Πέταξαν (χ)αρταετό και... Green Monday στην κορυφή

Ισόπαλο 0-0 έληξε το ντέρμπι αιωνίων μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας στο ΓΣΠ, για την τελευταία αναμέτρηση της Α' φάσης του πρωταθλήματος.
 
Οι γαλαζοκίτρινοι, μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, βάζοντας τρομερή πίεση στην Ομόνοια, με τον Παντιλίμον, να πραγματοποιεί αρκετές σωτήριες επεμβάσεις, κρατώντας την ομάδα του ζωντανή. 
 
Πλέον, τα βαθμολογικά έχουν αλλοιωθεί και έτσι η Ομόνοια, θα πάει στα πλει οφ από τη πρώτη θέση ενώ ο ΑΠΟΕΛ, από την τρίτη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Το φάουλ του Εφραίμ που έκανε τους ΑΠΟΕΛίστες να φωνάξουν γκολ
 
Α’ ημίχρονο

Πολύ δυνατά μπήκε στο πρώτο μέρος ο ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι, είχαν την καθολική υπεροχή της μπάλας, βάζοντας τρομερή πίεση στην εστία των πρασίνων. Μέσα σε ένα λεπτό μέσα, οι γαλαζοκίτρινοι, βρήκαν δυο σουτ με αρχικά με τον Τάμαρι και στη συνέχεια με τον Εφραίμ, ωστόσο ο Παντιλίμον δεν ανησύχησε, μπλοκάροντας εύκολα την μπάλα. Η μεγάλη ευκαιρία για τους πρωταθλητές, ήρθε στο 8’ της αναμέτρησης με τον Εφραίμ. Ο Κύπριος διεθνής, έκανε την αγαπημένη του κίνηση, συγκλίνοντας προς τα μέσα, με τον Παντιλίμον, να απομακρύνει εντυπωσιακά το φαλτσαριστό σουτ σε κόρνερ. Την εκτέλεση, ανέλαβε ο Ντε Βινσέντι, στέλνοντας την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Σάβιτς να μην μπορεί από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. Όλα αυτά, μέχρι το 8’ της αναμέτρησης. Από εκεί και πέρα η Ομόνοια, κατάφερε να ισορροπήσει την αναμέτρηση, αλλά μέχρι και το 19’. Ο Άλεφ, βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από την εστία. Στο επόμενο λεπτό, ο Τάμαρι και πάλι δοκίμασε του σουτ, αλλά ήταν αδύναμο με τον κήπερ των πρασίνων, να ελέγχει την μπάλα. Οι γαλαζοκίτρινοι, έφτασαν εκ νέου κοντά στο τέρμα με διπλή τεράστια ευκαιρία. Ο Ντε Βινσέντι, έκανε το σουτ με τον Παντιλίμον να αποκρούει εντυπωσιακά για ακόμη μια φορά. Η μπάλα, έφτασε στον Εφραίμ, όπου δοκίμασε εκ νέου το σουτ με τον Ρουμάνο κήπερ της Ομόνοιας, να του λέει και πάλι όχι. Η πρώτη καλή στιγμή για την Ομόνοια, ήρθε στο 29’. Ο Ακιντόλα, έκανε το γύρισμα στην περιοχή και τον Τιάγκο να κάνει το πλασέ. Η μπάλα κόντραρε στον Μερκή και απομακρύνθηκε. Με όλα αυτά, ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με τον ΑΠΟΕΛ, να νιώθει αδικημένος για το αποτέλεσμα.
 
 
Β’ ημίχρονο
 
Πολύ κακό το δεύτερο ημίχρονο σε σχέση με το πρώτο. Και οι δυο προπονητές, πρόσεξαν κυρίως να μην δεχτούν τέρμα, κρατώντας αμυντικούς προσανατολισμούς.Η πρώτη φάση στην επανάληψη ήρθε από τον ΑΠΟΕΛ, με ένα σουτ του Τάμαρι, έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνά έξω. Στο 56’, ο Εφραίμ εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που κέρδισε η ομάδα του με την μπάλα να περνά εκατοστά από το δεξί κάθετο δοκάρι του Παντιλίμον. Στο 58’, η Ομόνοια, βρήκε την πρώτη της καλή στιγμή με τον Τιάγκο να προσπαθεί να πιάσει στον ύπνο τον Μπέλετς. Η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και απομακρύνθηκε στη συνέχεια. Ένα πολύ φτωχό δεύτερο ημίχρονο με την μπάλα να κινείται στο χώρο του κέντρου περισσότερο. 
 
 
Οι ενδεκάδες:
 
ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Βούρος, Μερκής, Σάβιτς, Ιωάννου, Μιχαΐλοβιτς (Αλωνεύτης 77'), Άλεφ, Γένσεν, Τάμαρι, Εφραίμ (Γέφτοβιτς 64’), Ντε Βινσέντι (Πάβλοβιτς 84')
 
Ομόνοια: Παντιλίμον, Μαυρίας, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέζιακς, Κούσουλος, Γκόμεθ (Γκόμες 56’), Τιάγκο, Ακιντόλα, Μποτεάκ, Ντάρμπισαϊαρ (Κακουλής 70')
 
Σκόρερ: -/-
 
Κίτρινες: Ντε Βινσέντι, Ιωάννου, Σάβιτς, Αλωνεύτη / Λέσιακς, Μποτεάκ
 
Κόκκινες: -/-
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οι ενδεκάδες Ομόνοιας και Πάφου στον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Στο ΓΣΠ για το ιστορικό παιχνίδι οι οπαδοί της Πάφου (pics)
Έστειλαν ηχηρά μηνύματα οπαδισμού Ομονοιάτες και Παφίτες αγκαλιασμένοι (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Οπαδός έβαλε φέρετρο και σταυρό στο φορτηγό του και πάει για... κηδεία στο ΓΣΠ
LIVE: Η ώρα του μεγάλου τελικού Κυπέλλου μεταξύ Ομόνοιας και Πάφος FC
Τάσος Γλαύκου-Αξιολογείται από τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης
ΒΙΝΤΕΟ: Έστησαν πάρτι στη σήραγγα οι Παφίτες, καθ' οδόν προς το ΓΣΠ
Χριστοδουλίδης για Κυπελλούχο-«Ως οπαδός της Πάφου, φυσικά θέλω να κερδίσει η Πάφος»
Ξεχύθηκε στους δρόμους ο πράσινος λαός-Με βαμμένα αυτοκίνητα και... πορτοκαλί λαγό (pics)
BINTEO: Παφίτικη παράνοια... Άρχισαν από το μεσημέρι την πορεία τους για το ιστορικό ραντεβού στο ΓΣΠ