Εκεί που φαινόταν ότι το σπίτι της Κυρίας έμοιαζε με απόρθητο φρούριο, αφού δεν είχε δεχθεί την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο άλλη ήττα, η ομάδα της Λάρνακας έμελλε να περάσει σαν σίφουνας από το Παπαδόπουλος, και με έναν αφηνιασμένο και ασταμάτητο Ιβάν Τρισκόφσκι, έκανε πάρτι και έσπασε το αήττητο σερί που διατηρούσε η ομάδα της Αμμοχώστου. Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι η Ανόρθωση γνώρισε τη δεύτερη διαδοχική της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα για πρώτη φορά την εφετινή αγωνιστική περίοδο. 
 
Μπορεί οι ποδοσφαιριστές του Τιμούρ Κετσπάγια να μπήκαν ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο και έτοιμοι να κάνουν το δικό τους παιχνίδι, αλλά οι Λαρνακείς διαφοροποίησαν τα σχέδιά τους, κλείνοντάς τους σχεδόν στο μισό γήπεδο. Αφού κτύπησε δεις ο Σκοπιανός στράικερ των φιλοξενουμένων, τότε η Ανόρθωση έβαλε μπρος και άναψε τις μηχανές, μα τελικά ο χρόνος ήταν εναντίον της, αφού κατάφερε να μειώσει στο 91' με τον Κατσαράβα και τα τελευταία εναπομείναντα λεπτά έμοιαζαν Γολγοθάς, χωρίς ωστόσο να διαφοροποιείται κάτι. 
 
Είναι γεγονός ότι η Ανόρθωση φάνηκε κουρασμένη και αποδεκατισμένη σε γενικές γραμμές, αφού δεν μπορούσε να κινηθεί στο δημιουργικό κομμάτι και να φτιάξει αξιοσημείωτες ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία. Κάτι που παραδέχθηκε άλλωστε και ο Γεωργιανός τεχνικός, Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι «ο αντίπαλος είχε πλεονέκτημα ότι δεν έπαιξε μεσοβδόμαδα, ενώ εμείς δώσαμε αρκετές δυνάμεις σε ένα σημαντικό παιχνίδι και σήμερα φάνηκε ότι μας έλειπε η φρεσκάδα».
 
Πλέον η πρώτη θέση δεν εξαρτάται από τα πόδια της Κυρίας, καθώς η Ομόνοια που απέχει μόλις ένα βαθμό, σε ενδεχόμενη ισοπαλία ή νίκη επί του ΑΠΟΕΛ, τότε προσπερνά την Ανόρθωση στη βαθμολογία. 
 
«Δεν μπορώ να έχω παράπονο από τους παίκτες γιατί δεν ήταν εύκολες αυτές οι δύο βδομάδες, άλλα είμαστε εκεί και θα προσπαθήσουμε να μείνουμε μέχρι τέλος. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα», επεσήμανε μεταξύ άλλων επίσης ο Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος παρουσιάζεται πιο έτοιμος από ποτέ για να κυνηγήσει μέχρι τέλους τον τίτλο του πρωταθλήματος. Άλλωστε, στα αρνητικά αποτελέσματα και τώρα που καίει το σίδερο είναι που θα φανεί η ποιότητα και η αντοχή της ομάδας της Αμμοχώστου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ενόψει EURO U-17
«Δεν θα έλεγα ότι υποστηρίζουμε την Ομόνοια στον απόλυτο βαθμό, αλλά θέλουμε να πάρει το κύπελλο»