Η... γλυκόπικρη γεύση που αφήνει η φυγή του Ντούρις από την Ανόρθωση

Ελεύθερος να διαπραγματευτεί τον επόμενο σταθμό στην ποδοσφαιρική του καριέρα είναι από χθες (29/7) ο Μίχαλ Ντούρις, ο οποίος τα βρήκε σε όλα με τη διοίκηση της Ανόρθωσης και αποχωρεί από την Κύπρο. Ο Σλοβάκος που πρωτοήρθε τον Ιανουάριο του 2018 στην «Κυρία» κατάφερε να ξεσηκώσει τον κόσμο της ομάδας με τις εμφανίσεις και τα γκολ του στο δεύτερο μισό της σεζόν.  

Ο 32χρονος στράικερ άρχισε την καριέρα του στην ομάδα της πατρίδας του, Ντούκλα Μπάνσκα Μπίστριτσα, για να πάρει μεταγραφή το 2010 στη Τσέχικη Βικτόρια Πλζεν, με την οποία σημείωσε 34 γκολ σε 137 συμμετοχές στα επτά χρόνια παραμονής του.

Ακολούθησε η Όρενμπουργκ, ο τελευταίος ποδοσφαιρικός του σταθμός πριν έρθει στην Κύπρο για λογαριασμό της Ανόρθωσης, με την οποία σημείωσε 11 γκολ σε 14 συμμετοχές.

Ο Σλοβάκος διεθνής πέτυχε 27 γκολ σε 65 εμφανίσεις με τον φοίνικα στο στήθος, απολογισμός που μάλλον αφήνει ικανοποιημένους τους ιθύνοντες του συλλόγου, ωστόσο η αποχώρησή του συνοδεύεται μια γλυκόπικρη γεύση στην Ανόρθωση.

Κι αυτό γιατί η ομάδα της Αμμοχώστου δαπάνησε αρκετά χρήματα για να καταφέρει να αποκτήσει τον Ντούρις από τη Ρωσία και δεν παίρνει οικονομικά ανταλλάγματα από την αποδέσμευση του παίκτη, κάτι που θα γινόταν σε ενδεχόμενη πρόταση από ομάδα του εξωτερικού και θα λειτουργούσε ως απόσβεση της μεταγραφής. 

Ο Ντούρις κόστισε στην «Κυρία» αρκετές χιλιάδες ευρώ, ιδιαίτερα μετά τους λάθος χειρισμούς του πρώην προέδρου της ομάδας, Ανδρέα Παντελή. Η ομάδα της Αμμοχώστου θα πλήρωνε ένα ποσό κοντά στις 300 χιλιάδες ευρώ, ωστόσο αυτό αυξήθηκε γύρω στις 700 χιλιάδες αφού δεν ξοφλήθηκε έγκαιρα. 

Η πρωτοβουλία της διοίκησης του Χρίστου Πουλλαΐδη κατάφερε να σώσει την παρτίδα για την Ανόρθωση και οι οφειλές για τον Ντούρις πληρώθηκαν σε τρεις δόσεις, αφού αποφεύχθηκαν περαιτέρω κυρώσεις από τις διεθνείς Ομοσπονδίες. 

Παρά το γεγονός ότι οι κυανόλευκοι δεν θα καρπωθούν οικονομικά οφέλη από τον Ντούρις, γλύτωσαν στην τελική ορισμένες οφειλές τις οποίες χάρισε ο Σλοβάκος, ενώ ταυτόχρονα απαλλάχθηκαν κι από το «βαρύ» συμβόλαιο του παίκτη.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Ντούρις φεύγει μετά από μια μέτρια χρονιά στην οποία πέτυχε μόλις πέντε γκολ και δεν απέδωσε τ' αναμενόμενα.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια σίγουρα ικανοποιείται απ' αυτή την εξέλιξη, αφού μπορεί πλέον να φέρει τον εκλεκτό του για τη γραμμή κρούσης που μαζί με τον Κατσαράβα θ' αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος της φετινής Ανόρθωσης. 

Το ποιος θα είναι ο ποδοσφαιριστής που θα επιλέξει ο Γεωργιανός για να ηγηθεί στην επίθεση θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού ο 52χρονος κόουτς αρέσκεται στο να επιλέγει παίκτες που γνωρίζει ο ίδιος προσωπικά... 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου
Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής
«Δυστυχώς η εσωστρέφεια είναι σε τέτοιο βαθμό, που δεν επέτρεψε να κάνουμε αυτά που θέλαμε»
Η αντίδραση του Απόλλωνα μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο και το μέλλον του Ματσίν
Νικόλας Χριστοφίδης: O 15χρονος με τη μεγαλύτερη «ακρίβεια πάσας» Ανώτατης Κ15 (Vid & Stats)
ΒΙΝΤΕΟ: Αποκαλύψεις Τάνκοβιτς για τη φοβερή γκολάρα που έστειλε την Πάφο στον τελικό
Σόκαρε τον Απόλλωνα σε νεκρό χρόνο η Πάφος και πέταξε για τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της