Ο προπονητής της Ομόνοιας που έμεινε στην ιστορία

Ο Μποζίλ Κόλεφ κάθισε στον πάγκο της Ομόνοιας την αγωνιστική περίοδο 1989-1990 και κατάφερε να κερδίσει ένα τίτλο, αυτό της ασπίδας.

Γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 1949 στο Τσόνεβο της Βουλγαρίας και έκανε καριέρα ως αμυντικός αγωνιζόμενος στις Τσέρνο Μόρε και ΤΣΚΑ Σόφιας κατακτώντας αρκετούς τίτλους. Ο διεθνής Βούλγαρος μάλιστα, τη σεζόν 1981-1982 αγωνίστηκε και έκλεισε την ποδοσφαιρική καριέρα του στους πράσινους καταγράφοντας τέσσερις συμμετοχές και κερδίζοντας το νταμπλ.

Το καλοκαίρι του 1989 ήρθε στην Κύπρο αυτή τη φορά ως προπονητής των «πρασίνων» και στα πρώτα του παιχνίδια το «τριφύλλι» γνώρισε αποκλεισμό στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου πρωταθλητριών από την Αυστριακή Σβαρόφσκι Τίρολ. Ακολούθως κέρδισε το Σούπερ Καπ επικρατώντας της ΑΕΛ με 3-1 στην παράταση (1-1 κανονική διάρκεια).

Στο πρωτάθλημα αν και είχε την καλύτερη επιθετική γραμμή (53 γκολ) και την καλύτερη διαφορά τερμάτων (+32), έμεινε στη 2η θέση με 36 βαθμούς. Έφτασε μέχρι τον τελικό κυπέλλου όπου απώλεσε το τρόπαιο στο Τσίρειο με 3-2 από τη Νέα Σαλαμίνα. Είχε μείνει στην ιστορία καθώς λίγες μέρες μετά τον τελικό αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στους «ερυθρόλευκους» της Αμμοχώστου.

Στη συνέχεια επέστρεψε στη χώρα του και προπόνησε Τσέρνο Μόρε και ΤΣΚΑ Σόφιας πριν διατελέσει βοηθός προπονητής στην Εθνική Βουλγαρίας.

Δειτε Επισης

Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου
Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής