Το ακούραστο πολυεργαλείο που… γλιστρά μέσα από τα χέρια των κυπριακών ομάδων

Πιο πιθανό από ποτέ φαντάζει το σενάριο που θέλει τον Έκτορ Χέφελ ν’ αγωνίζεται εκτός Κύπρου για πρώτη φορά μετά από 3,5 χρόνια. Ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής δεν αποδέχθηκε την πρόταση της ΑΕΚ γι’ ανανέωση κι όπως όλα δείχνουν βάζει πλώρη γι’ άλλες πολιτείες.

Το 2017 έφτασε στην Κύπρο δια… χειρός Τσάβι Ρόκα, με τον τότε τεχνικό διευθυντή των Λαρνακέων να τον παίρνει ως επένδυση σε ηλικία 20 χρόνων. Ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι ο Χέφελ θ’ αποτελούσε μια από τις πιο ουσιαστικές μεταγραφές της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια και θα βοηθούσε την ομάδα του να πετύχει τους στόχους της.

Μέσα από τα χρόνια παρουσίας του στη Λάρνακα, έδειξε να είναι αθόρυβος, ακούραστος και ένα πραγματικό πολυεργαλείο στη μεσαία γραμμή. Ο παίκτης που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει στην ομάδα του. Μπορεί από στατιστικής πλευράς να μην είχε εντυπωσιακούς αριθμούς, ωστόσο η δουλειά που έβγαζε στο γήπεδο ήταν κάτι που φαινόταν.  

Η ικανότητά του να παίζει σε διάφορες θέσεις της μεσαίας γραμμής είναι ένα από τα δυνατά «ατού» του, ενώ αναμφίβολα τον καθιστά ακόμη πιο ελκυστικό στο ποδοσφαιρικό παζάρι.  

Ο 24χρονος Ολλανδός άρχισε εξαιρετικά την περασμένη σεζόν, με αποτέλεσμα να προσελκύσει το ενδιαφέρον τόσο ομάδων της Κύπρου, όσο και του εξωτερικού. Τον περασμένο Ιανουάριο, τα δημοσιεύματα έδιναν κι έπαιρναν για πιθανή συμφωνία του παίκτη με τους δύο «αιώνιους» (σ.σ. αρχικά με την Ομόνοια κι έπειτα με τον ΑΠΟΕΛ), κάτι που τελικά δεν έγινε.

Ο παίκτης παρόλο ότι είχε το δικαίωμα να συμφωνήσει μια οποιαδήποτε ομάδα ήθελε, έξι μήνες πριν τη λήξη του συμβολαίου του δεν έχει ανακοινώσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Πάντως την περίπτωσή του καλοβλέπει ο πρώην τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ και νυν του Παναθηναϊκού, Τσάβι Ρόκα.

Ο Ισπανός γνωρίζει πολύ καλά τον Χέφελ και τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, ενώ από οικονομικής άποψης το κασέ του δεν είναι απαγορευτικό για το τριφύλλι.  

Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι ο Ολλανδός πολυθεσίτης δείχνει να «γλιστρά» από τα χέρια των κυπριακών ομάδων, φεύγοντας για το εξωτερικό. Κι αυτό γιατί οι περισσότερες – αν όχι όλες – οι ομάδες της πρώτης εξάδας θα ήθελαν να τον έχουν στο ρόστερ τους.

Τόσο το νεαρό της ηλικίας του, όσο και η εξοικείωσή του με την Κύπρο θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικά, σε μια περίοδο που οι σύλλογοι του νησιού δεν μπορούν να κάνουν μεγάλα οικονομικά ανοίγματα ελέω κορονωϊού.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα θα είναι έκπληξη αν ο Χέφελ επιλέξει να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη κυπριακή ομάδα. Άλλωστε το παραδέχθηκε και ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του, ότι «στο εξωτερικό δεν παίρνεις εύκολα δεύτερη ευκαιρία. Είτε πετυχαίνεις, είτε αποτυγχάνεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς