Ποιοι είναι οι αντίπαλοι της Ανόρθωσης-Οι δύο αποκλεισμοί και η μια πρόκριση

Την κροατική Όσιγιεκ ή την ελβετική Βασιλεία, έφερε απέναντι στην Ανόρθωση, η κληρωτίδα, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.
 
Οι δύο ομάδες, θα αναμετρηθούν για τον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης στην Κροατία και η νικήτρια ομάδα, θα παίξει με την ομάδα της Αμμοχώστου στην έδρα της.
 
Η ταυτότητα της Όσιγιεκ:
Η Όσιγιεκ, ιδρύθηκε το 1947, και αγωνιζόταν στην πρώτη κατηγορία της Γιουγκοσλαβίας μέχρι την ανεξαρτησία της Κροατίας, το 1992.
 
Η Όσιγιεκ, είναι ένας από τους τέσσερις συλλόγους που δεν έχουν υποβιβαστεί ποτέ από την πρώτη κατηγορία της χώρας, μαζί με τις Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Χάιντουκ Σπλιτ και τη Ριέκα. Είναι μάλιστα, ο τρίτος μεγαλύτερος σύλλογος στη χώρα.
 
Gradski vrt
Έδρα της Όσιγιεκ, είναι το Gradski Vrt, χωρητικότητας 18,856 θέσεων. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που προκριθούν οι Κροάτες, ο αγώνας θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για τον κορωνοϊό.
 
Στην περσινή χρονιά, η Όσιγιεκ έπεσε θύμα έκπληξης στο δεύτερο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, αφού αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Τσσκα Σόφιας.
 
Στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος, οι Κροάτες δεν έχουν γευθεί ακόμα τη χαρά της νίκης. Μετρούν δυο ήττες από Χάιντουκ Σπλιτ (1-2) και Ντιναμό Ζάγκρεμπ (4-1) και μια ισοπαλία (0-0) με την Σλάβεν Κοπρίβνιτσα.
 
Η Όσιγιεκ, αγωνίστηκε ακόμα μια φορά απέναντι σε κυπριακή ομάδα και πιο συγκεκριμένα κόντρα στον Εθνικό Άχνας, το 2006, για το κύπελλο Ιντερτότο, όπου η ομάδα της Άχνας απέκλεισε τους Κροάτες με σκορ 0-0 στην Κύπρο και 2-2 στην Κροατία.
 
Η ταυτότητα της Βασιλείας
Σαφώς πιο δύσκολη θα είναι η αποστολή της Μεγάλης Κυρίας, σε περίπτωση που προκριθεί η Βασιλεία, αφού είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελβετία, μετρώντας είκοσι πρωταθλήματα και δώδεκα κύπελλα. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, έχασε την πρωτοκαθεδρία της, από την Γιανγκ Μπόις.
 
Η Βασιλεία ιδρύθηκε το 1893, και είναι η ομάδα που αγωνίστηκε περισσότερες φορές από κάθε άλλη ομάδα της χώρας, σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων.
 
St. Jakob-Park
Η Βασιλεία, αγωνίζεται στο St. Jakob-Park, χωρητικότητας 37,500 θέσεων, στο οποίο όταν αγωνίζεται η ομάδα, δημιουργείται καυτή ατμόσφαιρα. Θετικό για τους κυανόλευκους, είναι πως όπως και στην περίπτωση της Όσιγιεκ, ο αγώνας θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της πανδημίας.
 
Σημειώνεται ότι η Βασιλεία τέθηκε αντιμέτωπη, δύο φορές τα τελευταία χρόνια με κυπριακές ομάδες, μετρώντας μια πρόκριση και ένα αποκλεισμό. Στην πρώτη περίπτωση, τη σεζόν 2018-19, ο Απόλλωνας απέκλεισε την ελβετική ομάδα, στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, χάνοντας με 3-2 στην Ελβετία και κερδίζοντας με 1-0 στο ΓΣΠ.
Η Βασιλεία, έπαιξε στους «32» του περσινού Γιουρόπα Λιγκ με τον ΑΠΟΕΛ, τον οποίο απέκλεισε με δύο νίκες 3-0 ΓΣΠ και 1-0 στην Ελβετία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών