Zήτα να πέσουν κεφάλια ο Σοφοκλέους-«Ανίκανη η εκτελεστική της ΚΟΠ»

Έντονη είναι η αντίδραση του προέδρου της ΑΕΛ Ανδρέα Σοφοκλεόυς, για το θέμα των αδειοδοτήσεων τεσσάρων γηπέδων πρώτης κατηγορίας, με τον ισχυρό άνδρα των γαλαζοκιτρίνων να ζητά τις παραιτήσεις των σωμάτων που έχουν οποιαδήποτε ευθύνη για το πρόβλημα που προέκυψε.
 
Σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της ΑΕΛ αναφέρει ότι «ύστερα από το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σχετικά με την μη αδειοδότηση ποδοσφαιρικών γηπέδων πρώτης κατηγορίας και τον σάλο που δημιουργήθηκε, είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε την παραίτηση των σωμάτων που έχουν οποιαδήποτε ευθύνη, όπως για παράδειγμα ο ΚΟΑ, ο ΓΣΟ, οι Αρχές του Σταδίου Αμμόχωστος, οι Αρχές του Σταδίου Τάσος Μάρκου και οποιεσδήποτε άλλες».
 
Τονίζει εξάλλου ότι «έξι μήνες μετά την αναγκαστική διακοπή εξαιτίας του πρωτόγνωρου θέματος υγείας με τον κορωνοϊό κι ενώ πιστεύαμε ότι θα βλέπαμε ξανά την μπάλα να κυλά στα γήπεδα μας, ύστερα από τόσο μεγάλη προσπάθεια, πάντα με βάση τα νέα πρωτόκολλά που ήταν συμφωνημένα από την ΚΟΠ και τα αρμόδια Υπουργεία, ήρθαν οι ανεύθυνοι που διαχειρίζονται τα γήπεδα να σταθούν εμπόδιο στην ομαλή έναρξη του πρωταθλήματος».
 
Επισημαίνει επίσης πως, «όλο αυτό που συμβαίνει αποτελεί τεράστια πρόκληση προς όλους εμάς που αγωνιζόμαστε εδώ και μήνες για να επιστρέψουν οι αθλητές μας ομαλά στα γήπεδα, πρόκληση προς όλο το φίλαθλο κοινό που με αγωνία περιμένει τους αγώνες, αλλά επίσης και προς το Κράτος».
 
Ο κ. Σοφοκλέους, διερωτήθηκε εξάλλου, κατά πόσον θα ήταν πιο σωστό να παραχωρηθεί η διαχείριση των γηπέδων στα σωματεία. «Με βάση την προκήρυξη έχουμε ξεκάθαρα την ευθύνη και κινδυνεύουμε να χάσουμε βαθμούς διότι οι διαχειριστές των γηπέδων δεν επιδεικνύουν απολύτως κανένα ενδιαφέρον».
 
Σε ότι αφορά τον ΚΟΑ, επανέλαβε πως «πρέπει τάχιστα να αντιληφθούν, ότι τα νέα κονδύλια που προγραμματίζουν να δώσουν στους πιο πάνω διαχειριστές, θα παραχωρηθούν σε ανθρώπους ανίκανους να τηρούν βασικές αρχές ασφάλειας και λειτουργίας αθλητικών χώρων».
 
Από την άλλη, ως προς τη στάση της ΚΟΠ είπε ότι «δυστυχώς παρατηρούμε, ότι όσο ο πρόεδρος συνεχίζει την περιοδεία του για την παρακολούθηση τελικών ευρωπαϊκών διοργανώσεων η εκτελεστική επιτροπή της ΚΟΠ μοιάζει να είναι ανίκανη να λάβει αποφάσεις, γεγονός που πληγώνει αφάνταστα το Κυπριακό ποδόσφαιρο και την αξιοπιστία του».
 
Σημείωσε εξάλλου πως τα πράγματα είναι απλά. «Ως ΑΕΛ θεωρούμε αδιανόητο να έχει οποιαδήποτε ευθύνη το κάθε Σωματείο, από την στιγμή που δεν διαχειρίζεται το γήπεδο στο οποίο αγωνίζεται. Είναι ταυτόχρονα και πέρα για πέρα άδικο να κινδυνεύει οποιαδήποτε ομάδα με μηδενισμό, εξαιτίας της αδιαφορίας και της ανικανότητας οποιουσδήποτε άλλου. Ως εκ τούτου η θέση μας είναι ξεκάθαρη, ότι είτε θα πρέπει να αναβληθούν οι αγώνες στα μη αδειοδοτημένα γήπεδα, είτε θα πρέπει να επιτραπεί στις ομάδες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα να έχουν το δικαίωμα τα αγωνιστούν σε άλλο αδειοδοτημένο γήπεδο, το οποίο θα επιλέξουν τα ίδια τα σωματεία, έτσι ώστε να διεξαχθεί ομαλά και δίκαια η αγωνιστική».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ