Η συγκέντρωση της Ομόνοιας με φόντο τον Αστέρα και το κίνητρο της Ανόρθωσης

Αντίστροφα μετρούν Ομόνοια και Ανόρθωση για το πρώτο μεταξύ τους ντέρμπι στη φετινή σεζόν. Οι δύο ομολογουμένως πιο σταθερές ομάδες του περσινού πρωταθλήματος, διασταυρώνουν τα ξίφη τους σ' ένα αγώνα που δεν θα κρίνει οτιδήποτε αφού βρισκόμαστε πολύ νωρίς στη χρονιά, ωστόσο το γόητρο μετά τη διακοπή του προηγούμενου πρωταθλήματος είναι τεράστιο. 
 
Η Ομόνοια με φόρα από τις επιτυχίες στην Ευρώπη και το μυαλό στο ιστορικής σημασίας παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα, θα διεκδικήσει με αξιώσεις το τρίποντο, με τον Χένινγκ Μπεργκ να στέλνει μήνυμα για ροτέισον στο ντέρμπι, αφού αρκετοί από τους παίκτες του αγωνίστηκαν non-stop σε Κύπρο, Ευρώπη και Nations League.
 
Οι δύο επιστροφές φέρνουν αυξημένες επιλογές
Στις επιλογές του Νορβηγού κόουτς προστέθηκαν και οι Παπουλής και Κακουλλής, οι οποίοι έμειναν εκτός από τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν λόγω τραυματισμού. 
 
Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι νεοαποκτηθέντες Σενέ και Ασαντέ, δούλεψαν κατά τη διάρκεια της διακοπής με στόχο να φτάσουν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο ενόψει της συνέχειας. 
 
Τα επόμενα παιχνίδια του τριφυλλιού είναι κομβικής σημασίας, γι' αυτό και οι ποδοσφαιριστές πρέπει να προσεγγίσουν με προσοχή τα αλλεπάλληλα δύσκολα εμπόδια που υψώνονται στον δρόμο τους. 
 
Σίγουρα το φετινό ρόστερ όπως διαμορφώνεται δείχνει πιο γεμάτο από το περσινό. Οι πράσινοι δεν έχουν τελειώσει με τις μεταγραφικές τους προσθήκες και καταβάλλεται προσπάθεια όπως προστεθεί ακόμη ένας παίκτης, τρεις μέρες πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου. 
 
Με βάση τη λογική του Νεόφυτου Λάρκου και των συνεργατών του, δεν πρόκειται να γίνει μεταγραφή για χάρη της μεταγραφής. Αν βρεθεί κάτι που μπορεί ν' ανεβάσει την ομάδα επίπεδο τότε σίγουρα θα γίνουν αστραπιαίες κινήσεις ώστε να ολοκληρωθεί άλλη μια κίνηση. 
 
Η Ομόνοια απέδειξε ότι έχει το βάθος για να ανταποκριθεί σε μια απαιτητική διαδικασία, όμως είναι απαραίτητο όλοι οι ποδοσφαιριστές να κάνουν ένα βήμα μπροστά, να κάνουν τη δική τους αγωνιστική υπέρβαση για να ανταποκριθούν στον Γολγοθά που ακολουθεί.
 
Το παρθενικό ντέρμπι στην καριέρα του Χριστοδούλου

Το πρώτο ντέρμπι στην καριέρα του θα κληθεί να διευθύνει ο Κυριάκος Χριστοδούλου. Ο νεαρός ρέφερι έχει οριστεί σε περισσότερα από 20 παιχνίδια, ωστόσο θα έχει για πρώτη φορά την ευθύνη ενός τέτοιου αγώνα. 

Για την ιστορία ο Χριστοδούλου είχε σφυρίξει τέσσερα ματς της «Κυρίας» στην προηγούμενη χρονιά και μόλις ένα για τους πράσινους. 

Ιδιαίτερο παιχνίδι για δυο 

Τόσο ο Μίχαλ Ντούρις όσο και ο Δημήτρης Χριστοφή θα τεθούν αντιμέτωποι με τις πρώην εργοδότριές τους. Τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στους δύο παίκτες, αφού πάντοτε είναι ιδιαίτερες οι αναμετρήσεις με φόντο τις πρώην ομάδες. 

Ειδικά για τον Χριστοφή που υπηρέτησε το πράσινο στρατόπεδο για δέκα χρόνια θα είναι μια ξεχωριστή στιγμή. Ωστόσο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι γνωστό πως δεν χωρούν συναισθηματισμοί.

Η απώλεια της τελευταίας στιγμής και το κίνητρο 
Στην αντίπερα όχθη η Ανόρθωση πήρε το ζητούμενο στις πρώτες αγωνιστικές και θέλει να διατηρήσει το απόλυτο μετά από δύο συνεχόμενες νίκες. 
 
Στα θετικά μπορεί να συγκαταλέγεται η επιστροφή του Κωστάκη Αρτυματά στο κανονικό πρόγραμμα εκγύμνασης, με τη συμμετοχή του να κρίνεται την τελευταία στιγμή. Η λογική λέει πως ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν θα ρισκάρει τη συμμετοχή του αν δεν είναι απόλυτα έτοιμος. 
 
Στην άμυνα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου προστίθεται και η επιλογή του Βργκοτς. Ο υψηλόσωμος αμυντικός έχασε το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Ερμή, ενώ βρισκόταν στο πάγκο για το ματς με την Πάφο FC. 
 
Η μεγαλύτερη είδηση όσον αφορά την «Κυρία», αφορά τη μετακίνηση του Νίκα Κατσαράβα στην Πολωνία. Ο 26χρονος στράικερ δεν θα βρίσκεται στην αποστολή του ντέρμπι, αφού μετακομίζει στη Λεχ Πόζναν υπό τη μορφή δανεισμού. 
 
Ο 52χρονος κόουτς έχει ζήσει πολλά μεγάλα παιχνίδια τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής και γνωρίζει καλά τον τρόπο που θα δώσει κίνητρο στους παίκτες του.
 
Στην Ανόρθωση νιώθουν αδικημένοι με την έκβαση της περσινής χρονιάς, αφού θεωρούν ότι το πρωτάθλημα θα έπρεπε να κριθεί εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. 
 
Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο στο οικοδόμημα της «Κυρίας», ωστόσο κάποτε μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά και να φέρει επιπρόσθετη πίεση στην ομάδα. 
 
Ο Χένινγκ Μπεργκ «προηγείται» στις μονομαχίες με τον Τιμούρ Κετσπάγια (σ.σ. μετά τη νίκη στο ΓΣΠ) και η τρίτη μεταξύ τους συνάντηση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, ασχέτως αν το ντέρμπι δεν είναι «do or die» για καμία από τις δύο ομάδες. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς