Τι ψάχνουν στο μεταγραφικό παζάρι οι Big-6 και η ομάδα που έκλεισε το ρόστερ της

Δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, οι ομάδες μπήκαν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους. Τα συνεχόμενα φιλικά που διευθετήθηκαν, από όλες τις ομάδες της πρώτης εξάδας, προσφέρονται για εξαγωγή συμπερασμάτων από τους προπονητές, αλλά και για να βρουν χημεία οι νέοι με τους παλιούς ποδοσφαιριστές.

Σε αντίθεση με άλλα χρόνια, φέτος, καμία από τις ομάδες της πρώτης εξάδας δεν επιδόθηκε σε μια τακτική τύπου «ράβε ξήλωνε», αλλά έγιναν μετρημένες κινήσεις, με εξαίρεση τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος έχει αποκτήσει οκτώ ποδοσφαιριστές και χρειάζεται άλλους τέσσερις για να κλείσει το ρόστερ του.

Μοναδική ομάδα, που δεν έχει άλλες εκκρεμότητες στο μεταγραφικό κομμάτι, είναι η ΑΕΛ, η οποία έχει προχωρήσει σε όλες τις προσθήκες που χρειαζόταν και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν θα υλοποιήσει άλλη μεταγραφή.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ, προνόησε ώστε να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές που χρειάζεται, τουλάχιστον τρεις εβδομάδες πριν την πρώτη αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος και το πέτυχε, αφού έκανε συνολικά επτά μεταγραφές.

Πρόκειται για τρεις Βραζιλιάνους, τον Εουλέρ, που αγωνίζεται ως αριστερός οπισθοφύλακας, τον Ντανίλο, που θα προσδώσει ποιότητα μεταξύ κέντρου και επίθεσης, καθώς και τον Μπρούνο Σάντος για το δεξί άκρο της άμυνας. Απέκτησε επίσης τον Γκορντάν Μπουνόζα για το κέντρο της άμυνας, τον Βασίλη Παπαφώτη, που θα βοηθήσει επίσης στη μεσοεπιθετική γραμμή, τον Σίτο Ρίερα, ο οποίος αγωνίζεται ως οκτάρι και τέλος τον Μάτκο Μπάμπιτς για την κορυφή της επίθεσης.

Απ’ εκεί και πέρα, οι υπόλοιπες ομάδες ψάχνουν ακόμα τους εκλεκτούς τους για κάποιες κενές θέσεις.

Ο Απόλλωνας, έχει αποκτήσει συνολικά τέσσερις ποδοσφαιριστές και ψάχνει άλλους δύο, για να συμπληρώσει το ρόστερ του. Οι γαλάζιοι της Λεμεσού, χρειάζονται ένα μεσοεπιθετικό και ένα ακραίο επιθετικό. Πιθανότατα εντός της επόμενης εβδομάδας, να κλείσουν και τα δύο κεφάλαια.

Αυτό εξαρτάται από την τελική απάντηση που θα δώσει ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, τον οποίο ο Σωφρόνης Αυγουστή θέλει διακαώς στο Κολόσσι. Παρόλα αυτά, η ομάδα της Λεμεσού δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια, κοιτάζοντας προς άλλες κατευθύνσεις, ώστε να είναι έτοιμη, σε περίπτωση που η απάντηση του Χριστοδουλόπουλου είναι αρνητική.

Ο Απόλλωνας, απέκτησε μέχρι στιγμής, τον Ανδρέα Παναγιώτου Φιλιώτη, για το δεξί άκρο της άμυνας, τον πολυθεσίτη Γιώργο Μαλεκκίδη, τον Νικολά Ντιγκινί ως μεσοεπιθετικό και τον επιθετικό Μπακαλί Νταμπό.

Μόλις δύο μεταγραφές πραγματοποίησε η ΑΕΚ Λάρνακας για τη νέα σεζόν. Πρόκειται για τον Ανδρέα Μακρή, που αγωνίζεται στην επίθεση και τον μέσο Στέφαν Σπιρόφσκι.

Το γεγονός πως σε δύο εβδομάδες ξεκινά το νέο πρωτάθλημα και η ομάδα της Λάρνακας χρειάζεται άλλους πέντε ποδοσφαιριστές, ανησυχεί τον κόσμο της ΑΕΚ, αλλά όχι την ομάδα προγραμματισμού, όπως διαμήνυσε προ ημερών σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου Κυριάκος Δημητρίου.

Η ΑΕΚ χρειάζεται ενίσχυση σε όλες τις γραμμές της, αφού ψάχνει για ακραίο επιθετικό, δύο κεντρώους ποδοσφαιριστές και δύο αμυντικούς.

Πάντως, η ηρεμία που βγάζει στις δηλώσεις του ο κ. Δημητρίου, παραπέμπει στο σενάριο να υπάρχουν μεταγραφές που θεωρούνται κλειστές, αλλά δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

Η Ομόνοια, είναι η ομάδα που θα προχωρήσει στις λιγότερες μεταγραφές τη φετινή σεζόν, όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα δεδομένα.

Οι πράσινοι, που τα τελευταία χρόνια έφερναν κάθε καλοκαίρι διψήφιο αριθμό ποδοσφαιριστών, φέτος, κράτησαν τον περσινό κορμό τους, ενισχύοντάς τον με τον Κίκο, για το αριστερό άκρο της άμυνας, τον Παπουλή για τα άκρα της επίθεσης και τον Μίχαλ Ντούρις, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Ματ Νταρμπισάιαρ.

Απ’ εκεί και πέρα, οι θέσεις στην άμυνα και στο κέντρο είναι καλυμμένες, ενώ εκκρεμούν, όπως όλα δείχνουν, μόλις δύο μεταγραφές. Η μία αφορά τη θέση του επιθετικού και η άλλη του ακραίου επιθετικού.

Μπορεί ο εκλεκτός του Χένινγκ Μπεργκ για το άκρο της επίθεσης να είναι ο Νταβίντ Ακιντόλα, ωστόσο, η μεταγραφή καθυστέρησε ήδη αρκετά και πλέον στρέφονται σε άλλες λύσεις για τη συγκεκριμένη θέση.

Άλλους τέσσερις ποδοσφαιριστές, θέλει να πάρει στο Αντώνης Παπαδόπουλος ο Τιμούρ Κετσπάγια και για το λόγο αυτό, τα ονόματα που φθάνουν στα γραφεία της Ανόρθωσης από ατζέντηδες είναι πάρα πολλά.

Η Ανόρθωση, ψάχνει για ένα επιθετικό, ένα οκτάρι, ένα επιτελικό μέσο και ένα τερματοφύλακα καταλόγου Β’. Οι επόμενες μέρες, όπως φαίνεται θα είναι πολύ πιεστικές για την ομάδα προγραμματισμού της «Μεγάλης Κυρίας», ώστε να κλείσουν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν.

Μέχρι στιγμής, αποκτήθηκαν για το αριστερό και το δεξί άκρο της άμυνας οι Άντερσον Κορέια και Χοφχάνες Αμπαρτζουμιάν αντίστοιχα, ο Τσάρλς Ελουντού για τα φτερά της επίθεσης και ο Τζόζεφ Χουσμπάουερ για το δημιουργικό κομμάτι.

Ο ΑΠΟΕΛ, είναι η μοναδική ομάδα, που όπως όλα δείχνουν, θα ξεπεράσει τις δέκα μεταγραφές το φετινό καλοκαίρι, αφού ήδη ανακοίνωσε την απόκτηση οκτώ ποδοσφαιριστών και θέλει να κάνει άλλες τέσσερις προσθήκες.

Οι γαλαζοκίτρινοι, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Μαρίνος Ουζουνίδης, χρειάζονται ακόμα ένα επιθετικό, ένα πλάγιο επιθετικό, ένα αμυντικό μέσο και ένα αμυντικό.

Οι διερευνητικές επαφές για κάποιες περιπτώσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, ενώ άλλες είναι ακόμα στα σκαριά.

Ο ΑΠΟΕΛ απέκτησε τρεις τερματοφύλακες. Τον Φράνσις Ουζόχο, τον Μιγκέλ Σίλβα και τον Απόστολο Τσιλιγγίρη, τον Ράφαελ Σάντος για το κέντρο της άμυνας, τον Μάριους Λουντέμο ως ανασταλτικό μέσο, τον Βίκτωρα Κλωναρίδη για τη θέση του εξτρέμ και τον Μπέν Σαχάρ για την κορυφή της επίθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η Ανόρθωση έβγαλε σε δημοπρασία συλλεκτική μπάλα με υπογραφές από τους κορυφαίους παίκτες της
Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή