«Ο Πιέρος είναι καλύτερος από τον ʼκπομ»

Για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Πιέρο Σωτηρίου, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM ο προπονητής Νίκος Παπαδόπουλος.

Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στην κοινή παρουσία τους στον Ολυμπιακό Λευκωσίας και υπογράμμισε πως ο κύπριος επιθετικός είναι καλύτερος στο σκοράρισμα από τον Τσούμπα Άκπομ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΠΑΟΚ καλεί Πιέρο-Πληροφορίες ότι πιέζει για δανεισμό του ο Κύπριος επιθετικός

Για την συνεργασία του με τον Πίερο Σωτηρίου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «τον είχα το 2011, όταν μετά την Ξάνθη πήγα στην Κύπρο, στον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Μικρό παιδί ήταν, φαντάρος τότε και έβγαινε το πρωί την ημέρα του ματς να ξεκουραστεί και να παίξει το απόγευμα τα ματς. Τον γνώρισα από πολύ μικρό. Είμαι χαρούμενος που τότε τον έβαλα σε αρκετά ματς, έπαιξε και εξελίχθηκε. Είναι ένα πολύ μεγάλο ταλέντο και έτσι εξελίχθηκε».

Είπε επίσης ότι Κύπριος επιθετικός είχε την εξέλιξη που περίμενε, αφού από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας πήγε στον ΑΠΟΕΛ και έκανε πάρα πολύ καλή χρονιά. «Από εκεί τον πήρε η Κοπεγχάγη. Όλα τα νέα παιδιά έχουν όνειρο να παίξουν στο εξωτερικό και το έκανε. Θεωρώ θα μπορούσε να κάνει ίσως καλύτερες επιλογές όσον αφορά το όνομα της ομάδας, όμως η Κοπεγχάγη δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τότε έπαιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεν ήταν κακή επιλογή».

Χαρακτήρισε τον Πιέρο ως ένα εξαιρετικό χαρακτήρα, ο οποίος έχει ήθος, είναι καλός επαγγελματίας και δουλεύει πολύ. 

«Αν πάμε στο ταλέντο του που έχει μεγάλο θεωρώ, εκτός από φορ μπορεί να παίξει δεύτερος επιθετικός, έχει εξαιρετικά τελειώματα και πολύ ικανοποιητική ταχύτητα για το ύψος του. Φορ είναι η ιδανική του θέση, εκεί τον έβαζα κι εγώ. Είχα πει τότε στον πρόεδρο του Ολυμπιακού Λευκωσίας ότι αυτός α λύσει το οικονομικό πρόβλημα της ομάδας σ’ έναν χρόνο. Πουλήθηκε στον ΑΠΟΕΛ τότε και έλυσε όντως κάποια προβλήματα ο Ολυμπιακός Λευκωσίας».

Για τη σύγκριση του Σωτηρίου με τους Άκπομ και Σφιντέρσκι, τόνισε πως «στα χαρακτηριστικά είναι περισσότερο κοντά στον Άκπομ. Θα πρεσάρει την άμυνα, θα βάλει προσωπικά γκολ, θα τρέξει με την μπάλα. Δεν είναι φορ περιοχής που περιμένει να δημιουργήσει όλη η άλλη ομάδα και να σκοράρει. Ο ΠΑΟΚ βλέπω παίζει με έναν φορ και 2 από πίσω. Με τα χαρακτηριστικά του, ο Σωτηρίου πρέπει να παίζει κορυφή. Μπορεί να προσφέρει πολλά, είναι εξαιρετική επιλογή για τον ΠΑΟΚ. Έχει αντίστοιχα χαρακτηριστικά με τον Άκπομ, αλλά με περισσότερη ευχέρεια στο σκοράρισμα. Είναι καλύτερος από τον Ακποπ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια