Η αγωνία για Σαχάρ, ο Ενσούε από τα παλιά και ο Ανουάρ που... τρώει το γήπεδο

Αποστολή εξετελέσθει. Ο ΑΠΟΕΛ έφυγε αλώβητος από το Καζακστάν, αφού έκανε περισσότερα από τα απαραίτητα, απέναντι στην Καϊσάρ. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι μετά το πρώτο δεκάλεπτο φάνηκε η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες.
 
Το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων καρδιοχτύπησε τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους ποδοσφαιριστές του, που τελικά κατάφεραν να παραμείνουν ψύχραιμοι και μέχρι το 48' της αναμέτρησης να καθαρίσουν την υπόθεση πρόκριση. 
 
Λένε πως ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει κι αυτό εφάρμοσε στην πράξη ο Μαρίνος Ουζουνίδης, αφού δεν άλλαξε ούτε σίγμα από τις αρχικές του επιλογές, με αποτέλεσμα η ομάδα του να δουλέψει ακόμη πιο σωστά και οργανωμένα από το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΛ. 
 
Το μοναδικό μελανό σημείο για τους γαλαζοκίτρινους ήταν το γρήγορο γκολ που δέχθηκαν, ενώ η άμυνα έδειξε λίγο ασταθής σε ακόμη δύο ή τρεις περιπτώσεις, όντας ωστόσο πολύ καλύτερη από προηγούμενα παιχνίδια. 
 
Κάνοντας λόγο για την άμυνα, ο Εμίλιο Ενσούε μοιάζει καλύτερος σε κάθε παιχνίδι και θυμίζει πολύ τον παλιό καλό του εαυτό στην πρώτη του θητεία στην ομάδα της Λευκωσίας. Ο εκρηκτικός μπακ ανεβοκατεβαίνει συνεχώς στη γραμμή και μαζί με τον Εντονγκαλά «αναστατώνουν» την αντίπαλη άμυνα. Απόδειξη αυτού οι δύο ασίστ που έγραψε στο Καζακστάν ο παίκτης από την Ισημερινή Γουινέα. 
 
Ο Γκαγιάς Ζαχίντ ήταν γι' άλλο ένα παιχνίδι απολαυστικός. Όταν η ανάπτυξη του ΑΠΟΕΛ περνά από τα πόδια το Νορβηγοπακιστανού τότε όλα γίνονται πιο εύκολα. Δεν είναι μόνο η ηρεμία που προσφέρει στην ομάδα, αλλά και η σιγουριά με τις κάθετες και τις τελικές πάσες του.
 
Ο Ζαχίντ έλειψε πολύ από την ομάδα του Ουζουνίδη την περασμένη αγωνιστική περίοδο κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Η αγωνιστική του παρουσία ευνοεί και τους άλλους παίκτες και ιδιαίτερα τον Ντε Βινσέντι που παίζει κοντά του.
 
Ο Αργεντινός έχει δείξει στο παρελθόν ότι είναι παίκτης με τρομερές δυνατότητες, τις οποίες για διάφορους λόγους δεν έχει ξεδιπλώσει στο γήπεδο τα τελευταία χρόνια. Θα είναι μεγάλο στοίχημα για τον Εβρίτη κόουτς να ξεκλειδώσει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορεί να δώσει ο Ντε Βινσέντι ενόψει της δύσκολης συνέχειας. 
 
Την παράσταση στον χώρο του κέντρου έκλεψε γι' άλλον έναν αγώνα ο Τουχαμί Ανουάρ. Ο Μαροκινός τρέχει ασταμάτητα και βλέποντάς τον έχεις την αίσθηση ότι μπορεί να βρίσκεται παντού μέσα στο γήπεδο χωρίς να κουράζεται.
 
Εκτός από την αμυντική του συμπεριφορά βοηθά και στην ανάπτυξη του ΑΠΟΕΛ, με τον 25χρονο να δοκιμάζει και να πετυχαίνει μερικές διαγώνιες πάσες κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Στα... μπόνους για τον Ανουάρ μπορεί να συγκαταλέγεται το καταπληκτικό γκολ που σημείωσε με δυνατό σουτ εκτός περιοχής.
 
Με τέτοιες εμφανίσεις θα δυσκολεύεται να βγει από την ενδεκάδα ο Μαροκινός μέσος, σε μια θέση που οι γαλαζοκίτρινοι «πονούν» μετά τη φυγή του Νούνο Μοράις. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ο παίκτης έχει ρήτρα πέντε εκατομμυρίων ευρώ από την ομάδα του στην Ισπανία. 
 
Σε μια άλλη εξέλιξη, αγωνία επικρατεί για τον τραυματισμό του Μπεν Σαχάρ. Ο Ισραηλινός στράικερ αποχώρησε από το παιχνίδι στο 59' και εντός των επόμενων ωρών θα διαφανεί αν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι ικανό να τον κρατήσει εκτός αγωνιστικής δράσης.
 
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν θέλει σε καμία περίπτωση να σκέφτεται ότι ο έμπειρος στράικερ μπορεί να χάσει ορισμένα ματς, ειδικά αφού οι γαλαζοκίτρινοι έχουν ενώπιόν τους το κρίσιμο παιχνίδι με τη Ζρνίσκι στο ΓΣΠ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου
Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής