Δημιούργησε ομάδα κάτω των 19 η Ομόνοια 29ης Μαΐου

Στη δημιουργία ομάδας U19 προχωρά άμεσα η Ομόνοια 29ης Μαΐου, δύο μόλις χρόνια μετά την ίδρυσή της. Πρόκειται για μια σπουδαία κίνηση του Αθλητικού Λαϊκού Σωματείου, αφού οι μικροί θα συμμετέχουν στο  Παγκύπριο Πρωτάθλημα Νέων Γ’ Κατηγορίας την αγωνιστική περίοδο 2020-2021. 
 
«Ομονοιάτισσες/Ομονοιάτες
Ανυπότακτε Πράσινε Λαέ,

Μετά και την επίσημη άνοδο της ομάδας μας στην Γ’ κατηγορία το Σωματείο μας ανακοινώνει την δημιουργία ομάδας U19, η οποία θα συμμετέχει στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Νέων Γ’ Κατηγορίας την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.
Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην Α’ φάση οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 10 ομάδων και θα αγωνιστούν σε δύο γύρους (σύνολο 18 αγωνιστικές).

Οι δύο όμιλοι (ο διαχωρισμός έγινε βάσει της κατάταξης στα Πρωταθλήματα 2019-2020):

Α’ όμιλος: Αχυρώνας Λιοπετρίου, Ομόνοια Ψευδά, ΜΕΑΠ Πέρα Χωριού Νήσου, Χαλκάνορας Ιδαλίου, Ελπίδα Αστρομερίτη, ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς, Διγενής Ορόκλινης, Αμαθούς Αγίου Τύχωνα, Ομόνοια 1948, ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς.

Β΄ όμιλος: Οθέλλος Αθηαίνου, Π.Ο. Ξυλοτύμπου 2006, Εληά Λυθροδόντα, Ηρακλής Γερολάκκου, Π.Ο. Ορμήδειας, ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας, Ο Κορμακίτης, Κούρρης Ερήμης, Πέγεια 2014, Ολυμπιάδα Λυμπιών.

☘ Δυο μόλις χρόνια μετά την δημιουργία ομάδας Ανδρών και την επιτυχημένη πορεία μας με δυο συνεχόμενες ανόδους από το Αγροτικό στην Γ΄ κατηγορία, το Σωματείο μας καλείτε αυτή τη φορά να προχωρήσει σε δημιουργία ομάδας U19 για τις ανάγκες του πρωταθλήματος της κατηγορίας.

Ένα εγχείρημα που μόνο εύκολο δεν είναι καθώς καλούμαστε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και χωρίς τις απαιτούμενες ηλικιακές υποδομές Ακαδημίας, να ανταποκριθούμε πλήρως στις όποιες δυσκολίες που πιθανό να προκύψουν. Μαθημένοι στα δύσκολα όπως πάντα, είμαστε πεπεισμένοι ότι με σκληρή και μεθοδική δουλειά, με αγάπη και πάθος για αυτό που κάνουμε αλλά κυρίως με σοβαρότητα και επαγγελματισμό θα καταφέρουμε μέσα στα επόμενα χρόνια να πέτυχουμε τον στόχο και το όραμα μας όσον αφορά τα νεαρά ταλέντα μας.

Από την πρώτη μέρα δημιουργίας της ποδοσφαιρικής μας ομάδας, είχαμε θέση ως στόχο και προτεραιότητα να στηριχθούμε σε νέους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, δίνοντας τους την ευκαιρία, να αναδείξουν το ταλέντο τους. Εν συνεχεία της αρχικής μας απόφασης και με πλάνο τριετίας, ο επόμενος στόχος που έχουμε θέση είναι να μπουν οι βάσεις έτσι ώστε η ομάδα Νέων μας να έχει την δυνατότητα τα επόμενα χρόνια να τροφοδοτήσει την ομάδα Ανδρών με νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Για αυτό το λόγο κάνουμε ξεκάθαρο προς πάσα κατεύθυνση ότι για εμάς στις μικρές και ειδικά στις αναπτυξιακές ηλικίες, δεν είναι αυτοσκοπός μας τα τρόπαια και οι επιτυχίες αλλά η πρόοδος και η εξέλιξη των νεαρών μας, έτσι ώστε να καταφέρουν στο μέλλον να αποτελέσουν τον βασικό κορμό και την ραχοκοκαλιά της ομάδας μας για πολλά χρόνια. Αν παράλληλα με το ζητούμενο έρθουν και οι επιτυχίες καλώς να ορίσουν.

Η ομάδα Νέων μας αλλά και η Ακαδημία γενικότερα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος όλου του πράσινου οικοδομήματος γιατί αποτελεί για εμάς το μέλλον που θέλουμε να χτίσουμε. Για αυτό το λόγο, θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα με στόχο την δουλειά σε επαγγελματικά πρότυπα παράλληλα και σε συνεργασία με την ομάδα Ανδρών.

📍 Προχωρώντας ακόμα ένα βήμα πιο μπροστά και κάνοντας πράξη τα λεγόμενα μας, στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι το Σωματείο μας έχει προχωρήσει ήδη στην απόκτηση δυο νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν το βασικό στάδιο προετοιμασίας της πρώτης ομάδας.

Πρόκειται για τον 19χρονο αριστεροπόδαρο ακραίο Μιχάλη Κόλα και τον 18χρονο μεσοεπιθετικό Γιάννη Πολυχρονίδη. Ο Μιχάλης ξεκίνησε την καριέρα του από την Ακαδημία του ΑΣΟΛ ενώ κατά την τελευταία τριετία ήταν στέλεχος των τμημάτων υποδομής της Ολλανδικής Swift. Ο Γιάννης προέρχεται από την Ακαδημία του Διγενή Μόρφου και την ομάδα U19 στην οποία ήταν βασικό και αναντικατάστατο μέλος με 20 συμμετοχές και 3 γκολ.

Να τονίσουμε επίσης ότι όσοι νεαροί κριθούν έτοιμοι θα συμμετέχουν στις προπονήσεις της ομάδας Ανδρών και όποτε οι συνθήκες το επιτρέπουν θα βρίσκονται και στην αποστολή των αγώνων για να μαζέψουν πολύτιμες εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν στο μέλλον.

📍 ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Την γενική εποπτεία και οργάνωση αναλαμβάνει ο Αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας μας. Από εκεί και πέρα το τμήμα θα στελεχώνεται από εξαμελές τεχνικό επιτελείο το οποίο περιλαμβάνει:

Προπονητής: Μάριος Ιορδάνου (UEFA A)
Βοηθός προπονητή: Χρίστος Τουμάζου
Προπονητής τερματοφυλάκων: Γιάννης Κόνιζος
Γυμναστής: Διονύσης Ζηκόπουλος
Φυσικοθεραπεύτρια: Ερατώ Φανίδου
Φροντιστής και Υπεύθυνος υλικών: Σάββας Ηλία

Υπάρχει επίσης συνεργασία με Διατροφολόγο, Ψυχολόγο, Κέντρο Αποκατάστασης Τραυματισμών και Ιατρικό Κέντρο.

Οι προπονήσεις και τα δοκιμαστικά για ηλικίες 2001 μέχρι 2005 θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα 3 Αυγούστου στο γήπεδο της ΑΤΕ-ΠΕΚ περιοχή Εργατών. Για δήλωση συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο πιο κάτω τηλέφωνο και στον υπεύθυνο της ομάδας μας.

Ανδρέα Σάββα 99458877»
 
 

Δειτε Επισης

Άρχισε την προετοιμασία της για τους αγώνες με Λετονία και Σερβία η Εθνική
Νίκησε την Ανόρθωση και πιέζει τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ
Επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας και έφυγε νικητής από το Δασάκι ο Εθνικός
Η Ανόρθωση υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Παπαδόπουλος»
ΒΙΝΤΕΟ: Δέχθηκε παφίτικο χαστούκι ο Άρης και πέταξε την τεράστια ευκαιρία για κορυφή
Έντονος ο Σα Πίντο-«Ρώτησα τον διαιτητή για ένα σπρώξιμο του Τομανέ και μου είπε ότι δεν τον κάλεσε το VAR»
Η πρώτη αντίδραση του Αναστασίου μετά τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ
Βασίλισσα στο αιώνιο η Ομόνοια μείωσε στο -5 από την κορυφή και έβαλε σε μπελάδες τον ΑΠΟΕΛ
Με αυτούς παρατάσσονται Πάφος και Άρης στο Στέλιος Κυριακίδης
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε η Ομόνοια μέσω VAR και το γκολ του Στεπίνσκι που σίγησε το ΓΣΠ