Συναγερμός στην ΑΕΚ-Σε καραντίνα οι ομάδες Κ17 και Κ19

Ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Λάρνακας είναι ο 16χρονος ο οποίος εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό, έσπασε την καραντίνα και πήγε σε προπόνηση. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας οι ομάδες των Ακαδημιών Κ17 και Κ19 πιθανόν να ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Για αυτό το λόγο η ΑΕΚ ακύρωσε όλες τις προπονήσεις και των δύο ομάδων, ενώ έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό μέχρι την λήψη των αποτελεσμάτων από τις εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, όλοι οι ποδοσφαιριστές. 

Η ΑΕΚ σημειώνει ότι θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες του Πρωτοκόλλου, ενώ τα αποδυτήρια και όλοι οι χώροι που χρησιμοποιήθηκαν έχουν απολυμανθεί άμεσα από αδειοδοτημένο συνεργείο. Με την λήψη των αποτελεσμάτων θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανήλικος έσπασε την καραντίνα και πήγε προπόνηση-Σε περιορισμό 45 συμπαίκτες του

Υπενθυμίζεται ότι ο 16χρονος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, αλλά έσπασε την καραντίνα, πριν λάβει τα αποτελέσματα του δεύτερου επαναληπτικού τεστ και πήγε σε προπόνηση.
 
Ο ανήλικος είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό στις 7 Αυγούστου, με αποτέλεσμα να μπει σε κατ’ οίκον περιορισμό. Στις 21 Αυγούστου είχε υποβληθεί στο πρώτο επαναληπτικό τεστ, με το αποτέλεσμα να είναι αρνητικό. Όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, έπρεπε να υποβληθεί και σε δεύτερο επαναληπτικό τεστ για να αποδεσμευτεί από την καταντίνα.

Ωστόσο, δεν περίμενε τα αποτελέσματα της δεύτερης εξέτασης και πήγε σε προπόνηση. Στην προπόνηση, ο 16χρονος ήρθε σε επαφή με τις δύο ομάδες, τα μέλη των οποίωνι έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό, καθώς επίσης και οι  έξι προπονητές του. Όπως τόνισε ο κ. Ανδρέου, φαίνεται ότι το αποτέλεσμα του δεύτερου επαναληπτικού τεστ, στο οποίο υποβλήθηκε ο ανήλικος στις 24 Αυγούστου, είναι θετικό.
 
Μετά την καταγγελία του Υπουργείου Υγείας, η Αστυνομία έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα εναντίον του ανήλικου και η υπόθεση αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, από την έρευνα θα διαφανούν οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες ο 16χρονος έσπασε την καραντίνα. Κληθείς να απαντήσει ποιοι είναι υπόλογοι, ξεκαθάρισε πως ευθύνη έχουν τόσο οι γονείς, όσο και ο 16χρονος.

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία