ΒΙΝΤΕΟ: Το μοναδικό γαλαζοκίτρινο κύπελλο του Αλέφαντου με τον ΑΠΟΕΛ

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό και κυρίως στον χώρο του ποδοσφαίρου καθώς πέθανε μια από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες των γηπέδων, ο Νίκος Αλέφαντος. Γεννημένος στις 3 Γενάρη του 1939 ο Αλέφαντος μεγάλωσε στα Εξάρχεια και πρωτοέπαιξε ποδόσφαιρο στον Αστέρα Εξαρχείων.

Ακολούθως αγωνίστηκε σε ΑΕ Χαλανδρίου, ΠΑΟ Ρουφ, Ολυμπιακό Πειραιώς (μετέχοντας σε έναν αγώνα πρωταθλήματος), Ατρόμητο Πειραιώς (Καμινίων), Ολυμπιακός Χαλκίδας (για τον οποίο σημείωσε τέρμα σε βάρος του αντίστοιχου του Πειραιά, όταν το 1963 επέστρεψε ως αντίπαλος στο Καραϊσκάκης),Παναιγιάλειο, Πανελευσινιακό και Βύζαντα Μεγάρων, όπου το 1969 τερμάτισε την καριέρα του.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε επίσης από τον Αστέρα Εξαρχείων κι εν συνεχεία πέρασε από δεκάδες ομάδες. Εργάστηκε στους περισσότερους από τους πλέον δημοφιλείς ελληνικούς συλλόγους, με αποκορύφωμα τον Ολυμπιακό Πειραιώς στον οποίο εργάστηκε τρεις φορές (ανά μία δεκαετία: τέλη 1983, 1994 και 2004), αλλά και στους ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΕ Λάρισας, Ηρακλή, Πανιώνιο και Εθνικό Πειραιώς. Στην Α' Εθνική πέρασε από τους πάγκους των ΟΦΗ, Καστοριάς, Παναχαϊκής, Ιωνικού, Δόξας Δράμας, Κορίνθου, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Προοδευτικής κι Εθνικού Αστέρα.

Ο Ελλαδίτης προπονητής κατάφερε να πανηγυρίσει το κύπελλο με τον ΑΠΟΕΛ το 1997, επικρατώντας της Ομόνοιας με 2-0 στον τελικό. 

«Ο ΑΠΟΕΛ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Νίκου Αλέφαντου που έφυγε σήμερα από την ζωή, στα 81 του χρόνια. Ο Έλληνας προπονητής κατέκτησε με την ομάδα μας, το κύπελλο του 1997 επικρατώντας της Ομόνοιας με 2-0. Αιωνία του η μνήμη...», αναφέρουν οι γαλαζοκίτρινοι με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα. 

Ιδού και οι συνθέσεις εκείνου του τελικού:

ΑΠΟΕΛ: Πετρίδης, Αριστοκλέους, Ζερμάνις, Χριστοδούλου, Χαραλάμπους (29’ Τιμοθέου), Κόζμα, Φασουλιώτης, Αλεξάνδρου (46’ Κίπριχ), Α. Σωτηρίου, Γ. Ιωάννου, Χατζηλούκας (Ππούνας).

Ομόνοια: Χαρίτου, Λοϊζίδης (89’ Παναγιώτου), Γουάιτ, Ευαγγέλου, Γ. Καλοθέου, Σάκης (88’ Νακόε), Νικολάου (90’ Γιατρού), Ιωακείμ, Κιτάνοφ, Καϊάφας, Ξιούρουππας.

Δειτε Επισης

Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies