Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Οι φόβοι για ντόμινο στο ποδόσφαιρο, ο άγνωστος ασθενής 0 και το λάθος στα τεστ

  20/09/2020 06:51
Οι φόβοι για ντόμινο στο ποδόσφαιρο, ο άγνωστος ασθενής 0 και το λάθος στα τεστ

Οι φόβοι για ντόμινο στο ποδόσφαιρο, ο άγνωστος ασθενής 0 και το λάθος στα τεστ

  20/09/2020 06:51
Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται ομάδες τόσο της πρώτης όσο και της δεύτερης κατηγορίας, μετά τα δέκα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στη Νέα Σαλαμίνα, ενώ την ίδια ώρα η ΚΟΠ βρίσκεται στο ακουστικό περιμένοντας τα αποτελέσματα δεκάδων τεστ, ώστε να αποφασίσει τα επόμενα βήματα.

Λίγες ώρες πριν τον αγώνα με το ΑΠΟΕΛ, στις 19:30 το απόγευμα, η Ένωση Νέων Παραλιμνίων που είχε αγωνιστεί με τη Νέα Σαλαμίνα στις 13 Σεπτεμβρίου, υποβλήθηκε σε τεστ, τα αποτελέσματα των οποίων θα καθορίσουν εάν το ματς θα διεξαχθεί κανονικά ή εάν θα αναβληθεί, όπως αναβλήθηκε και το Δόξα-Νέα Σαλαμίνα μετά τα θετικά κρούσματα.

Πάντως, σε περίπτωση που εντοπιστούν κρούσματα και στη Ένωση, δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία, αφού, λόγω των Εθνικών αγώνων υπήρξε διακοπή και ο τελευταίος αγώνας της ομάδας ήταν στις 29 Αυγούστου.
Ωστόσο, σε περίπτωση που εντοπιστούν κρούσματα σε Αγία Νάπα και Αχυρώνα Λιοπετρίου, ομάδες οι οποίες είχαν αγωνιστεί με τη Νέα Σαλαμίνα, τότε τα πράγματα θα είναι πιο περίπλοκα, καθώς θα πρέπει να ακολουθηθεί η αλυσίδα και να υποβληθούν σε τεστ και άλλες ομάδες. Η Αγία Νάπα στις 16 Σεπτεμβρίου αγωνίστηκε με την Πάφο, ενώ σήμερα, 19 Σεπτεμβρίου, ο Αχυρώνας αγωνίστηκε με την Αγία Νάπα. Δηλαδή οι δύο ομάδες που έπαιξαν με την Νέα Σαλαμίνα, έπαιξαν μεταξύ τους σήμερα και πριν γίνουν γνωστά τα θετικά κρούσματα. Επίσης, η Πάφος αγωνίστηκε με Αγία Νάπα την προηγούμενη Τετάρτη.

Ψάχνουν τι πήγε λάθος
Το πρώτο κρούσμα στη Νέα Σαλαμίνα ανακοινώθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου και αυτό αφορούσε τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή Τσίκο, ο οποίος είχε φθάσει στην Κύπρο από χώρα κατηγορίας Β, δηλαδή είχε αρνητικό τεστ, ενώ μέχρι την επανάληψη του τεστ του, όπως αναφέρει η διοίκηση της ομάδας, δεν ήρθε σε επαφή με κανένα παίκτη, παρά μόνο με τον τεχνικό διευθυντή και τον τιμ μάνατζερ, οι οποίοι σημειώνεται πως υποβλήθηκαν σε δύο ελέγχους και ήταν αρνητικοί.
 
Ωστόσο, η διοίκηση υπέβαλε σε τεστ και τα 59 άτομα που ανήκουν στο δυναμικό της Νέας Σαλαμίνας, χωρίς όμως να εντοπιστεί οποιοδήποτε θετικό κρούσμα. Εντούτοις, το χημείο που ανέλαβε τις εξετάσεις, ζήτησε επανάληψη για 15 άτομα, εκ των οποίων τα δέκα ήταν θετικά. Ο προπονητής των ερυθρολεύκων, Πάμπος Χριστοδούλου, ακόμη ένα μέλος της προπονητικής ομάδας καθώς και οκτώ ποδοσφαιριστές.
Τα αποτελέσματα σήμαναν συναγερμό σε ΚΟΠ και Νέα Σαλαμίνα, αφού φαίνεται να παραμένει άγνωστος ο ασθενής μηδέν, κάτι που προκαλεί και ανησυχία στις αρμόδιες υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη πως η διοίκηση ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση πως η πηγή δεν ήταν ο ξένος ποδοσφαιριστής που έφθασε στην Κύπρο.

Άρα, οι αρμόδιες υπηρεσίες άρχισαν την ιχνηλάτηση και τη διερεύνηση των περιστατικών, ώστε να διαφανεί ποια ήταν η πηγή που έφερε ντόμινο κρουσμάτων.
Σημειώνεται πως τόσο τα άτομα που βρέθηκαν θετικά αλλά όσο και τα άτομα που βρέθηκαν αρνητικά, βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό, ενώ με ανακοίνωση της η ΚΟΠ αναφέρει πως θα πρέπει να γίνουν επαναληπτικά τεστ, με την πάροδο επτά ημερών. Επίσης, η ΚΟΠ απηύθυνε έκκληση στις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές να ακολουθούν πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πίσω στην αρχή της σελίδας