Έστησε στον τοίχο όσους παρανομούσαν με φιλικά ματς ο Νεοφυτίδης

Για όλα τα θέματα που αφορούν τον κορωνοϊό σε σχέση με το κυπριακό ποδόσφαιρο μίλησε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 αναφέρθηκε και στις ενέργειες του συνδέσμου αλλά και την αυριανή (17/3) κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της UEFA.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το πώς προχωρούν στον ΠΑΣΠ: «Είχαμε κάποια θέματα το Σαββατοκύριακο που αφορούσαν πώς θα χειριστούμε αυτή την εβδομάδα. Αναγκαστήκαμε να εκδώσουμε μια ανακοίνωση. Η κυβέρνηση έδωσε κατευθύνσεις που πρέπει να ξεδιαλύνουμε τις επόμενες ημέρες. Είχαμε κάποιες καταγγελίες για κάποιους που ήθελαν να διεξάγουν φιλικά, πράγμα αδιανόητο και παράνομο. Ξεκαθαρίσαμε ότι κανένα μέλος του ΠΑΣΠ δεν θα αγωνιστεί σε κανένα αγώνα. Ζητήσαμε από τις ομάδες να δώσουν ακόμα δύο μέρες άδεια για να ξεκαθαρίσει μετά την τηλεδιάσκεψη της UEFA, να έχουμε γνώση για το πώς θα προχωρήσουν τα πρωταθλήματα».

Για το πρόβλημα που υπάρχει με τους χώρους προπονήσεων: «Το πρόβλημα είναι πώς θα ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση με τους χώρους προπονήσεων. Ακόμα και στους ανοιχτούς χώρους υπάρχουν επαφές. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι χώροι των αποδυτηρίων, γιατί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που τέθηκαν, ειδικά τα εσωτερικά γυμναστήρια που έχει κάθε ομάδα».

Για τα μέτρα περιορισμού: «Εάν μια ομάδα 25 παικτών είναι περιορισμένη, και να υπάρχει κρούσμα σημαίνει ότι θα πρέπει να μπει σε καραντίνα για 15 μέρες. Αν έρθει σε επαφή με την ομάδα σημαίνει ότι όλοι θα πρέπει να μπουν όλοι σε καραντίνα για 15 μέρες. Παρά να ρισκάρουμε διακοπή για 1-2 μήνες και οι ομάδες να χάσουν τους ποδοσφαιριστές, καλύτερα να δώσουμε 5-6 μέρες από τη στιγμή που το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει πριν το Πάσχα».

Για το κατά πόσον υπήρξε επικοινωνία με την ΚΟΠ: «Είχαμε επικοινωνία, τουλάχιστον τηλεφωνικώς. Αναμένουμε τι θα γίνει την Τρίτη, θα συμμετάσχουμε κι εμείς ως FIFPro. Δεν γίνεται στο ψηλότερο επίπεδο να συμμετέχουμε σαν εταίροι και στην Κύπρο να πρέπει να συνεννοούμαστε διά τηλεφώνου. Είναι απαράδεκτο, πρέπει οπωσδήποτε να συμμετέχει αντιπρόσωπος των ποδοσφαιριστών και των διαιτητών».

Για το διάστημα προετοιμασίας που θα χρειαστούν οι παίκτες όταν με το καλό ξαναρχίσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις: «Ο Υπουργός Υγείας είπε ότι σε ανοιχτούς χώρους μπορούν να γίνουν προπονήσεις. Αν είναι ασφαλές, πρέπει να βρεθεί λύσεις με τους χώρους των αποδυτηρίων και γυμναστηρίων. Αν μείνουν ένα μήνα χωρίς να κάνουν τίποτα θα είναι πρόβλημα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι εκγύμνασης. Το βασικό είναι τώρα να μείνουν απομονωμένοι, να δούμε τις οδηγίες που θα δώσει η UEFA. Σε διαφορετική περίπτωση, αν ξεφύγει η κατάσταση, ίσως δεν μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Τα μέτρα είναι καλά, αλλά κάποιοι ανεύθυνοι ετοίμαζαν φιλικά».

Για το θέμα των συμβολαίων των παικτών σε περίπτωση που το πρωτάθλημα ολοκληρωθεί μετά τον Ιούνιο: «Υπήρχε πρόβλεψη για τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται πριν τις 31 Μαΐου. Υπάρχει θέμα, πρέπει να το δούμε με την Ομοσπονδία. Θέλω να πιστεύω ότι αν καταφέρουμε να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα μετά το Πάσχα, δεν θα έχουμε θέμα στην Κύπρο».

Για την αυριανή τηλεδιάσκεψη της UEFA: «Το συζητούμε, είναι τεράστιο θέμα. Αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια όλων, ιδιαίτερα των ποδοσφαιριστών και κατ’ επέκταση των σωματείων. Πρέπει να δούμε το οικονομικό κομμάτι, είναι δεδομένο ότι όλοι θα πάθουν ζημιά και πρέπει να γίνει ένας καταμερισμός. Το πρώτιστο θέμα θα είναι το καλεντάρι των πρωταθλημάτων, η μεταφορά του Euro για πιο μετά, η αναβολή των διεθνών αγώνων του Απρίλη, για να δοθεί χρόνος να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα. Ελπίζω ότι θα κερδίσουμε τη μάχη που δίνουμε όλοι μαζί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια