Η καλύτερη σφυρίχτρα όλων των εποχών και οι φωνές για εξύβριση του Χολέμπας

Εντυπωσιακό είναι το βιογραφικό του 47χρονος Μίλοραντ Μάζιτς, ο οποίος έρχεται στην Κύπρο, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας, για να βοηθήσει στην ανέλιξη των Κύπριων διαιτητών.
 
Ο Σέρβος πρώην διεθνής διαιτητής, θα επικεντρωθεί στον τομέα της εκπαίδευσης διαιτητών και της αξιολόγησης της επίδοσης τους.
 
Τα στοιχεία που συνοδεύουν τον 47χρονο είναι εξαιρετικά, αφού σύμφωνα με τον έγκυρο ιστότοπο «Word Referee», ο Μάζιτς κατέχει την πρώτη θέση στον κατάλογο των 100 καλύτερων διαιτητών όλων των εποχών, αφήνοντας πίσω του τεράστια ονόματα. Μερικοί εξ’ αυτών είναι Τσουνέιτ Τσακίρ, Μπγιορν Κάιπερς, Φέλιξ Μπριχ, Χάουαρντ Γουέμπ, Βίκτορ Κασάι και πολλοί άλλοι.
Ανάμεσα σε άλλους αγώνες, ο Μάζιτς διαιτήτευσε το 2018 τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ, καθώς επίσης και το ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ του 2016, στο οποίο αγωνίστηκαν Ρεάλ Μαδρίτης και Σεβίλλη.
 
Επίσης, είχε επιλεγεί σε αγώνες τελικών φάσεων των Μουντιάλ 2014 και 2018, καθώς επίσης και στον τελικό του ΦΙΦΑ Κονφεντερέισον Καπ το 2017, όπως και σε αγώνες της τελικής φάσης του Γιούρο 2016.
 
Γουρλής για τις κυπριακές ομάδες στην Ευρώπη
Στην καριέρα του ο Μάζιτς σφύριξε συνολικά 371 αγώνες. Ανάμεσα σε αυτούς και τρεις στους οποίους συμμετείχαν κυπριακές ομάδες.
 
Ο πρώτος αγώνας, ήταν αυτός ανάμεσα σε ΑΕΛ και Άντερλεχτ για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου η κυπριακή ομάδα κέρδισε με 2-1. Σε εκείνο το παιχνίδι, οι γαλαζοκίτρινοι άνοιξαν το σκορ με τον Ντόσα Τζούνιορ, ενώ οι Βέλγοι ισοφάρισαν με τον Μποκανί. Η ΑΕΛ πήρε τη νίκη χάρις στο γκολ του Ρουί Μιγκέλ.
 
Η ΑΕΛ στον επαναληπτικό ηττήθηκε με 2-0 και έχασε την πρόκριση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Δύο χρόνια αργότερα, o Σέρβος κλήθηκε να σφυρίξει τον αγώνα του ΑΠΟΕΛ με τον Άγιαξ, για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όπου η κυπριακή ομάδα εξήλθε ισόπαλη 1-1 με τον Αίαντα, στο ΓΣΠ.
 
Ο Άγιαξ σκόραρε πρώτος, στο 28ο λεπτό με γκολ του Λούκας Άντερσεν, και ο Γκουστάβο Μαντούκα ισοφάρισε σε 1-1, δύο λεπτά αργότερα.
 
Αγώνα του ΑΠΟΕΛ διαιτήτευσε και τη σεζόν 2017-2018, με αντίπαλο τη Σλάβια Πράγας στη Τσεχία, με το παιχνίδι να λήγει στην ισοπαλία 0-0 και την κυπριακή ομάδα να χάνει την πρόκριση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Εξάλλου, ο Μίλοραντ Μάζιτς, ήταν ο άρχοντας της αναμέτρησης στο φιλικό της Εθνικής Κύπρου με αντίπαλο τη Μολδαβία, τη σεζόν 2010-11.
 
Η Εθνική μας προηγήθηκε στο 13’ με γκολ του Ανδρέα Αβραάμ και οι Μολδαβοί απάντησαν με γκολ του Αρμάς στο 23’. Στο 45’ ο Οφσεανίκοφ γύρισε το παιχνίδι για τους Μολδαβούς και έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια, προηγούμενη με 1-2.
 
Έξι λεπτά μετά το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή για το δεύτερο ημίχρονο ο Ανδρέας Αβραάμ σκόραρε και πάλι για το 2-2 και ο Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς χάρισε τη νίκη στην Κύπρο, στο 88ο λεπτό.
 
Oι καταγγελίες του Ολυμπιακού για εξύβριση ποδοσφαιριστών του
Ο Μίλοραντ Μάζιτς το 2012 βρέθηκε στο στόχαστρο της διοίκησης του Ολυμπιακού Πειραιώς, μετά το παιχνίδι με την Ρουμπίν Καζάν στη Ρωσία, για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ.
 
Όπως είχαν καταγγείλει τότε οι ερυθρόλευκοι, ο Σέρβος έβριζε τους παίκτες των Πειραιωτών. Τα σφοδρότερα παράπονα εστιάζονταν στη φάση του 72ου λεπτού της αναμέτρησης, όταν ο Μάζιτς καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Ρουμπίν Καζάν.
 
Στη συγκεκριμένη φάση, ο τερματοφύλακας της ελληνικής ομάδας Μπάλαζ Μέγιερι αποβλήθηκε, ενώ ο αμυντικός των ερυθρόλευκων Χοσέ Χολέμπας δέχθηκε κίτρινη κάρτα. Όπως υποστήριξαν τότε οι παράγοντες του Ολυμπιακού, ο Σέρβος διαιτητής είπε στον Χολέμπας «F…k off», ενώ απείλησε και τον Γιάννη Μανιάτη με κόκκινη κάρτα, αν του έκανε άλλη μια ερώτηση.

«Έβγαλε από τα ρούχα του» τον Βενγκέρ

Δύο χρόνια αργότερα, η διαιτησία του Μάζιτς έκανε έξαλλο τον προπονητή της Άρσεναλ Αρσέν Βενγκέρ, στο παιχνίδι της αγγλικής ομάδας με την τουρκική Μπεσίκτας, για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Ο Αλσάτος προπονητής, είδε σε εκείνο το παιχνίδι τον Μάζιτς να δείχνει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή του Άαρον Ράμσει και να αποβάλλεται από την αναμέτρηση.
 
Στη συνέντευξη τύπου, ο Βενγκέρ εξαπέλυσε πυρά σε βάρος του Μάζιτς λέγοντας μεταξύ άλλων, «όταν δεις μερικά από τα φάουλ που έγιναν απόψε και αντιλαμβάνεσαι ότι επιστρέφεις στην Αγγλία με τον Ράμσει να έχει αποβληθεί, μοιάζει απίστευτο. Επίσης, προκαλούσαν συνεχώς τον Αρτέτα μέσα στο γήπεδο και ο διαιτητής δεν είδε τίποτα. Μου είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω, γιατί στο δεύτερο ημίχρονο ο διαιτητής είχε τόσο κακή απόδοση».
 
Στο ίδιο παιχνίδι, είχε αποβληθεί και ο προπονητής της Μπεσίκτας Σλάβεν Μπίλιτς, ο οποίος κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο ήταν έξαλλος. Παρόλ’ αυτά στη διάσκεψη τύπου ζήτησε συγγνώμη τόσο από τον διαιτητή, όσο και από τον Αρσέν Βενγκέρ για την αντίδρασή του.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια