Το παρατσούκλι του Λάρσον, το άλμα στην Ισπανία και η επιμονή του Σωφρόνη

Στα μάτια του Ντάνιελ Λάρσον βλέπει τον αντικαταστάτη του Φώτη Παπουλή για την επίθεση ο Σωφρόνης Αυγουστή. Ο Σουηδός επιθετικός έμεινε ελεύθερος από τον Άρη Θεσσαλονίκης, ωστόσο η περίπτωσή του θεωρείται δύσκολη λόγω του υψηλού κασέ του. 

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω στο 2010, ο Σουηδός επιθετικός ήταν ένας από τους βασικούς συντελεστές της κατάκτησης του πρωταθλήματος της Μάλμε. Η σουηδική ομάδα με την εξαιρετική σεζόν του Λάρσον (σ.σ. 29 συμμετοχές, δέκα γκολ) τερμάτισε στην 1η θέση με 67 βαθμούς, ξορκίζοντας την... κατάρα των έξι προηγούμενων χρόνων.

Ο τίτλος συνδυάστηκε με τον καλύτερο τρόπο, αφού η ομάδα συμπλήρωνε τη χρονιά εκείνη τα εκατοστά της γενέθλια (σ.σ. 1910-2010). Στον Λάρσον κάποιες αναφορές στον Τύπο γίνονταν με το προσωνύμιο speedy (σ.σ. γρήγορος) για την ταχύτητά του.

Μετά το πρωτάθλημα του 2010, η Μάλμε έπαιξε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Απέκλεισε τη Ρέιντζερς (σ.σ. στην εκτός έδρας νίκη της με 1-0, το γκολ του πέτυχε ο Λάρσον) αποκλείστηκε στη συνέχεια από τη Δυναμό Ζάγκρεμπ.

Το 2013, ο Σουηδός στράικερ κάνει το μεγάλο βήμα και παίρνει μεταγραφή για τη Βαγιαδολίδ, όπου έχει την ευκαιρία να παίξει στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας. Οι αριθμοί του έπεσαν αρκετά την επόμενη σεζόν, γεγονός που φαντάζει αρκετά λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι έπαιζε σ' ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου. 

Στα αξιοσημείωτα είναι το γεγονός ότι ο Λάρσον είχε αγοραστική αξία μεγαλύτερη των 2.000.000 ευρώ τη σεζόν που έφυγε από την πατρίδα του, αλλά και ότι έχει γεμάτες σεζόν στις περισσότερες ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε. 

Τα αγωνιστικά λεπτά του Ντάνιελ Λάρσον 

Η αναγέννησή του στον Άρη Θεσσαλονίκης ήταν κάτι που και ο ίδιος είχε παραδεχθεί σε συνέντευξή του στην Ελλάδα, αποφεύγοντας όμως να συγκρίνει τη σεζόν του με κάποια από εκείνες που βρισκόταν στη Μάλμε. 

Οι γαλάζιοι πάντως, δεν έχουν σταματήσει να προσπαθούν για τον έμπειρο στράικερ, αφού ο Σωφρόνης πιστεύει πολύ στις δυνατότητες και την εμπειρία του εν λόγω παίκτη. Κι αυτό γιατί το πέρασμά του από τη Μάλμε αλλά και τον Άρη μπορεί να δικαιολογήσει τις περγαμηνές που τον συνοδεύουν.

Δειτε Επισης

Άρχισε την προετοιμασία της για τους αγώνες με Λετονία και Σερβία η Εθνική
Νίκησε την Ανόρθωση και πιέζει τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ
Επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας και έφυγε νικητής από το Δασάκι ο Εθνικός
Η Ανόρθωση υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Παπαδόπουλος»
ΒΙΝΤΕΟ: Δέχθηκε παφίτικο χαστούκι ο Άρης και πέταξε την τεράστια ευκαιρία για κορυφή
Έντονος ο Σα Πίντο-«Ρώτησα τον διαιτητή για ένα σπρώξιμο του Τομανέ και μου είπε ότι δεν τον κάλεσε το VAR»
Η πρώτη αντίδραση του Αναστασίου μετά τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ
Βασίλισσα στο αιώνιο η Ομόνοια μείωσε στο -5 από την κορυφή και έβαλε σε μπελάδες τον ΑΠΟΕΛ
Με αυτούς παρατάσσονται Πάφος και Άρης στο Στέλιος Κυριακίδης
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε η Ομόνοια μέσω VAR και το γκολ του Στεπίνσκι που σίγησε το ΓΣΠ