Το όνειρο του Γκόγκιτς, ο ρόλος στη Χιμπέρνιαν και αποθέωση του συμπαίκτη του

Την πρώτη του κλήση για την Εθνική Κύπρου πήρε ο Αλέξανδρος Γκόγκιτς, εξαργυρώνοντας τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με τη Χιμπέρνιαν στην πρώτη κατηγορία της Σκωτίας. Ο γεννημένος στη Λευκωσία και γιος του Σίνισα Γκόγκιτς έχει παίξει ήδη στις μικρές Εθνικές της Κύπρου, ωστόσο μέχρι πριν λίγες μέρες δεν είχε κληθεί ποτέ για να φορέσει τη φανέλα της ανδρικής ομάδας. 

Ο 26χρονος αμυντικογενής ποδοσφαιριστής θα έχει την ευκαιρία του στους δύο αγώνες της Κύπρου για το Nations League στις εντός έδρας αναμετρήσεις της Κύπρου με Μαυροβούνιου (σ.σ. 5 Σεπτεμβρίου) και Αζερμπαϊτζάν (σ.σ. 8 Σεπτεμβρίου).

Εάν και εφόσον ντεμππουτάρει με την Κύπρο θα είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για τον ίδιο, που είδε πριν αρκετά χρόνια τον πατέρα του να «ζωγραφίζει» στα γήπεδα της Κύπρου.

Η κλήση του Γκόγκιτς στην Εθνική δεν πρέπει να λογίζεται ως τυχαία, αφού ο Γιόχαν Βάλεμ φαίνεται ν' αναγνώρισε την προσφορά του στον σύλλογο της Σκωτίας. Η Χιμπέρνιαν τα πάει εξαιρετικά στις πρώτες πέντε αγωνιστικές, αφού μετρά τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία, ενώ είναι ισόβαθμη στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με τη Ρέιντζερς. 

Με την έλευση του Γκόγκιτς, η Χιμπέρνιαν έγινε σκληρό… καρύδι στον χώρο του κέντρου, κάτι που παραδέχονται τόσο οι συμπαίκτες του, όσο και ο προπονητής του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκόγκιτς μετρά πέντε σερί ενενηντάλεπτα με τους «Χιμπς». Ο συμπαίκτης του, Κρίστιαν Ντόιτς, μίλησε με κολακευτικά λόγια προ ημερών για τον Σερβοκύπριο ποδοσφαιριστή.  

«Ο Γκόγκιτς φέρνει κάτι που δεν είχαμε στην ομάδα, είναι αρκετά σκληρός και δυνατός. Δεν μπορούν να μας… εκφοβίσουν οι αντίπαλοι μέσα στο γήπεδο, ο Άλεξ βοηθάει σε αυτό τον τομέα. Είμαστε μεγάλη και δυνατή ομάδα στον αέρα, περισσότερο απ’ ό,τι νομίζει ο κόσμος. Ο Άλεξ είναι αξιαγάπητος τύπος έξω από το γήπεδο, είναι αυτό που χρειαζόμαστε».

Όντας ένας φύση αμυντικογενής παίκτης, ο Γκόγκιτς επιλέγει να μην ανεβαίνει στην αντίπαλη περιοχή για να φτιάξει ευκαιρίες, αφού δεν είναι αυτός ο ρόλος του. Αντ’ αυτού, αρέσκεται στο να βοηθάει τους αμυντικούς της ομάδας και όπως φαίνεται έχει συμβάλει τα μέγιστα ώστε η Χιμπέρνιαν να βελτιωθεί στο αμυντικό κομμάτι.

Ο ρόλος του Γκόγκιτς στη σκωτσέζικη ομάδα είναι ξεκάθαρος. Ο προπονητής του, Τζακ Ρος τον θέλει να ενεργεί ως μια ασπίδα που να αποτρέπει τους αντιπάλους να βρίσκουν κενούς χώρους στην άμυνα. Πέρα από αυτό ο υψηλόσωμος παίκτης πρέπει να βρίσκει σωστές πάσες, αφού οποιοδήποτε λάθος κίνηση μπορεί να κοστίσει στη Χιμπέρνιαν. 

Αυτός είναι ο κύριος λόγος που το καλοκαίρι τον έφερε από τη Χάμιλτον, αφού το πρωτάθλημα της Σκωτίας χαρακτηρίζεται από τη δύναμή του. 

Στο ίδιο μήκος κύματος, θα έχει ενδιαφέρον μέσα από τους αγώνες του Nations League να διαφανεί αν ο Γιόχαν Βάλεμ προορίζει τον 26χρονο αμυντικό χαφ για τον ίδιο ρόλο στην Εθνική Κύπρου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου