ΒΙΝΤΕΟ: Με Τάμαρι και... Μεντόγεβιτς έσπασε το ρόδι στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο ΑΠΟΕΛ, αφού επικράτησε δύσκολα με 1-0 στο ντέρμπι της ΑΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι κατάφεραν να σκοράρουν στο 85' της αναμέτρησης μετά από αυτογκόλ του Μεντόγεβιτς, ενώ απώλεσαν πέναλτι με τον Μπεν Σαχάρ στο 71'.

Η ΑΕΛ από την άλλη δέχθηκε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα, αφού έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό και έχασε μόνο μια μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Παπαφώτη 

Το προφίλ του αγώνα:

Ο ΑΠΟΕΛ άρχισε καλύτερα τον αγώνα και είχε τον έλεγχο της μπάλας, χωρίς ωστόσο να φτιάξει τεράστια ευκαιρία για γκολ. Στο 13' της αναμέτρησης ο Κλωναρίδης έδωσε καλή πάσα στον Σαχάρ, με τον δεύτερο να ελευθερώνεται και να πιάνει το πλασέ, αλλά να μην καταφέρνει να νικήσει τον Βοζίνια.

Η λεμεσιανή ομάδα δεν έδειξε επιθετικές τάσεις και κρατούσε το μηδέν με σχετική άνεση μετά το 35', ενώ ο ρυθμός των γαλαζοκιτρίνων της Λευκωσίας άρχισε να πέφτει προς το τέλος του ημιχρόνου.

Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ μπήκε πιο επιθετικά στο β' ημίχρονο και έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στον αγώνα, όταν ο Παπαφώτης με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Σίλβα. 

Ο σύλλογος της Λευκωσίας «απάντησε» στα δοκάρια στο 62', με τον Γκαγιάς Ζαχίντ να σουτάρει διαγώνια εκτός περιοχής και να χάνει μεγάλη ευκαιρία.

Ο ΑΠΟΕΛ απώλεσε την πιο μεγάλη του ευκαιρία στον αγώνα στο 71'. Ο Μπουνόζα ανέτρεψε τον Τάμαρι και ο Λούκας Σωτηρίου σφύριξε αμέσως την παράβαση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπεν Σαχάρ, ο οποίος δεν σημάδεψε σωστά. Ο Βοζίνια έπεσε στη σωστή γωνία κι απέκρουσε με σχετική άνεση το πέναλτι. 

Δεκατέσσερα λεπτά αργότερα, ο ΑΠΟΕΛ πήρε τελικά το προβάδισμα, αφού μετά από προσωπική ενέργεια του Τάμαρι και σέντρα-σουτ στην περιοχή, η μπάλα χτύπησε στον Μεντόγεβιτς και κατέληξε στο πλεκτό του Βοζίνια. Ο Ιορδανός χάρισε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα στους γαλαζοκίτρινους με τη βοήθεια της τύχης. 

Η ταυτότητα του αγώνα:

ΑΠΟΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Σίλβα, Ενσούε, Σάντος, Χ. Σιέλης, Γουίλερ, Εντονγκαλά (57′ Τάαμαρι), Ανουάρ, Ζαχίντ, Κλωναρίδης (52′ Ατζίλι), Ντε Βινσέντι, Σαχάρ.

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Χ. Κυριάκου, Ράσο, Μπουνόζα, Εουλέρ (83' Αβραάμ), Τόρες, Μεντόγεβιτς, Παπαφώτης, Γκαζαριάν (52′ Μ. Αντωνίου), Ντανίλο, Μαέ.

Κίτρινες: Εντονγκαλά, Γουίλερ, Ανουάρ / Γκαζαριάν, Ντανίλο, Έουλερ, Μαέ

Σκόρερ: 85' Μεντόγεβιτς (αυτογκόλ)

Δειτε Επισης

Στην αντεπίθεση η ΑΕΚ-«Αν εγκριθεί το αίτημα του ΑΠΟΕΛ, θα αντιδράσουμε με ένταση»
Νέες σειρήνες για Πίττα-«Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται και θα τον τσεκάρει σε αγώνα της ΑΪΚ»
Αναμένει το πράσινο φως από τον Αρχηγό για τη Βόρεια κερκίδα ο ΑΠΟΕΛ-Η ανακοίνωση των γαλαζοκιτρίνων
Επιστολή ΑΠΟΕΛ σε Αρχηγό για παραχώρηση της Βόρειας σε οικογένειες με παιδιά και συνταξιούχους
Σάρωσε τα βραβεία του ΠΑΣΠ ο Μιχάλης Χαραλάμπους-Τα αστέρια που έλαμψαν
Ζητά 2,200 εισιτήρια για τον τελικό πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ-To μπαλάκι στις Αρχές
Ορίστηκε η εκλογική συνέλευση στην Ανόρθωση
Αλλαγή ώρας στο ΑΕΖ-Απόλλωνας
Δημητρίου: Θα μπορούσαμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική
Πλήγμα με Άδωνη στον Απόλλωνα-Υπέστη ρήξη χιαστού