Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Η απάντηση του Υπ. Υγείας για τεστ πριν τους αγώνες-Έντονη ανησυχία για τη Σαλαμίνα

  22/09/2020 12:52
Η απάντηση του Υπ. Υγείας για τεστ πριν τους αγώνες-Έντονη ανησυχία για τη Σαλαμίνα

Η απάντηση του Υπ. Υγείας για τεστ πριν τους αγώνες-Έντονη ανησυχία για τη Σαλαμίνα

  22/09/2020 12:52
Η εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, μίλησε στον Super Sport fm 104.0 για την ανακοίνωση του Υπουργείου μέσω της οποίας αναφέρονται στη Νέα Σαλαμίνα. 
 
Τη δεδομένη στιγμή η ομάδα της Αμμοχώστου είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα μετάδοσης του ιού στην Κύπρο. 
 
«Ενημερωθήκαμε σήμερα το πρωί από ιδιωτικό εργαστήριο 8 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού. Τα έξι από αυτά δηλώθηκαν στενές επαφές προηγούμενων κρουσμάτων Γι’ αυτά τα άτομα ενεργοποιείται το πρωτόκολλο. Το πρώτο που επισημάναμε είναι ότι δρομολογήθηκε η διαδικασία για τον έλεγχο μέσω ιχνηλάτησης. Παραβίασαν την καραντίνα για να μεταβούν σε ιδιωτικό εργαστήριο. Τέθηκε σε κίνδυνο η δημόσια υγεία. Αυτό είναι πολύ σημαντικό θέμα γιατί προσπαθούμε με κάθε τρόπο και προσοχή η διαδικασία της ιχνηλάτησης των στενών επαφών να γίνεται με όλα τα μέτρα. Όταν τα άτομα που είναι σε αυτοπεριορισμό μετακινούνται για οποιοδήποτε λόγο είναι εύκολο να διασπείρουν τον ιό, ειδικά όταν είναι ασυμπτωματικοί.
 
Είναι πολύ ανησυχητικό αυτό, μας προκαλεί έντονο προβληματισμό γιατί φαίνεται ότι δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο της ΚΟΠ. Γίνεται διαδικασία για όλες τις φάσεις και στην προπόνηση και σε αγώνα. Ο μεγάλος αριθμός αποδεικνύει ότι δεν έχει τηρηθεί πιστά το πρωτόκολλο. Για το ότι θετικοποιήθηκαν κάποια τεστ συμβαίνει αρκετά συχνά. Είναι επιστημονικό θέμα. Όταν υποβλήθηκαν στην εξέταση την πρώτη φορά να μην ήταν τόσο ισχυρό το υλικό φορτίο για να εντοπιστεί από την εξέταση. Συμβαίνει αρκετές φορές ένα άτομο να είναι αρχικά αρνητικό και μετά να θετικοποιήσει. Είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα στη Νέα Σαλαμίνα, ναι έχουμε και άλλες αλυσίδες στην Λάρνακα. Είχαμε άλλη μία που απαριθμούσε 18 άτομα».
 
Αν εξετάζεται σενάριο για τεστ πριν από τους αγώνες είπε «πρέπει να δούμε τις δυνατότητες που υπάρχουν, εξετάζονται πολλά σενάρια».
 
Όσον αφορά τις εξετάσεις στον Αχυρώνα ανέφερε ότι «οτιδήποτε εντοπίζεται σε κρούσματα ανακοινώνεται. Για την ώρα δεν έχουμε ενημέρωση για κρούσματα στον Αχυρώνα. Κάποια άτομα υποβλήθηκαν σε εξέταση και η ροή αποτελεσμάτων είναι συνεχής. Υπάρχει Υπουργική απόφαση για διενέργεια 7 χιλιάδων τεστ. Είναι ένα ζήτημα που αφορά και το οικονομικό και το κατά πόσον υπάρχει ευχέρεια να διενεργηθούν. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την ΚΟΠ, εξετάζουμε τα σενάρια και αν υπάρξει απόφαση θα ανακοινωθεί. Είμαστε στην διαδικασία των προσφορών από τα ιδιωτικά εργαστήρια και περιμένουμε να οριστικοποιηθεί τις επόμενες μέρες που θα γίνουν τα τεστ».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πίσω στην αρχή της σελίδας