Οι τιμές ενοικίου για τα κυπριακά γήπεδα σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ

Το φως της δημοσιότητας είδε το έγγραφο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά τα επτά γήπεδα που είναι διαθέσιμα για τους αγώνες σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα, όπου μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά και στα χρήματα που απαιτείται να καταβάλλει κάθε ομάδα (η τυπικά γηπεδούχος) για τη χρησιμοποίησή του.

Στην Κύπρο ακριβότερο είναι το «ΓΣΠ» έναντι 30.000 ευρώ κι ακολουθούν «ΑΕΚ Αrena» (26.000 ευρώ), «Αντ.Παπαδόπουλος» (25.000 ευρώ) και «Δασάκι» (17.000 ευρώ +ΦΠΑ).

Το πιο φθηνό απ' όλα είναι της Ξάνθης, στα Πηγάδια, το κόστος του οποίου φτάνει τις 8.000 ευρώ ανά αγώνα. Ακολούθως έρχεται το Παμπελοποννησιακό με 15.000 ευρώ ενοίκιο, έπειτα η Ριζούπολη έναντι 18.000 ευρώ και το «ΑEL FC Arena» της Λάρισας με 30.000 ευρώ συν ΦΠΑ. Πέμπτο κατά σειρά το «Θ.Κολοκοτρώνης» της Τρίπολης αντί 50.000 ευρώ για να φτάσουμε στα δύο ακριβότερα γήπεδα που εγκρίθηκαν από την UEFA.

Ο λόγος για το «Κλ.Βικελίδης» του Άρη και το «Γ.Καραϊσκάκης» του Ολυμπιακού που κοστίζουν αμφότερα 75.000 ευρώ για κάθε παιχνίδι που θα χρησιμοποιηθούν, ενώ για το γήπεδο των «κιτρίνων» δεν περιλαμβάνεται και ο ΦΠΑ.

Πιο ακριβά σε όλη την Ευρώπη

Εκείνο πάντως που αξίζει να σημειωθεί είναι πως «Βικελίδης» και «Καραϊσκάκης» είναι όχι μόνο τα ακριβότερα ελληνικά που ενέκρινε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, αλλά συνολικά στις τέσσερις χώρες που επιλέχτηκαν, δηλαδή σε Ελλάδα, Κύπρο, Ουγγαρία και Πολωνία, έχοντας μόνο ένα ακόμα σε ίδια τιμή.Με ίδια τιμή ενοικίου, δηλαδή €75.000 ανά αγώνα, δηλώθηκαν τα γήπεδα Άρη και Ολυμπιακού στην UEFA για αγώνες Ch.League και Europa. Είναι τα πιο ακριβά από όλα όσα δηλώθηκαν εντός και εκτός Ελλάδος. Μόνο η... γηπεδάρα «Puskas Arena» στα ίδια χρήματα...

Στην Ουγγαρία η "Puskas Arena" της Βουδαπέστης, με 67,215 θέσεις που μετράει μόλις έναν χρόνο ζωής, κοστίζει ουσιαστικά το ίδιο με τα δύο ακριβότερα ελληνικά γήπεδα. Συγκεκριμένα το ενοίκιο ανέρχεται στις 75,985 ευρώ συν ΦΠΑ. Πρόκειται βέβαια για ένα υπερσύγχρονο γήπεδο πέντε αστέρων, που είναι φυσικά και το κορυφαίο της χώρας.

Τα άλλα έξι ουγγρικά γήπεδα είναι τα "Uj Hidegkuti Nandor" (35.179 ευρώ), "Nagyerdei" (25,000 ευρώ), "DVTK" (17,500 ευρώ), "Alcufer" (25,000 ευρώ), "Haladas Sportkomplexum" (24,930 ευρώ), "Pancho Arena" (35,000 ευρώ) και "Szusza Ference Stadium" (7,000 ευρώ).

Όσο για την Πολωνία, θα είναι διαθέσιμα πέντε γήπεδα, με το ακριβότερα στις 25.000 ευρώ. Αυτό είναι το κόστος για τα τρία εξ αυτών, των "Miasto Bielsko Biala", "Arena Lublin" και "Tychy City Stadium". Το "Municipal Stadium Lodz" κοστίζει 15,000 ευρώ και το "Gdynia City Stadium" 6,000 ευρώ ανά παιχνίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου