Ο «φασίστας» και οι «τουρκόσποροι διαιτητές» άναψαν τα αίματα μεταξύ Χαμπουλλά-Γρηγόρη

Στα χαρακώματα βρίσκονται διοικήσεις, τεχνικά επιτελεία αλλά και κόσμος της Ομόνοιας και της Ανόρθωσης, μετά το ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου στο στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος, το τρίτο ημίχρονο του οποίου συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Το επεισόδιο μεταξύ του εκτελεστικού προέδρου της Ανόρθωσης Ευγένιου Χαμπουλλά, με τον αναπληρωτή πρόεδρο της Ομόνοιας Δημήτρη Γρηγόρη, στο ημίχρονο της αναμέτρησης, βρίσκεται ήδη ενώπιον της Αστυνομίας και όπως προκύπτει, τα αίματα μεταξύ των δύο παραγόντων άναψαν μετά από πολιτικές αναφορές.   
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Γρηγόρη φαίνεται να αποκάλεσε τον πρόεδρο της Ανόρθωσης φασίστα και πραξικοπηματία, ενώ φέρεται να πέταξε και αντικείμενο προς το μέρος του, ενώ από την πλευρά του ο Ευγένιος Χαμπουλλάς φέρεται να του είπε πως για να είναι ικανοποιημένη η Ομόνοια θα πρέπει να ορίζονται ως διαιτητές Τούρκοι και Τουρκόσποροι. Εξού και η σχετική ανακοίνωση από τους οργανωμένους της Ομόνοιας οι οποίοι απάντησαν: «Κύριε Χαμπουλλά και κάθε Χαμπουλλά εντεταλμένε του Δημοκρατικού Συναγερμού, καταρχάς όταν απευθύνεσαι σε Τούρκους, τουρκόσπορους κ.τ.λ. να έχεις το θράσος να μιλάς δημόσια. Φυσικά λαϊκιστής ήσουν πάντα. Πριν 5 χρόνια η πολιτική των αμπελοπουλιών απέτυχε και πλέον επιλέγεις την πιο σίγουρη λύση για τους οπαδούς και της ομάδας σου και του κόμματος σου. Να σπείρεις φανατισμό».
 
 
Ωστόσο, άγνωστο παραμένει ποιος ξεκίνησε το επεισόδιο, κάτι το οποίο θα διαφανεί ενδεχομένως από τις καταθέσεις που θα λάβει η Αστυνομίας, καθώς και από το κλειστό κύκλωμα του γηπέδου που βρίσκεται ήδη στα χέρια των ανακριτών και αξιολογείται. 
 
Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ομόνοιας το Σάββατο το βράδυ προέβη σε καταγγελία ενώπιον των Αρχών, σε σχέση με εξύβριση, απειλές και επίθεση που όμως ισχυρίζεται δέχθηκε από τον κ. Χαμπουλλά, ο οποίος από την πλευρά του, αναμένεται εντός της ημέρας να δώσει κατάθεση στην Αστυνομία ώστε να δώσει την δική του εκδοχή ως προς το επεισόδιο και τα όσα του καταλογίζει ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ομόνοιας.
 
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, περνώντας στην αντεπίθεση, αναμένεται να καταγγείλει και ο ίδιος τον Δημήτρη Γρηγόρη για επίθεση και εξύβριση. 

Εξάλλου, η Ανόρθωση προτίθεται, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας Σάββας Πηλακούτας, να καταγγείλει και στην ΚΟΠ την Ομόνοια, γιατί δημιουργεί, όπως είπε, κλίμα ένταση στους διαιτητές πριν από τους αγώνες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τραβάνε το σχοινί Γρηγόρη-Χαμπουλλάς, καταγγελία και από τον πρόεδρο της Κυρίας
 
Έντονη ενόχληση υπάρχει και μεταξύ των τεχνικών επιτελείων των δύο ομάδων, με αφορμή τις δηλώσεις Χένινγκ Μπεργκ και Τιμούρ Κετσπάγια μετά το τέλος της αναμέτρησης. Από τη μια ο Νορβγηγός τεχνικός, είπε πως τερμάτισαν πρώτοι στην περσινή χρονιά και η Ανόρθωση δεύτερη, για να συνεχίσει λέγοντας «δεν ξέρω αν ήθελαν κάποια εκδίκηση γι’ αυτό είδαμε κάποια περίεργα πράγματα σήμερα».
 
Ο Τιμούρ Κετσπάγια, έντονα ενοχλημένος από τις δηλώσεις του κ. Μπέργκ, επέστρεψε τα καρφιά του, λέγοντας πως στην ομάδα του δεν χαρίστηκε οτιδήποτε, αλλά ότι κέρδισε το κέρδισε στο γήπεδο, αφήνοντας αιχμές για την Ομόνοια. Αιχμές, οι οποίες συνεχίστηκαν όταν έκανε λόγω για πρωτάθλημα στα χαρτιά.
 
Τα όσα έγιναν πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το παιχνίδι άνοιξαν ένα διαδικτυακό πόλεμο ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων, οι οποίοι εξαπολύουν ύβρεις ένθεν και ένθεν, με την πλευρά της Ομόνοιας να επικεντρώνεται στο πέναλτι που κέρδισε η Ανόρθωση, από το οποίο ήρθε η ισοφάριση και από την άλλη, οι φίλοι των κυανολεύκων στέκονται στα όσα έγιναν την περσινή χρονιά και τον τρόπο που η Ομόνοια πήρε το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η γνωστή τακτική του Τιμούρ και η επιστράτευση νούμερο 13 στην Ανόρθωση

Πάντως σε ότι αφορά το πέναλτι, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Σάββας Πηλακούτας, «ο ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας χρησιμοποίησε τον αγκώνα του, ανέτρεψε τον Καλτσά και μας δόθηκε το πέναλτι. Μέσα από την επαναληπτική προβολή φαίνεται το χέρι του Λανγκ να ανατρέπει τον ποδοσφαιριστή μας. Είδα το χέρι του στο λαιμό του».
 
Παρότι η επίσημη Ομόνοια δεν τοποθετήθηκε επί του συγκεκριμένου ζητήματος, εντούτοις, με βάση τα όσα δήλωσαν οι Χένινγκ Μπέργκ και Ζόρντι Γκόμεθ μετά το τέλος της αναμέτρησης, σίγουρα πιστεύουν πως δεν ήταν παράβαση.

Δειτε Επισης

Αλλαγή ώρας στο Εθνικός Άχνας-Απόλλωνας
Σύσκεψη στην ΚΟΠ για τις διοργανώσεις του Futsal
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές των ημιτελικών του κυπέλλου
Ανυπομονούν για τη ρεβάνς με τον Απόλλων η Πάφος-«Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο»
Τελειώνει από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Παρελθόν από τη Δόξα ο Γιώργος Πετράκης
«Όταν ο Κακόριν πέρασε από τον Πίριτς είχε κάποια επαφή, θα μπορούσε να υπήρχε παράβαση για πέναλτι»
Στο ΓΣΠ το ντέρμπι τίτλου ανάμεσα σε Ομόνοια 29ης Μαΐου και Ομόνοια Αραδίππου
Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ-15
Το μήνυμα του Μπεζούς-«Να με στηρίξετε, να πιστέψετε και να αγαπάτε την Ομόνοια»