Το στοίχημα του Ενσούε, το «Deja vu» με ΑΠΟΕΛ, και το συγχωροχάρτι του Πετρίδη

Τα γαλαζοκίτρινα προβάρει για δεύτερη φορά στην καριέρα του ο Εμίλιο Ενσούε. Ο ποδοσφαιριστής από την Ισημερινή Γουινέα απέκτησε την ελευθέρα του από τον Απόλλωνα κι επέστρεψε χθες (3/9) στον ΑΠΟΕΛ. Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι οι γαλάζιοι έψαχναν ν' αποφορτιστούν από το βαρύ συμβόλαιο του παίκτη, με το μικρότερο δυνατό κόστος. 

Στην αντίπερα όχθη, το σύνολο του Μαρίνου Ουζουνίδη ψάχνει απεγνωσμένα ενίσχυση στα δύο άκρα της άμυνας. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι τα ακραία μπακ δεν βοηθούν όσο πρέπει στην επιθετική λειτουργία της ομάδας και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι πιο επιτυχημένες ομάδες χρησιμοποιούν στο φουλ τους γρήγορους αμυντικούς για ανάπτυξη στο κέντρο και στην επίθεση. 

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ κινείται για απόκτηση δύο πλάγιων αμυντικών, μόλις έντεκα μέρες πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου. Ποιος θα το φανταζόταν ότι ο Ενσούε μετά την καθ' όλα επεισοδιακή αποχώρησή του από τους γαλαζοκίτρινους, θα βρισκόταν ένα βήμα πριν το κατώφλι του «Αρχαγγέλου». 

Από τους παίκτες που ξεχώρισαν στη μονομερή διακοπή

Από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στον «Αρχάγγελο», φάνηκε ότι πρόκειται για έναν παίκτη με περίσσιο πάθος και τρομερές δυνατότητες. Η επιθετικότητά του τον ξεχώρισε ανάμεσα στους μπακ του πρωταθλήματος, ενώ δεν άργησαν να έρθουν και τα πρώτα γκολ. 

Τα δύο χαρακτηριστικά του (σ.σ. η αστείρευτη ενέργεια και το εκρηκτικό του ταμπεραμέντο) ήταν ουσιαστικά ο λόγος που μπήκε σε... μπελάδες. Τον Φεβρουάριο του 2019 ο Ενσούε υπέπεσε σε σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα που σχετιζόταν με τον τότε προπονητή της ομάδας, Πάολο Τραμετσάνι.

Χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες, ο αμυντικός από την Ισημερινή Γουινέα είχε ξεπεράσει τα όρια στο εν λόγω περιστατικό και παρόλο που κλήθηκε σε απολογία δεν θέλησε ν' απολογηθεί και ήταν ανένδοτος. Ο Πρόδρομος Πετρίδης του έδειξε την πόρτα της εξόδου, διακόπτοντας μονομερός το συμβόλαιό του.

Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής δεν μίλησε ποτέ ανοικτά για το τι είχε γίνει εκείνη τη μέρα στην προπόνηση (σ.σ. λόγω νομικών ζητημάτων), ωστόσο έδειξε απογοητευμένος από την απόφαση των γαλαζοκιτρίνων να τον θέσουν εκτός ομάδας. 

Η σύνδεσή του με τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ ήταν ξεχωριστή γι' αυτό και η αποχώρησή του έφερε έντονες αντιδράσεις στον κόσμο της ομάδας. 

Από τα... αζήτητα στο Κολόσσι στο «Déjà vu» στον «Αρχάγγελο»

Ο Ενσούε παρέμεινε χωρίς ομάδα μέχρι τον Ιούλιο του 2019, όταν και εντάχθηκε στον Απόλλωνα. Γνωρίζοντας τις δυνατότητες του παίκτη, ο Σωφρόνης Αυγουστή τον πήρε στη Λεμεσό για να κάνει τη διαφορά. 

Η αγωνιστική απραξία φαίνεται ότι επηρέασε σε μεγάλο βαθμό των ακραίο αμυντικό που δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να δικαιώσει τους γαλάζιους για την επιλογή τους. 

Προς το τέλος της σεζόν και δη όταν ο κορωνοϊός έγινε μέρος της καθημερινότητάς μας, ο λεμεσιανός σύλλογος πρόσφερε μειωμένο συμβόλαιο στον Ενσούε, με τον 30χρονο μπακ να μην αποδέχεται τη μείωση που του προτάθηκε από τη διοίκηση του Νίκου Κίρζη.

Απ' εκείνο το σημείο και μετά, ο Ενσούε έμοιαζε ξένο σώμα στο Κολόσσι και στην αρχή της προετοιμασίας φάνηκε ότι ο διεθνής με την Ισημερινή Γουινέα δεν βρισκόταν στα πλάνα του τεχνικού των κυανολεύκων.

Το τελευταίο του χρονικά παιχνίδι με τη φανέλα των κυανόλευκων έμελλε να είναι κόντρα στον ΑΠΟΕΛ στις 8 Μαρτίου. Στο εν λόγω ματς είχε μάλιστα ανοίξει το σκορ κόντρα στην ομάδα της Λευκωσίας. 

Το γεγονός ότι ο Απόλλωνας «παραχώρησε» τον Ενσούε στον ΑΠΟΕΛ δεν είναι το καλύτερο δυνατό σενάριο, ωστόσο υπό τις περιστάσεις φαντάζει αποδεκτό λόγω του συμβολαίου που ξεφορτώθηκε η λεμεσιανή ομάδα. 

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι συνεργάτες του γνωρίζουν από πρώτο χέρι την αγωνιστική αξία του 30χρονου αμυντικού γι' αυτό και τον έφεραν στον «Αρχάγγελο» πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Το αγωνιστικό του στυλ άλλωστε διαφέρει κατά πολύ απ' εκείνο του Ντράγκαν Μιχαΐλοβιτς. 

Το μεγαλύτερο στοίχημα για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή είναι ν' αποδείξει ότι οι διοικούντες των γαλαζοκιτρίνων έπραξαν σωστά που τον εμπιστεύθηκαν για δεύτερη φορά μετά το σοβαρό περιστατικό στην προπόνηση αλλά και ότι δεν έχει «ξοφλήσει» σε καμία περίπτωση μετά την αγωνιστική του απραξία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

BINTEO: Μπήκε σε πράσινο αυτοκίνητο με τριφύλλι και σφυροδρέπανο και ετοιμάζεται για τον τελικό ο Τζον
Η Ομόνοια για να διατηρήσει τα σκήπτρα και η Πάφος για τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της
Εφραίμ: Ευχαριστώ την Ομόνοια που με ανέδειξε, προέκταση της οικογένειας μου το ΑΠΟΕΛ
Με Σεμέδο, Στεπίνσκι και Φαμπιάνο η αποστολή της Ομόνοιας για τον τελικό
BINTEO: H άφιξη Γκαγιέγο στον Αρχάγγελο και οι υπογραφές
Η επίσημη θέση του ΑΠΟΕΛ για Κβιλιτάια-Ντάλσιο και τον ρόλο του Μοράις
Εξοφλήθηκε το χρέος του Αντώνης Παπαδόπουλος-Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης
Στις κερκίδες του ΓΣΠ ο Χριστοδουλίδης για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Νέα εποχή στον ΑΠΟΕΛ με Γκαγιέγο στον πάγκο-Η ανακοίνωση του deal
Ακύρωσε εισιτήρια του τελικού που αγοράστηκαν από άλλους οπαδούς η Πάφος