Η προϊστορία του Ολυμπιακού με κυπριακές ομάδες και το... παρελθόν με Ομόνοια

Tην πορεία του Ολυμπιακού απέναντι σε κυπριακές ομάδες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις καταγράφουν στην Ελλάδα, με αφορμή τη μάχη των ερυθρολεύκων με την Ομόνοια για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Σύμφωνα με το sportfm.gr, o Oλυμπιακός τέθηκε αντιμέτωπος συνολικά οκτώ φορές απέναντι σε ομάδες από την Κύπρο. Οι ερυθρόλευκοι, μετρούν δύο προκρίσεις, έναν αποκλεισμό και ένα… συναπάντημα σε φάση ομίλων. Από αυτές τις οκτώ αναμετρήσεις, πέτυχε τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία, τρεις ήττες και γκολ 9 υπέρ-10 κατά.
 
Πρώτο αντάμωμα με Ομόνοια
Η αρχή έγινε με την τωρινή του αντίπαλο, Ομόνοια το μακρινό 1965 στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη παρουσία της κυπριακής ομάδας στα Κύπελλα Ευρώπης. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 1-0 στο πρώτο παιχνίδι στη Λευκωσία και χάρη στην ισοπαλία 1-1 στη ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης», πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση.
 
Δεύτερη πρόκριση με Ανόρθωση
Η δεύτερη φορά που ο Ολυμπιακός τέθηκε αντιμέτωπος με ομάδα από την Κύπρο, ήταν τη σεζόν 1998-99. Αντίπαλός του ήταν η Ανόρθωση στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League. Οι Πειραιώτες νίκησαν με το… ρευστό 2-1 στο ΟΑΚΑ, αφήνοντας ανοιχτή την υπόθεση-πρόκριση, αλλά στη ρεβάνς, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, εντούτοις νίκησαν με σκορ 4-2 και συνέχισαν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι.
 
Η «Κυρία» πήρε τη ρεβάνς
Δέκα χρόνια μετά και συγκεκριμένα τη σεζόν 2008-09 ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε για δεύτερη φορά την Ανόρθωση και τρίτη συνολικά κάποια κυπριακή ομάδα. Η «Κυρία» πήρε τη ρεβάνς, καθώς στο πρώτο ματς νίκησε 3-0 εντός έδρας και υπερασπίστηκε με χαρακτηριστική ευκολία το υπέρ της σκορ στη ρεβάνς. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά δεν ήταν αρκετό για να τους δώσει την πρόκριση.
 
Η σειρά του ΑΠΟΕΛ
Τη σεζόν 2016-17 ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε κυπριακή ομάδα για πρώτη φορά σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αυτό συνέβη στον Β’ όμιλο του Europa League με τον ΑΠΟΕΛ, που πανηγύρισε δύο νίκες σε βάρος των πρωταθλητών Ελλάδας. Τη 2η αγωνιστική, οι «γαλαζοκίτρινοι» νίκησαν με 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και την 6η αγωνιστική με 2-0 στη Λευκωσία και τερμάτισαν στην κορυφή του ομίλου. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν στη δεύτερη θέση και αμφότερες οι ομάδες προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου
Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής