Το... πάνω χέρι του ΑΠΟΕΛ, το ταβάνι της Ομόνοιας και η προειδοποίηση του Λάρκου

Το δεύτερο μεταγραφικό και επικοινωνιακό... μπαμ ψάχνει ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος παρακολουθεί στενά την περίπτωση του Νταβίντ Ακιντόλα. Μετά την απόκτηση του Φράνσις Ουζόχο, οι γαλαζοκίτρινοι καλοβλέπουν την περίπτωση του 24χρονου Νιγηριανού, ο οποίος εντυπωσίασε στο σύντομο πέρασμά του από την Ομόνοια το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν. 

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω μερικές εβδομάδες, οι πρώτες έξι ομάδες είχαν έλθει σε άτυπη συμφωνία «κυρίων», η οποία προνοούσε ότι καμία ομάδα δεν θα προσέγγιζε παίκτη άλλης από τις «Big 6», αφού τα οικονομικά δεδομένα τους επηρεάστηκαν αρνητικά από την πανδημία που έφερε ο κορωνοϊός. 

Η εν λόγω δέσμευση πήγε... περίπατο όταν η Ομόνοια κινήθηκε και τελικά οριστικοποίησε τη μεταγραφή του Φώτη Παπουλή, με τον Ελλαδίτη να μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από τον Απόλλωνα. 

Μετά απ' αυτή την εξέλιξη, οι γαλαζοκίτρινοι έχουν ως μοναδικό αγκάθι απόκτησης του Ακιντόλα τις οικονομικές απαιτήσεις της ομάδας του, της Μίντιλαντ, η οποία ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι δεν πρόκειται να κάνει εκπτώσεις όσον αφορά την πώληση του παίκτη της. 

Πάντως, σύμφωνα με το «transfermarkt». ο Ακιντόλα κοστολογείται στις 550.000 ευρώ, ποσό που βρίσκεται αρκετά κοντά σε χρήματα που ζητά ο σύλλογος της Δανίας για να τον παραχωρήσει (σ.σ. 500.000 ευρώ). 

Τη δεδομένη στιγμή ο Ακιντόλα είναι πολύ πιο κοντά στον «Αρχάγγελο», απ' ό,τι είναι στο «Ηλίας Πούλλος» για διάφορους λόγους. Ένας από αυτούς είναι και η ενδεχόμενη πώληση του Τάμαρι στον Ολυμπιακό. Αν η μετακίνηση του Ιορδανού στον Πειραιά ολοκληρωθεί, θα φέρει χρήμα στα ταμεία της ομάδας.

Αυτό συνεπάγεται με μεγαλύτερη οικονομική άνεση από τον Πρόδρομο Πετρίδη και τους συνεργάτες του στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, ενώ ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν λέει όχι σε ποιοτική ενίσχυση στη μεσοεπιθετική γραμμή.  

Το άλλο είναι ότι η Ομόνοια δεν δείχνει διατεθειμένη να μπει σε μπρα-ντε-φέρ με τον ΑΠΟΕΛ για την απόκτηση του παίκτη. Ο ίδιος ο Νεόφυτος Λάρκου είχε προειδοποιήσει τον κόσμο για τις δυσκολίες που υπάρχουν στην περίπτωση του Νιγηριανού. 

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι οι πράσινοι έχουν βάλει ένα ταβάνι στο ποσό που προτίθενται να δώσουν για τον Ακιντόλα και δεν πρόκειται ν' αλλάξουν τη στάση τους, ακόμη κι αν χάσουν τον παίκτη από τον «αιώνιο» αντίπαλο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
AΕΛ και ΑΕΚ διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου στο φούτσαλ
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές