Η άποψη του Μπεργκ για τον ρυθμό του ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι και το μάθημα της Ομόνοιας

Στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ αλλά και στο επερχόμενο παιχνίδι για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος, αναφέρθηκε ο προπονητής της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ, μιλώντας στο επίσημο κανάλι των πρασίνων.

Ο Νορβηγός τεχνικός είπε ότι τα εναπομείναντα δέκα ματς στα πλέι οφ θα είναι ένα μάθημα για την ομάδα του, ενώ παράλληλα τόνισε ότι ο ΑΠΟΕΛ απέκτησε το ρυθμό και το τέμπο που χρειάζεται όταν αγωνίζεται σε τέτοιου είδους παιχνίδια, από την εμπειρία του στην Ευρώπη.

Πώς περιμένετε το εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΛ;

«Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που αγωνιστήκαμε ξανά μαζί τους. Ανυπομονούμε για το παιχνίδι, πλησιάζουμε προς το τέλος της σεζόν με τα τελευταία παιχνίδια. Τώρα βρισκόμαστε στα πλέι οφ και πρέπει να συνεχίσουμε».

Θα είναι η τρίτη φετινή αναμέτρηση απέναντι στην ΑΕΛ. Περιμένετε ένα διαφορετικό παιχνίδι αυτή τη φορά;

«Πιστεύω πως θα είναι παρόμοιο παιχνίδι. Πιστεύω πως είναι σταθερή ομάδα στον τρόπο και το στυλ που αγωνίζονται. Είναι καλή και δυνατή ομάδα και συνήθως τα πάνε πολύ καλά εντός έδρας. Οπόταν θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και 100% έτοιμοι».

Μετά τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ είπατε πως το παιχνίδι ήταν μία μεγάλη εμπειρία εκμάθησης για εμάς…

«Κάθε παιχνίδι είναι μία εμπειρία εκμάθησης για εμάς. Ο Σύλλογος δεν βρισκόταν σε αυτή τη θέση (πρώτη στη βαθμολογία) εδώ και αρκετό καιρό. Έτσι για εμάς και τους ποδοσφαιριστές είναι σημαντικό να μάθουμε πως να διαχειριζόμαστε αυτήν την κατάσταση. Να είμαστε ικανοί να παίζουμε στο ψηλότερο μας επίπεδο ανεξάρτητα από την κατάσταση σε κάθε παιχνίδι και τι λέει ο κάθε ένας. Πρέπει να βρούμε αυτή την επίδοση, αυτήν τη νοοτροπία, την κουλτούρα και πάνω σε αυτά δουλεύουμε. Πιστεύω πως η ομάδα έκανε πάρα πολλά βήματα μπροστά αυτή τη σεζόν. Η συμπεριφορά των παικτών μου είναι φανταστική, δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά, είναι πολύ φιλόδοξοι και έχουν μεγάλο κίνητρο. Έμεινε να το κάνουμε να δουλέψει. Όμως όπως ανέφερα, τα έχουν πάει πάρα πολύ καλά στη σεζόν».

Ποια θετικά στοιχεία κρατάμε από τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ και τι πρέπει να βελτιώσουμε;

«Θεωρώ πως ανασταλτικά ήμασταν πολύ καλοί. Είχαν μία μεγάλη ευκαιρία και κάποια σουτ, παρά το γεγονός ότι κρατούσαν λίγο περισσότερο την μπάλα. Είχαμε κάποιες καλές αντεπιθέσεις όπου μπορούσαμε να φτιάξουμε περισσότερες ευκαιρίες και φτιάξαμε και μία πολύ μεγάλη φάση. Σίγουρα θα μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε κάπως καλύτερα την μπάλα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν καλύτεροι σε αυτόν τον τομέα του παιχνιδιού. Αλλά αγωνιζόμασταν εναντίον του ΑΠΟΕΛ που είναι μία πολύ καλή ομάδα με πολλούς καλούς παίκτες, που κέρδισε το πρωτάθλημα τα τελευταία 7 χρόνια. Επίσης από την Ευρώπη πήρε τον ρυθμό και το τέμπο που χρειάζεται και τον βοηθούν σε αυτά τα παιχνίδια. Είμαι ικανοποιημένος από τη συνολική μας εμφάνιση. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε, όμως δεν παίρνω τίποτα ως δεδομένο. Γνωρίζω τι κάνουμε σε άλλους τομείς του παιχνιδιού και για εμάς να είμαστε τόσο δυνατοί και συμπαγείς είναι πολύ σημαντικό».

Έχουν απομείνει 10 ντέρμπι στο πρωτάθλημα και μίνιμουμ 2 για το κύπελλο. Πιστεύετε πώς η ομάδα είναι έτοιμη για αυτό το δύσκολο πρόγραμμα;

«Πιστεύω πως ναι. Είναι μία κατάσταση στην οποία θέλαμε να βρισκόμασταν. Είναι καλή η θέση που βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο με τον ανταγωνισμό σε αυτό το επίπεδο και απέναντι σε αυτές τις ομάδες. Για εμάς είναι ένα καλό μάθημα».

Ο κόσμος μας ήταν φανταστικός στο ντέρμπι και τώρα ετοιμάζεται για το παιχνίδι στη Λεμεσό. Ποίο είναι το μήνυμα σας;

«Στηρίζουν την ομάδα όπως κάνουν πάντα. Αγωνιζόμασταν εκτός έδρας με τον ΑΠΟΕΛ, δεν είχαμε τόσους πολλούς φίλαθλους, αλλά ακούγαμε τους δικούς μας περισσότερο. Αυτό βοηθάει τους παίκτες πάρα πολύ. Η στήριξη τους ήταν πολύ καλή, είναι θετικό να την έχουμε και όπως πολλές φορές προηγουμένως αποτελούν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του Συλλόγου. Είναι ένα μεγάλο μέρος για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε και όλοι προχωρούμε στην ίδια κατεύθυνση».

Δειτε Επισης

Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου
Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής