Ο... τερματοφύλακας Ντιγκινί, η φιλία που τον πήρε στην Ελλάδα και οι 550.000

Αίσιο τέλος είχε το εξάμηνο... φλερτ μεταξύ του Απόλλωνα και του Νίκολας Ντιγκινί. Ο Γάλλος πραγματοποιεί ήδη τις πρώτες του προπονήσεις στις Πλάτρες μαζί με τους νέους του συμπαίκτες, ενώ η προσπάθεια των γαλάζιων να τον εντάξουν στο δυναμικό τους σχετικά νωρίς απέδωσε καρπούς. 

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των κυανολεύκων μπορεί ν' αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, ενώ προέρχεται από εξαετή εμπειρία στα ελληνικά γήπεδα της Σούπερ Λιγκ. Το πέρασμά του από την Ελλάδα θεωρείται επιτυχημένο, ενώ έφτασε στην Κύπρο με πολύ καλές συστάσεις λόγω της ευελιξίας στο παιχνίδι του. 

Τον παίκτη του Απόλλωνα συνοδεύει μια όμορφη ποδοσφαιρική ιστορία. Προερχόμενος από τη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας, ο Ντιγκινί αγωνιζόταν στη Βαν για επτά χρόνια και παρέμεινε κοντά της στα δύσκολα, ενώ όταν η ομάδα υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία αναγκάστηκε ν' αγωνιστεί και ως τερματοφύλακας σ' ένα ματς το 2013 (σ.σ. μετά από αποβολή του βασικού πορτιέρε). 

Μια φιλία μ' έναν ποδοσφαιριστή από την Ελλάδα (σ.σ. τον Μπεν που βρισκόταν στο στόχαστρο του Απόλλωνα), ήταν ο λόγος που αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του έξω από τη χώρα του.

Τις ποδοσφαιρικές του μετοχές τις ανέβασε αγωνιζόμενος στον Ατρόμητο, αφού στη δεύτερή του σεζόν πέτυχε καθοριστικά γκολ που χάρισαν πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα της Αθήνας. 

Οι σταθερές του εμφανίσεις τον επιβράβευσαν μ' ένα συμβόλαιο στον Άρη Θεσσαλονίκης, όπου είδε τη χρηματιστηριακή του αξία ν' ανεβαίνει στις 800.000 ευρώ τον Μάιο του 2018.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «transfermarkt» η ποδοσφαιρική του αξία ανέρχεται στις 550.000 ευρώ, ωστόσο ο Απόλλωνας τον έκλεισε με μηδενικό κόστος αφού ήρθε ως ελεύθερος από την Ελλάδα.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε παραδεχθεί ότι δεν τον ενοχλεί η ζέστη και το κλίμα της Ελλάδας κι αυτό το στοιχείο ίσως τον βοηθήσει να προσαρμοστεί πιο γρήγορα στα κυπριακά δεδομένα. 

Στο χέρι του είναι να δικαιώσει την επιμονή του Σωφρόνη Αυγουστή να τον φέρει στο λιμάνι για λογαριασμό του Απόλλωνα, επιβεβαιώνοντας όλες τις περγαμηνές που τον συνοδεύουν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών