Οι ευκαιρίες του Βάλεμ στα βλαστάρια στέλνουν ελπιδοφόρα μηνύματα για την Εθνική

Αλλαγμένη σε μεγάλο βαθμό παρουσιάστηκε η Εθνική Κύπρου στην πρεμιέρα των ομίλων του Nations League κόντρα στο Μαυροβούνιο. Παρά την ήττα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αγωνίστηκε με αρκετούς νεαρούς στη σύνθεσή του, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας της ενδεκάδας ήταν τα 24 χρόνια.

Σαφώς και ο Γιόχαν Βάλεμ δεν έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, αφού το ντεμπούτο του δεν συνδυάστηκε με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η Εθνική παρουσιάστηκε ανταγωνιστική μονάχα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο μέρος το Μαυροβούνιο έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα και δεν έδωσε περιθώρια αντίδρασης στην Κύπρο.  

Η εκτίμηση του Βέλγου κόουτς ότι το παιχνίδι κρίθηκε λόγω της εμπειρίας του αντιπάλου είναι απόλυτα ορθή, αφού οι φιλοξενούμενοι απαρτίζονται από παίκτες με μεγάλες ευρωπαϊκές παραστάσεις (σ.σ. Σάβιτς, Γιόβιτς), σε σχέση με την Εθνική που επιχειρεί ένα νέο ξεκίνημα με αρκετούς άπειρους ποδοσφαιριστές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το σημαντικότερο στοιχείο για την επόμενη μέρα της Εθνικής Κύπρου είναι ακριβώς αυτό. Το γεγονός ότι μετά από καιρό έχει έναν προπονητή που θέλει να χτίσει για το μέλλον. Δεν τον νοιάζουν τα μεγάλα ονόματα και το ποιοι «πρέπει απαραίτητα να παίζουν». 

Από την αρχή δείχνει ότι έχει σκοπό να πορευθεί με μικρούς διψασμένους παίκτες που έχουν κίνητρο για διάκριση. Τους νεαρούς θα βοηθήσουν φυσικά και οι παίκτες που αποτελούν μέλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τα τελευταία χρόνια, όπως οι Χριστοφή, Πιέρος, Αβραάμ. Έχοντας στην πλάτη του μεγάλη προϋπηρεσία στα αναπτυξιακά προγράμματα του Βελγίου, ο Βάλεμ ευελπιστεί ότι θα μπορέσει ν' αλλάξει ριζικά την εικόνα της Κύπρου με φρέσκο αίμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 48χρονος τεχνικός δεν έπεσε στην παγίδα των δηλώσεων που θα προκαλούσαν αχρείαστες εντυπώσεις. Δεν αναφέρθηκε σε κανένα σημείο για πρόκριση και στόχους, όπως ακριβώς είχε κάνει ο προκάτοχός του, Ραν Μπεν Σιμόν. Το restart της Εθνικής δεν θα έρθει μέσα από μεγάλα λόγια αλλά μέσα από πράξεις. 

Είναι πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε κουβέντα για το αγωνιστικό πρόσωπο της νέας Εθνικής Κύπρου. Τα πρώτα δείγματα όμως διαφέρουν κατά πολύ απ' αυτά που είδαμε τα τελευταία χρόνια, κι αυτό γιατί οι πιτσιρικάδες φαίνεται ότι θα έχουν πραγματικά πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα προσπάθεια που θα γίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ενόψει EURO U-17
«Δεν θα έλεγα ότι υποστηρίζουμε την Ομόνοια στον απόλυτο βαθμό, αλλά θέλουμε να πάρει το κύπελλο»
Αποθεώνουν Βιτάλ στη Σκωτία-«Είναι αυτό που χρειάζεται η Ρέιντζερς»
Τα δεδομένα για την πέμπτη σερί παρουσία της Ομόνοια στην Ευρώπη
ΒΙΝΤΕΟ: Η ανάρτηση της ΑΕΚ με διπλό στο ΓΣΠ με προπονητή τον Μπεν Σιμόν