Ο λόγος που άλλαξε ομάδα ο Ντούρις, η διάψευση και ο φόβος για τους Ανορθωσιάτες

Για τη μεταγραφή του από την Ανόρθωση στην Ομόνοια, τις προτάσεις που είχε από ομάδες του εξωτερικού, αλλά και το πώς αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι φίλαθλοι το ποδόσφαιρο, μίλησε σε μέσο της πατρίδας του, ο Μίχαλ Ντούρις.
 
Για τις προτάσεις που είχε από άλλες ομάδες, ο Ντούρις ανέφερε ότι αυτές προέρχονταν από την Ουγγαρία, την Πολωνία και την Τσεχία.
 
«Όταν μίλησα με την Ομόνοια, ήταν αμέσως ξεκάθαροι. Αποφάσισα να μείνω στην Κύπρο, όπου βρίσκεται και η οικογένειά μου τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Περίμενα να τερματιστεί το συμβόλαιο με την Ανόρθωση, ώστε να μείνω ελεύθερος, για να μην χρειαστεί η Ομόνοια να πληρώσει αποζημίωση για να πάω στην ομάδα».
 
Όσο για την απόφαση του να αλλάξει ομάδα, σημείωσε ότι ο μοναδικός λόγος που έγινε αυτό, ήταν γιατί έψαχνε για άλλο ένα καλό συμβόλαιο.
 
Διέψευσε εξάλλου πως η Βικτόρια Πλζεν ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή του, αλλά αποκάλυψε πως προσεγγίστηκε από μια άλλη ομάδα της χώρας, η οποία είναι πάνω από τη μέση της βαθμολογίας.

«Πραγματικά δεν σκέφτηκα να επιστρέψω στη Τσεχία, παρόλο που βίωσα την πιο όμορφη περίοδο της καριέρας μου στο Πλζεν. Η προτεραιότητα για μένα, ήταν να μείνω στο εξωτερικό. Χαίρομαι που η Ομόνοια μου προσέφερε συμβόλαιο και δεν χρειάστηκε να μετακομίσω σε άλλη χώρα. Πιστεύω ότι θα ακούσω πολλά από τους οπαδούς της Ανόρθωσης, κατά τη διάρκεια των μεταξύ μας αγώνων».
 
Για το κυπριακό ποδόσφαιρο και την αντιπαλότητα μεταξύ των ομάδων, ο Μίχαλ Ντούρις σημείωσε ότι στην Κύπρο, «το ποδόσφαιρο είναι το νούμερο ένα άθλημα. Υπάρχει μια τεράστια αντιπαλότητα μεταξύ των πέντε κορυφαίων συλλόγων της χώρας. Οι αγώνες ανάμεσα σε Ανόρθωση και Ομόνοια συγκαταλέγονται στους πιο δημοφιλείς εδώ στην Κύπρο, αλλά παρόμοιες μεταγραφές μεταξύ των καλύτερων ομάδων, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Γίνονται κάθε χρόνο, επομένως δεν είναι κάτι μοναδικό.
 
Στην Ομόνοια, ο Ντούρις θα συναντήσει δύο συμπατριώτες του, τον Γιαν Λέζιακς και τον Μίχαλ Λούφτνερ, με τους οποίους επικοινώνησε πριν ενταχθεί στην ομάδα. «Με παρότρυναν να υπογράψω στην Ομόνοια, είμαι χαρούμενος που είναι εδώ».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία