Μπεργκ: Δεν ήμασταν στα καλύτερά μας με τον Ολυμπιακό

Δηλώσεις στο επίσημο κανάλι της Ομόνοιας παραχώρησε ο προπονητής της ομάδας Χένινγκ Μπεργκ μετά το τέλος του φιλικού αγώνα των πρασίνων με τον Ολυμπιακό Πειραιώς στο Ρέντη.

Ο Νορβηγός κόουτς αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της ομάδας του στο χθεσινό (29/7) φιλικό με τους Πειραιώτες, αλλά και τη συνέχεια της προετοιμασίας.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το παιχνίδι; «Ήταν ένα καλό παιχνίδι προετοιμασίας για εμάς. Αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που είναι πολύ καλύτερη από αυτές που συνήθως αντιμετωπίζουμε και βρίσκεται στα μέσα της σεζόν ή προς το τέλος της. Βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και το να τεστάρουμε τους εαυτούς μας απέναντι στον Ολυμπιακό ήταν μια πολύ καλή εμπειρία και χρήσιμη προπόνηση για εμάς».

Ποια θετικά στοιχεία κρατάτε από το παιχνίδι και τι πρέπει να βελτιώσει η Ομόνοια: «Το θετικό ήταν πως οι παίκτες “ένιωσαν” και είδαν το επίπεδο του Ολυμπιακού. Αυτό που μπορούμε να βελτιώσουμε είναι πως όταν αντιμετωπίζουμε ομάδες που είναι καλύτερες από εμάς να παρουσιαζόμαστε κάπως καλύτεροι απ’ ότι σήμερα. Δεν ήμασταν στα καλύτερά μας. Αν ήμασταν όμως το παιχνίδι θα ήταν πιο κλειστό. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που είναι. Κάποια γκολ ήταν τυχερά ή απρόσμενα. Γενικά ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από εμάς. Μπορούσαμε να αποδώσουμε καλύτερα και πιο κοντά στα δικά μας στάνταρ και αν το κάναμε θα ήταν πιο ισοδύναμο το παιχνίδι. Οπόταν είχαμε την ευκαιρία να προπονηθούμε σε πράγματα τα οποία συνήθως δεν κάνουμε και από αυτήν την οπτική γωνία ήταν ένα καλό παιχνίδι προετοιμασίας για εμάς».

Θα είναι χρήσιμο το παιχνίδι ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα η Ομόνοια ενόψει των ευρωπαϊκών της αγώνων; «Φυσικά, είναι πολύ σημαντικό και είμαι πολύ χαρούμενος  που μπορέσαμε να δώσουμε αυτό το παιχνίδι. Δεν είμαστε 100% έτοιμοι από πλευράς φυσικής κατάστασης, ενώ ο αντίπαλος θα δώσει ένα μεγάλο ευρωπαϊκό παιχνίδι την ερχόμενη βδομάδα για τους 16 του Γιουρόπα Λιγκ. Αν ήμασταν 100% δεν θα υπήρχαν αυτές οι διαφορές στις ομάδες που υπήρχαν σήμερα. Ξέρω ότι μπορούμε να αγωνιστούμε καλύτερα και ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για εμάς».

«Δεν προσαρμοστήκαμε στο παιχνίδι που παίζει ο Ολυμπιακός, κοιτάζουμε τους εαυτούς μας για να βρούμε ένα τρόπο να κερδίσουμε μια καλύτερη ομάδα από εμάς. Ο τρόπος που αγωνιστήκαμε σήμερα ήταν παρόμοιος με κάποια παιχνίδια στην περσινή σεζόν. Συνεπώς, συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, αλλά όταν αντιμετωπίζουμε καλύτερες ομάδες θα υπάρξουν παιχνίδια που θα είναι λίγο διαφορετικά εξαιτίας της ποιότητας του αντιπάλου και το πώς αγωνίζεται. Όμως, ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι προετοιμασίας για εμάς. Θα συνεχίσουμε κανονικά. Βρισκόμαστε στη μέση της προετοιμασίας, δώσαμε ένα καλό παιχνίδι και έχουμε ακόμα ένα σήμερα για την υπόλοιπη ομάδα. Οπόταν κι αυτό θα είναι ένα καλό φιλικό παιχνίδι. Πλησιάζουμε στο 100% της φυσικής μας κατάστασης. Πρέπει να βρούμε ρυθμό, να αναπτυσσόμαστε, να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε και να βελτιωνόμαστε ως ομάδα. Αυτό είναι το επόμενη βήμα για εμάς για να πλησιάσουμε στο επίπεδο των ευρωπαϊκών αγώνων και γι’ αυτό το λόγο το σημερινό παιχνίδι ήταν μια καλή προετοιμασία».

 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια