Τα θερμά καλοκαίρια του ΑΠΟΕΛ και τα μεταγραφικά σήριαλ των τελευταίων ετών

Η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού, χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου. Τα ονόματα στις μεταγραφικές λίστες των ομάδων δίνουν και παίρνουν, οι φίλαθλοι βρίσκονται πάνω από τις αθλητικές ιστοσελίδες πατώντας συνεχώς ανανέωση και οι διοικήσεις τρέχουν να καλύψουν τα κενά στο ρόστερ τους.
 
Όλος ο μηχανισμός του ποδοσφαίρου, κινητοποιείται, ο καθένας με το δικό του τρόπο περιμένοντας μεταγραφικές εξελίξεις. Εξελίξεις, που πολλές φορές μπορούν να καταλήξουν σε σήριαλ και να ολοκληρωθούν στο παρά… πέντε της μεταγραφικής περιόδου ή να μείνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
 
Μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει συνηθίσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτά τα σήριαλ, είναι ο ΑΠΟΕΛ. Φέτος, το απόλυτο σήριαλ του καλοκαιριού, ακούει στο όνομα Μούσα Αλ Τάμαρι. Στην Ελλάδα έχυσαν τόνους μελάνι για τα μάτια του σούπερ σταρ του ΑΠΟΕΛ και το φλερτ του με τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Παρότι είναι ακόμα μέσα Ιουλίου, τα ρεπορτάζ για τον Τάμαρι, τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς, και όπως όλα δείχνουν, θα συνεχιστούν, μέχρι ο Τάμαρι να καταλήξει, είτε στον ΑΠΟΕΛ, είτε στον Ολυμπιακό είτε οπουδήποτε αλλού.
 
Πέραν όμως από την περίπτωση του Μούσα Αλ Τάμαρι, υπήρξαν πολλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που πήγαν, έφυγαν ή δεν έφτασαν ποτέ στον Αρχάγγελο τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για συνολικά οκτώ ποδοσφαιριστές.
 
Το κανόνι που έστειλε στους Βίκινγκς ο Πρόδρομος
Ένα από τα πιο γνωστά μεταγραφικά πάρε δώσε, ήταν αυτό του Πιέρου Σωτηρίου, το οποίο ωστόσο δεν ήταν αμιγώς καλοκαιρινό, αλλά ολοκληρώθηκε με τη λήξη της περιόδου 2016-17, όταν ο Κύπριος άσσος είχε προκαλέσει αίσθηση στο κυπριακό ποδόσφαιρο με τις επιδόσεις του. Ο Πιέρος εκείνη τη χρονιά είχε σκοράρει 16 γκολ σε 23 παιχνίδια με την γαλαζοκίτρινη φανέλα.
 
Ήταν περί τις αρχές Φεβρουαρίου, όταν δημοσιεύματα από την Ελλάδα ήθελαν τον Πιέρο να μετακομίζει στον Ολυμπιακό Πειραιώς, έναντι
του ποσού του ενός εκατομμυρίου ευρώ.
 
Για περίπου δύο μήνες, όλοι θεωρούσαν δεδομένη τη μεταγραφή του Κύπριου φορ στους πρωταθλητές Ελλάδος, ωστόσο το σκηνικό ανατράπηκε, όταν ο ΑΠΟΕΛ δέχθηκε κρούση για τον Σωτηρίου από την Κοπεγχάγη, η οποία έδωσε ένα ποσό κοντά στα τρία εκατομμύρια ευρώ, ντύνοντας… Δανό τον Πιέρο.
 
Τότε, οι σχέσεις ΑΠΟΕΛ-Ολυμπιακού ή καλύτερα Πρόδρομου Πετρίδη-Βαγγέλη Μαρινάκη ψυχράθηκαν. Ένα σκηνικό που δείχνει να ξεπερνιέται μέσω της υπόθεσης Τάμαρι.
«Γερμανός» την τελευταία στιγμή
Ο Ρόλαντ Σάλαι, ανακοινώθηκε από τον ΑΠΟΕΛ δύο μέρες πριν κλείσει το καλοκαιρινό μεταγραφικό παράθυρο του 2017. Η μεταγραφή του από την Puskas Academia, χαρακτηρίστηκε ως η ακριβότερη στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ.

Ένα χρόνο μετά και πιο συγκεκριμένα λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος, ο Ούγγρος έφυγε από τον ΑΠΟΕΛ για το ιλιγγιώδες ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Στο μεσοδιάστημα όμως, ομάδες από την Αγγλία όπως η Φούλαμ και η Νιουκάστλ φέρονται να προσπάθησαν να αποκτήσουν τον 20χρονο τότε επιθετικογενή ποδοσφαιριστή. Επίσης άλλες πληροφορίες έκαναν λόγο για κρούσεις από γαλλικές ομάδες.
 
Τελικά, ο Σάλαι κατέληξε στην Φράϊμπουργκ, όπου στα δύο μέχρι στιγμής χρόνια παρουσίας του στην ομάδα σκόραρε τέσσερα γκολ σε 30 αγώνες.
«Ντέβι» μια ζωή όλο σήριαλ…
Αν είναι για ένα ποδοσφαιριστή που οι «σκηνές» που γυρίστηκαν γύρω από το όνομά του, με βάση τα όσα συνέβησαν στην καριέρα του στον ΑΠΟΕΛ, αυτός δεν είναι άλλος από τον Τόμας Ντε Βινσέντι. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ των γαλαζοκιτρίνων, από τη μέρα που πάτησε το πόδι του στον Αρχάγγελο, περιπλέκεται συνεχώς σε μεταγραφικά σενάρια.
 
Αρχικά, το 2014, δόθηκε δανεικός στον ΑΠΟΕΛ από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, όπου κατάφερε να θέλξει με την παρουσία του, οδηγώντας με τα γκολ του, τον ΑΠΟΕΛ στον τίτλο.
 
Με τη λήξη της σεζόν, ο ΑΠΟΕΛ ήθελε την παραμονή του Αργεντινού στον Αρχάγγελο. Στην πορεία βρέθηκαν πολλά εμπόδια, ελέω των απαιτήσεων του Ολυμπιακού Πειραιώς.
 
Τελικά, ο Ντε Βινσέντι υπέγραψε στον ΑΠΟΕΛ, όπου έμεινε για δύο χρόνια. Τον Αύγουστο του 2016, τα πετροδόλαρα της Αλ Σαμπάμπ, δελέασαν τον Αργεντίνο, ο οποίος μεταγράφηκε στις 11 Αυγούστου του 2016 στην ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου παρέμεινε για ένα χρόνο.
 
Κατόπιν, μεταγράφηκε στην Σαμπάμπ Αλ Αχλί, με τις φήμες για επιστροφή του στον ΑΠΟΕΛ να φουντώνουν καθημερινά.
 
Τελικά, στις 25 Ιουνίου 2018, αφού ο Αργεντινός έλυσε τη συνεργασία του με την Σαμπάμπ Αλ Αχλί υπέγραψε στον ΑΠΟΕΛ. Φέτος, το σκηνικό ξεκίνησε και πάλι να μοιάζει με σήριαλ και τον Ντε Βινσέντι να βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός Αρχαγγέλου. Παρ’ όλα αυτά, στη συνέχεια το κλίμα αναστράφηκε και όλα δείχνουν πως θα παραμείνει στον ΑΠΟΕΛ.
Η βραζιλιάνικη σαπουνόπερα
Στη Λατινική Αμερική φημίζονται για τις σαπουνόπερες τους. Μια από αυτές, είχε δύο Βραζιλιάνους πρωταγωνιστές και παίχθηκε στα... ρεπορτάζ του ΑΠΟΕΛ.
 
Καζού και Λέο Νατέλ, είχαν φθάσει στην Κύπρο ως δανεικοί για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ το καλοκαίρι του 2018. Και οι δύο άφησα εξαιρετικές εντυπώσεις, κατέκτησαν το πρωτάθλημα με τους γαλαζοκίτρινους, ενώ με το τέλος της περιόδου η ομάδα της Λευκωσίας επεδίωξε την παραμονή τους, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.
 
Στην περίπτωση του Καζού, ο προπονητής της Σάντος Χόρχε Σαμπάολι ζήτησε επιτακτικά την παραμονή του του αριστεροπόδαρου αμυντικού στην ομάδα της Βραζιλίας.
 
Τελικά ο Καζού πήρε μεταγραφή για την Μπράγκα, από την οποία δόθηκε δανεικός στην Γκόιας.
Στην περίπτωση του Λέο Νατέλ, ίδιο το σκηνικό. Η Σάο Πάολο, ομάδα που κατείχε τα δικαιώματά του στη Βραζιλία, δεν συναινούσε στην παραχώρηση του και παρά τις εντατικές προσπάθειες των γαλαζοκίτρινων να τον κρατήσουν στην Λευκωσία, αυτό στάθηκε αδύνατο.
 
Τελικά ο Νατέλ έμεινε στη Σάο Πάολο, ενώ φέτος παίρνει μεταγραφή για την Κορίνθιανς.
Το… τέλος ενός Θρύλου
Ότι κι αν γράψεις σε αυτό το κεφάλαιο, ο ΑΠΟΕΛίστας θα το θεωρήσει λίγο. Τα επίθετα που μπορούν να τον χαρακτηρίσουν, είναι άπειρα, γιατί έγραψε με την παρουσία του τη σύγχρονη ιστορία του ΑΠΟΕΛ, ωστόσο, έφυγε μετά από ένα έντονο καλοκαίρι.
 
Ο λόγος για τον Νούνο Μοράις, τον εμβληματικό αρχηγό του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος έφθασε στην Κύπρο το 2007 από την Τσέλσι, άγνωστος μεταξύ αγνώστων και δώδεκα χρόνια μετά έφυγε μπαίνοντας στο πάνθεον της ιστορίας του ΑΠΟΕΛ.
 
Το περσινό καλοκαίρι ήταν δύσκολο για τον Πορτογάλο, αφού τη μια μέρα έμενε ως ποδοσφαιριστής στον ΑΠΟΕΛ και την άλλη αποχωρούσε.
Η αποχώρηση του Νούνο Μοράις από το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ, ήρθε δια στόματος Πρόδρομου Πετρίδη, ο οποίος είχε πεί στις 24/6/2019:
 
«Ο Μοράις είναι εξαίρεση στη σύγχρονη ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Από την στιγμή που αγωνιστικά δεν θα βρίσκεται ως πρώτη επιλογή, και παρόλο που του έγινε μία πολύ καλή πρόταση οικονομικά ο ίδιος επιφυλάχθηκε να απαντήσει. Στο διάστημα αυτό προέκυψαν και προκύπτουν άλλες μετεγγραφές. Σεβόμενοι τον άνθρωπο Νούνο Μοράις εμείς σκεφτόμαστε και του έχουμε πει από άλλο πόστο εάν θέλει ο ίδιος. Για αυτό και θα έρθει στην Κύπρο, μάλλον απόψε, για να κάτσουμε να βρούμε μία λύση αξιοποίησης του Νούνο Μοράις».
 
Τελικά ο Μοράις, στις 4 Σεπτεμβρίου 2019, έγινε μέλος του τεχνικού επιτελείου του ΑΠΟΕΛ.
 
Προσύμφωνο, Ομόνοια, Λα Κορούνια κι άλλο ένα σήριαλ
Ο Φράνσις Ουζόχο, ήρθε στην Κύπρο τον Ιανουάριο του 2018 για λογαριασμό της Ανόρθωσης και το όνομα του προκάλεσε ντόρο από την πρώτη στιγμή, τόσο για την αγωνιστική του παρουσία κόντρα στον Απόλλωνα στις 2 Φεβρουαρίου 2019, όσο και για τη γνωστή ιστορία με το δελτίο υγείας του.
 
Το προηγούμενο καλοκαίρι, το όνομά του έπαιξε για τον ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια, ωστόσο ο Νιγηριανός κατέληξε στους πράσινους, ως δανεικός από τη Λα Κορούνια.
Φέτος, όμως, η ιστορία για το που θα καταλήξει ο τερματοφύλακας της Εθνικής Νιγηρίας, είχε πολλά επεισόδια. Κι αυτό, γιατί στη Λα Κορούνια δεν υπήρχε διοίκηση, με αποτέλεσμα όλα τα θέματα να ήταν μετέωρα.
 
Τελικά, ο Πρόδρομος Πετρίδης, βρήκε τη λύση και έντυσε τον Νιγηριανό κήπερ στα γαλαζοκίτρινα.

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου