O μαέστρος των Αζέρων με παραστάσεις σε Euro και οι γνώριμοι ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωσης

Ένα πολύ σπουδαίο προπονητή έχει στο πηδάλιο της τεχνικής της ηγεσίας, η Εθνική Αζερμπαϊτζάν, η οποία τίθεται απόψε αντιμέτωπη με την Εθνική μας για τη δεύτερη αγωνιστική του Nations League.
 
Πρόκειται για τον Ιταλό Τζιάνι Ντε Μπιάσι, ο οποίος θήτευσε σε αρκετές ιταλικές και ισπανικές ομάδες. Η μεγαλύτερη του επιτυχία ωστόσο, ήρθε όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Αλβανίας, το 2011.
 
Ο Ντε Μπιάσι, κατάφερε το 2016 να οδηγήσει την Αλβανία για πρώτη φορά στην ιστορία της, στους ομίλους του Euro 2016. Για να φθάσει η χώρα μέχρι εκεί τερμάτισε στην δεύτερη θέση του ομίλου, πίσω από την Πορτογαλία, την οποία μάλιστα είχε κερδίσει στην πρώτη αγωνιστική με 0-1.
 
Στο Euro 2016, ο Ντε Μπιάσι οδήγησε την ομάδα του στην πρώτη της νίκη σε τελική φάση της διοργάνωσης, απέναντι στη Ρουμανία, με σκορ 1-0. Τελικά, αποχώρησε το 2017 και το 2020, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με το Αζερμπαϊτζάν, θέλοντας να πετύχει ότι έκανε και με την Αλβανία.
 
Παρόλα αυτά, στην πρεμιέρα του Nations League, οι Αζέροι δέχθηκαν ήττα σοκ από το Λουξεμβούργο εντός έδρας, με σκορ 1-2, ενώ ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Μαχίρ Εμρελί.
 
Ο Εμρελί, όπως και αρκετοί άλλοι παίκτες των Αζέρων έχουν αγωνιστεί ξανά στην Κύπρο, απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2019-20, όπου οι γαλαζοκίτρινοι πήραν την πρόκριση για τα πλέι οφ της διοργάνωσης, αλλά και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, λίγους μήνες αργότερα.
 
Πέραν του Εμρελί, απέναντι στον ΑΠΟΕΛ έπαιξαν επίσης οι Γκάρα Γκαράγιεβ, Σαχριγιάρ Αλίγιεβ, Μπεντάβι Χουσένοβ, Αμπάς Χουσένοβ και Σιαχρουντίν Μαγκομενταλίγιεβ.
 
Ξεχωριστή είναι εξάλλου η περίπτωση του Αράζ Αμπντουλάγιεβ, ο οποίος αγωνίστηκε τη σεζόν 2017-18, ως δανεικός στην Ανόρθωση, από την Γκαμπάλα, μετρώντας τρία γκολ σε 30 εμφανίσεις.
 
Ζητούμενο η πρώτη νίκη
Το ζητούμενο για την Εθνική Κύπρου, είναι η πρώτη νίκη που θα κρατήσει την ομάδα σε τροχιά ανόδου στη Β’ κατηγορία του Nations Leaque, η οποία αν έρθει, θα τονώσει το ηθικό των διεθνών, μετά την ήττα από το Μαυροβούνιο.
 
Σίγουρα, όπως είπε και ο Γιόχαν Βάλεμ, μια ομάδα δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται συνέπεια και συνέχεια από τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έδειξαν καλά στοιχεία στην πρεμιέρα.
 
Ο Βέλγος προπονητής, στην πρώτη του ενδεκάδα, επιφύλασσε εκπλήξεις, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί και απόψε.
 
Ο Χαράλαμπος Κυριακίδης αναμένεται να διατηρηθεί κάτω από τα δοκάρια, με τους Κωνσταντίνο Λαΐφη και Ανδρέα Καρώ να βρίσκονται στο κέντρο της άμυνας. Στο δεξί άκρο της άμυνας, θα είναι ο Γιάννης Κούσουλος, ενώ στο αριστερό δεν αποκλείεται να πάρει τη θέση του Χρήστου Γουίλερ, ο Ανδρέας Αβραάμ.
 
Οι εκτιμήσεις λένε ότι πιθανόν στο κέντρο θα γίνει εκτεταμένο rotation με τους Χάμπο Κυριάκου και Ματίας Σπόλιαριτς να συγκεντρώνουν αρκετές πιθανότητες να ξεκινήσουν στο βασικό σχήμα.
 
Πίσω από τον επιθετικό, θα αγωνιστεί ο Γρηγόρης Κάστανος, ενώ στα άκρα της επίθεσης θα είναι οι Δημήτρης Χριστοφή και ο Ιωάννης Πίττας, χωρίς να αποκλείεται να παίξει βασικός και ο νεαρός Λοΐζος Λοΐζου. Στην κορυφή της επίθεσης, θα ξεκινήσει ο Πιέρος Σωτηρίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στην αντεπίθεση η ΑΕΚ-«Αν εγκριθεί το αίτημα του ΑΠΟΕΛ, θα αντιδράσουμε με ένταση»
Νέες σειρήνες για Πίττα-«Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται και θα τον τσεκάρει σε αγώνα της ΑΪΚ»
Αναμένει το πράσινο φως από τον Αρχηγό για τη Βόρεια κερκίδα ο ΑΠΟΕΛ-Η ανακοίνωση των γαλαζοκιτρίνων
Επιστολή ΑΠΟΕΛ σε Αρχηγό για παραχώρηση της Βόρειας σε οικογένειες με παιδιά και συνταξιούχους
Σάρωσε τα βραβεία του ΠΑΣΠ ο Μιχάλης Χαραλάμπους-Τα αστέρια που έλαμψαν
Ζητά 2,200 εισιτήρια για τον τελικό πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ-To μπαλάκι στις Αρχές
Ορίστηκε η εκλογική συνέλευση στην Ανόρθωση
Αλλαγή ώρας στο ΑΕΖ-Απόλλωνας
Δημητρίου: Θα μπορούσαμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική
Πλήγμα με Άδωνη στον Απόλλωνα-Υπέστη ρήξη χιαστού