Τα ατού του Ανουάρ που παίρνει ο ΑΠΟΕΛ και η ρήτρα του που... ζαλίζει

Την... καψούρα του Μαρίνου Ουζουνίδη, Τουχαμί Ανουάρ, ετοιμάζεται να προσθέσει στο οπλοστάσιό του ο ΑΠΟΕΛ. Ο Ισπανομαροκινός μέσος είναι ο διακαής πόθος του Ελλαδίτη για τη θέση του αμυντικού χαφ, παρόλο που ο Ανουάρ μπορεί να παίξει και ως οκτάρι.

Ο παίκτης που την περασμένη σεζόν έθελξε με τις εμφανίσεις του στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, βρίσκεται μια ανάσα από την ένταξή του στον «Αρχάγγελο».

Τα κλεψίματα, οι αναχαιτίσεις των αντιπάλων και τα ασταμάτητα χιλιόμετρα του Ανουάρ, είναι μόνο μερικά απ' εκείνα τα στοιχεία που τον καθιστούν ως ελκυστική περίπτωση ποδοσφαιριστή, σε μια θέση που οι γαλαζοκίτρινοι φαίνεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από την πρώτη στιγμή που τ' όνομα του Μαροκινού είδε το φως της δημοσιότητας, άρχισε η συζήτηση για το αν η φυσική του θέση είναι αμυντικός χαφ ή αν νιώθει πιο άνετα να παίξει και ως πιο προωθημένος. 

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα έδωσε ο ίδιος ο παίκτης, αφού ρωτήθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του. 

«Νομίζω ότι έχω την ποιότητα και για τις δύο θέσεις. Είμαι "6άρι" που μπορεί να κλέψει μπαλιές, αλλά και "8άρι"που μπορεί να κουβαλήσει την μπάλα, να σπάσει την αντίπαλη άμυνα και να φθάσει στην περιοχή. Ίσως να είμαι λίγο περισσότερο "8άρι", αλλά όπως είπα θεωρώ ότι έχω την ποιότητα και για τις δύο θέσεις».

Από την τοποθέτηση του 25χρονου ποδοσφαιριστή γίνεται εύκολα αντιληπτό πως μπορεί να παίξει με την ίδια άνεση και στις δύο θέσεις. Ταυτίζεται δηλαδή απόλυτα με τη φιλοσοφία του Μαρίνου Ουζουνίδη, με τον Ελλαδίτη να αρέσκεται να έχει διπλοθεσίτες στο ρόστερ του που στις πρώτες αγωνιστικές υποχρεώσεις έχει ξεδιπλώσει αρκετές αδυναμίες. 

Ένα από τα αγκάθια του περσινού αλλά και του φετινού ΑΠΟΕΛ αποδεικνύεται η θέση του αμυντικού χαφ. Μετά τη φυγή του Νούνο Μοράις, ουδείς μπόρεσε να μπει έστω και σε μικρό ποσοστό στα... παπούτσια του Πορτογάλου. Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν ανάγκη από έναν παίκτη ποιοτικό που θα μπορεί να δώσει λύσεις και να παλέψει για κάθε μπαλιά στον χώρο του κέντρου. 

Σε αυτό το μήκος κύματος, ο Εβρίτης κόουτς βλέπει στα μάτια του Ανουάρ τον παίκτη που θα κάνει κουμάντο στον άξονα. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός το πάλεψε αρκετά για να τον κρατήσει και τη νέα σεζόν, ωστόσο η Βαγιαδολίδ έθεσε τον οικονομικό πήχη πολύ ψηλά για τους πράσινους.

Σύμφωνα με τα Ισπανικά ΜΜΕ, κάτι τέτοιο θα ισχύει και για τον ΑΠΟΕΛ, αφού ο Ανουάρ θα αποκτηθεί από τη λευκωσιάτικη ομάδα με δανεισμό ενός έτους, με τη ρήτρα ν' ανέρχεται στα πέντε εκατομμύρια ευρώ, ποσό που απέχει κατά πολύ απ' αυτά που μπορούν να πληρώσουν όλοι οι σύλλογοι στην Κύπρο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ενόψει EURO U-17