Oι αλλαγές στις εγγραφές και τις μεταγγραφές στην προκήρυξη του πρωταθλήματος

Η ΚΟΠ δημοσιεύει την Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Cyta 2020-2021 η οποία εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Οι κύριες αλλαγές που έχουν εγκριθεί στην Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Cyta, περιόδου 2020/2021 και στον Κανονισμό Εγγραφών και Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών είναι οι ακόλουθες:

(α) Αύξηση ξένων ποδοσφαιριστών για τις ομάδες Α’ Κατηγορίας, από πέντε (5) σε επτά (7), χωρίς να επηρεάζουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο τους αριθμούς των ποδοσφαιριστών που δικαιούνται τα σωματεία να έχουν στον κατάλογό τους.

(β) Να επιτραπεί σε επιπλέον τρία άτομα να βρίσκονται στον χώρο δίπλα στον πάγκο των ομάδων, νοουμένου ότι υπάρχουν οι κατάλληλες σκεπασμένες εγκαταστάσεις ότι θα εγγράφονται στο Φύλλο Αγώνος και ότι θα επιθεωρηθούν οι εγκαταστάσεις από το αρμόδιο τμήμα της Ομοσπονδίας και θα εγκριθούν.Σε στάδια που δεν υπάρχουν τέτοιες εγκαταστάσεις ο αριθμός των επιπρόσθετων ατόμων που θα εγγράφονται στο Φύλλο Αγώνος θα παραμείνει στους οκτώ (8).

(γ) Να μπορεί να γίνει μεταγραφή άνεργου ποδοσφαιριστή σε αντικατάσταση άλλου ποδοσφαιριστή μέχρι τέσσερις (4) μέρες μετά την λήξη της μεταγραφικής περιόδου.

(δ) Να μπορεί να συμπληρωθεί κενή θέση ποδοσφαιριστή που έχει προκύψει από διαγραφή από τον κατάλογο Α, νοουμένου ότι η εγγραφή θα γίνει εντός μεταγραφικής περιόδου Ιανουαρίου.

(ε) Να επιτρέπεται τον Ιανουάριο να συμπληρώσουν τα σωματεία τον κατάλογο Α, έστω και εάν δεν ήταν συμπληρωμένος προηγουμένως.

(στ) Να υπάρχει μεταγραφική περίοδος ανέργων ποδοσφαιριστών μετά το τέλος  της μεταγραφικής περιόδου Ιανουαρίου για τέσσερις (4) μέρες.

(ζ) Χρήση οποιασδήποτε μορφής ηλεκτρονικής επικοινωνίας από άτομα της τεχνικής ομάδας όταν σχετίζεται άμεσα με την ευημερία ή την ασφάλεια ή για λόγους τακτικής/ προπονητικής του ποδοσφαιριστή, αλλά μόνο μικρά, κινητά, φορητό εξοπλισμό (π.χ. μικρόφωνο, ακουστικά, κινητό τηλέφωνο/smartphone,  smartwatch, τάμπλετ, φορητό υπολογιστή), μπορούν να χρησιμοποιηθούν.  Άτομο της τεχνικής ομάδας που χρησιμοποιεί μη εξουσιοδοτημένο εξοπλισμό ή συμπεριφέρεται με ακατάλληλο τρόπο ως αποτέλεσμα της χρήσης του ηλεκτρονικού εξοπλισμού ή εξοπλισμού επικοινωνίας θα αποβάλλεται από το γήπεδο.

(η) Το Πρόγραμμα για πότισμα του γηπέδου θα πρέπει να ανακοινώνεται από την γηπεδούχο ομάδα με επιστολή προς την Ομοσπονδία την τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.

-Το πότισμα θα πρέπει να γίνεται σε ολόκληρο το γήπεδο, όχι μόνο σε ορισμένες περιοχές.  Θα πρέπει να ολοκληρωθεί 60 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα. Ωστόσο, μετά από απόφαση της γηπεδούχου ομάδας, περαιτέρω πότισμα θα μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, υπό την προϋπόθεση ότι πραγματοποιείται:
- Μεταξύ δέκα (10) με πέντε (5) λεπτών πριν την έναρξη του αγώνα και/ή κατά την διάρκεια του ημιχρόνου (το μέγιστο πέντε (5) λεπτά.
- Ο διαιτητής έχει το δικαίωμα να κάνει αλλαγές στο πρόγραμμα του ποτίσματος του γηπέδου.

(θ) Ξένοι ποδοσφαιριστές που απέκτησαν Κυπριακό Διαβατήριο και αγωνίστηκαν σε επίσημο αγώνα της Εθνικής Ανδρών Κύπρου, μπορούν να περιλαμβάνονται στα δέκα (10) συμβόλαια ποδοσφαιριστών, οι οποίοι κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα ήταν γραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο Αρχείο Ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ. Οι ποδοσφαιριστές αυτοί όμως για αγωνιστικούς σκοπούς δεν θα θεωρούνται ως ποδοσφαιριστές που ήταν κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο Αρχείο Ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ.

(ι) Για κάθε αγώνα θα ορίζονται επίσης από την μέρα που θα εφαρμοστεί το VAR Και για όσους αγώνες αποφασίσει η Ομοσπονδία, ένας Video Assistant Referee, ένα Assistant Video Assistant Referee και ένα Replay Operator.

Δείτε εδώ την προκήρυξη του Πρωταθλήματος Cyta 2020 - 2021.

Δειτε Επισης

«Είμαστε η πιο συνεπής ομάδα, εάν συνεχίσουμε να κερδίζουμε είναι ευκαιρία για το πρωτάθλημα»
O προγραμματισμός της αγωνιστικής περιόδου 2024-2025
Άρχισε την προετοιμασία της για τους αγώνες με Λετονία και Σερβία η Εθνική
Νίκησε την Ανόρθωση και πιέζει τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ
Επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας και έφυγε νικητής από το Δασάκι ο Εθνικός
Η Ανόρθωση υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Παπαδόπουλος»
ΒΙΝΤΕΟ: Δέχθηκε παφίτικο χαστούκι ο Άρης και πέταξε την τεράστια ευκαιρία για κορυφή
Έντονος ο Σα Πίντο-«Ρώτησα τον διαιτητή για ένα σπρώξιμο του Τομανέ και μου είπε ότι δεν τον κάλεσε το VAR»
Η πρώτη αντίδραση του Αναστασίου μετά τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ
Βασίλισσα στο αιώνιο η Ομόνοια μείωσε στο -5 από την κορυφή και έβαλε σε μπελάδες τον ΑΠΟΕΛ