Καθάρισε με τριάρα τον μαχητικό Ερμή και μπήκε με το δεξί η Ανόρθωση (vids)

Πρεμιέρα με νίκη στο νέο πρωτάθλημα έκανε η Ανόρθωση, η οποία κέρδισε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» τον σκληροτράχυλο Ερμή με 3-1. 

Τα τέρματα για την «Κυρία» πέτυχαν οι Γκαλίτσιος (28'), Καλτσάς (52') και Ελουντού (86'), ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε ισοφαρίσει ο Ρουσιάς στο 38'. 

Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια κρατά τους τρεις βαθμούς σε μια αγωνιστική όπου ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια και Απόλλων είχαν απώλειες. 

Το προφίλ του αγώνα

Η Ανόρθωση πήρε προβάδισμα στο 28' του παιχνιδιού, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Γκαλίτσιος βρήκε την μπάλα με το κεφάλι μετά από λάθος διώξιμο του τερματοφύλακα του Ερμή, Καϊκέ.

Δέκα λεπτά μετά ο Ερμής ισοφάρισε σε 1-1 με σκόρερ τον Ονισήφορο Ρουσιά. Μετά από ασίστ του Δημητρίου, ο Κύπριος στράικερ βρέθηκε απέναντι από τον Λόρια και τον πλάσαρε για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια πίεσε ξανά για να πάρει προβάδισμα, κάτι που κατάφερε στο 52'.

Μετά από ατομική προσπάθεια του Οκριασβίλι, η μπάλα κατέληξε στον Καλτσά. Ο Ελλαδίτης έπιασε το σουτ, με τον Καϊκέ ν' αποκρούει ασταθώς και τον παίκτη της Ανόρθωσης να γράφει το 2-1 από κοντά.

Στο υπόλοιπο του δευτέρου μέρους δεν δημιουργήθηκαν μεγάλες ευκαιρίες, με την Ανόρθωση να ελέγχει τον ρυθμό του παιχνιδιού και τον Ερμή να μην γίνεται απειλητικός προς την εστία του Λόρια. 

Η «Κυρία» καθάρισε την υπόθεση νίκη με γκολ του Ελουντού στο 86' με τον πρώην παίκτη της Νέας Σαλαμίνας να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ, μετά από ασταθή απόκρουση του Καϊκέ.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λοριά, Γκαλίτσιος, Σελίν, Σίλντενφελντ, Κορέια, Κ.Αρτυματάς, Μαργκάσα, Οκριασβίλι, Καλτσάς (78′ Ελουντού), Χουσμπάουερ (72′ Νταουσβίλι), Κατσαράβα (62′ Μανιάς).

Ερμής (Νίκος Παναγιώτου): Καϊκέ, Γαβριήλ, Ρομπέρτο Ντίαζ, Σισοκό, Δημητρίου, Μέιρα, Γουέσλι Ντίαζ (70′ Αΐρτον), Νούμα, Ρέις (56′ Κωνσταντίνου), Γιεμπλί, Ρουσιάς (59′ Παπαθανασίου).

Σκόρερ: 28′ Γκαλίτσιος, 52′ Καλτσάς, 86' Ελουντού / 38′ Ρουσιάς.

Κίτρινες: Καλτσάς, Οκριασβίλι / Γαβριήλ, Δημητρίου, Νουμά.

Δειτε Επισης

Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ
Στο μικροσκόπιο της Επ. Δεοντολογίας τρεις αγώνες που ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι
Κούρης και Σπάρτακος διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου Μικρών Κατηγοριών
Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου