Το στοιχείο που ξεχωρίζει τον Γένσεν, ο ρόλος του Γουίλερ και η ευκαιρία του Γέφτοβιτς

Σ’ έναν από τους κρισιμότερους μήνες της φετινής σεζόν μπήκε αισίως ο ΑΠΟΕΛ, μετά την ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων.

Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν ως αδιαμφισβήτητο στόχο την κατάκτηση του όγδοου συνεχόμενου πρωταθλήματος, αν και με την είσοδό τους στα πλέι οφ βρίσκονται τέσσερις βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Δύο περίπου μήνες μετά τη μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου, γίνεται αρκετή συζήτηση για τα νέα αποκτήματα και το κατά πόσον οι πρωταθλητές ενισχύθηκαν στις σωστές θέσεις.

Οι επιλογές έγιναν κατά κύριο λόγο με εισήγηση της τεχνικής ηγεσίας που τώρα δεν βρίσκεται στον «Αρχάγγελο», ενώ τουλάχιστον οι δύο από τις τέσσερις προσθήκες έχουν βοηθήσει από ελάχιστα έως καθόλου.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη πορεύεται χωρίς τον Λούκας Σόουζα, ενώ τα τρία νέα αποκτήματα θα κριθούν καλύτερα όταν ολοκληρωθεί η τρέχουσα σεζόν.

Μίλαν Γέφτοβιτς

Ο Σέρβος εξτρέμ ήρθε με καλές συστάσεις από τον πρώην προπονητή των πρωταθλητών, Κόρε Ίνγκεμπριγκτσεν, αφού είχαν θητεύσει μαζί στη Ρόζενμποργκ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δικαιολογήσει τη μεταγραφή του, με μοναδική καλή εμφάνιση, εκείνη του νικηφόρου 4-1 στο ΓΣΠ κόντρα στον Απόλλωνα. Έχει καταγράψει έξι συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 371 αγωνιστικά λεπτά, χωρίς να έχει σημειώσει κάποιο γκολ. 

Οι ιθύνοντες της ομάδας και ο Μαρίνος Ουζουνίδης περιμένουν περισσότερα από τον παίκτη, ο οποίος είναι δανεικός στον ΑΠΟΕΛ μέχρι το τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Χρίστος Γουίλερ

Αποκτήθηκε ως μια επένδυση για το μέλλον, αφού στη θέση του αγωνίζεται ο βασικός και αναντικατάστατος Νικόλας Ιωάννου. Στα 224 λεπτά συμμετοχής του έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει, κυρίως στα επιθετικά καθήκοντά του ως ακραίος αμυντικός. 

Εναπόκειται στον προπονητή του κατά πόσον θα δώσει βοήθειες στα δέκα συνεχόμενα ντέρμπι του πρωταθλήματος που ακολουθούν, εάν θα δώσει ανάσες στον Ιωάννου που έχει πολλά αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του.

Μάικ Γένσεν

Η προσθήκη Ιανουαρίου που δείχνει ότι μπορεί ν' αποτελέσει βασική επιλογή και του χρόνου, όταν ολοκληρώσει το στάδιο της βασικής προετοιμασίας με τον ΑΠΟΕΛ το καλοκαίρι. 

Στα 458 λεπτά που έχει στα πόδια του στο πρωτάθλημα (σ.σ. έξι συμμετοχές) έδειξε ότι είναι παίκτης γεμάτος εμπειρίες, με σωστές κινήσεις και καλές διαγώνιες πάσες.

Ο Δανός φαίνεται ότι έχει ένα πολύ σπουδαίο στοιχείο στο παιχνίδι του. Την αντίδραση με ή χωρίς την μπάλα (σ.σ. reaction) που είναι εξαιρετικά σημαντική για έναν ποδοσφαιριστή.

Ακόμη και στις λανθασμένες πάσες του, ο Γένσεν τρέχει με τη μία πάνω στην μπάλα και προσπαθεί να διορθώσει το λάθος του, ασχέτως αν κάνει γρήγορο φάουλ για να σταματήσει τη φάση. 

Μετά τη φυγή του Λούκας Σόουζα, ο ρόλος του 32χρονου μέσου ενισχύεται ακόμη περισσότερο, αφού καλείται να βοηθήσει τους γαλαζοκίτρινους τόσο στο ανασταλτικό κομμάτι, όσο και στη δημιουργία φάσεων μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Μπγιορν Σιγκούρνταρσον

Ήρθε στον ΑΠΟΕΛ με αρκετές περγαμηνές να τον συνοδεύουν, ωστόσο φάνηκε εξ’ αρχής ότι η μετακίνησή του στον «Αρχάγγελο» ήταν λανθασμένη επιλογή.

Το πρόβλημα που είχε στη μέση δεν τον αφήνει ν’ αγωνιστεί και γι’ αυτό πήρε άδεια άνευ απολαβών για να προχωρήσει σε επέμβαση.

Θεωρείται απίθανο να παίξει ξανά για τους πρωταθλητές, αφού η συμφωνία που υπήρχε ήταν εξάμηνος δανεισμός.

Είναι αδύνατο να κριθεί από τα πρώτα (και μοναδικά) λεπτά που πήρε, ωστόσο με τον ερχομό του «στέρησε» μια πολύτιμη θέση στο ρόστερ, στη γραμμή που ο σύλλογος της Λευκωσίας δείχνει να… πονά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Με φωτοβολίδες, πυροτεχνήματα και συνθήματα «έκαψαν» τη Λευκωσία οι οπαδοί της Ομόνοιας 29Μ
Το σήκωσε η Ομόνοια Αραδίππου και ανεβαίνει επίσημα με Ομόνοια 29Μ και ΕΝΠ
Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης