Η αναγνώριση του Μαρτίνς στην Ομόνοια κι αυτό που... φοβάται ο Ολυμπιακός

Αντιμέτωπη με την ιστορία της τίθεται η Ομόνοια, η οποία κοντράρεται με τον Ολυμπιακό Πειραιώς στο «Καραϊσκάκης», στην πρώτη από τις δύο αναμετρήσεις των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Οι πράσινοι ολοκλήρωσαν χωρίς προβλήματα την τελευταία προπόνηση στην Ελλάδα και παρουσιάζονται έτοιμοι για το θετικό αποτέλεσμα που θα τους δώσει καλές πιθανότητες πρόκρισης στον επαναληπτικό της Λευκωσίας.
 
Το τριφύλλι είναι πλέον μια καλά δουλεμένη ομάδα, που ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του Χένινγκ Μπεργκ. Ο Νορβηγός κόουτς πιστεύει περισσότερα απ' όλους την πρόκριση κι ας μην το... φωνάζει.
 
Η επιλογή του ν' αφήσει εκτός όλους τους βασικούς με την ΑΕΚ καταδεικνύει ακριβώς αυτό. Τη θέληση και την πίστη που υπάρχει ώστε η Ομόνοια να κάνει την υπέρβαση και να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Γι' αυτό άλλωστε πήραν χρόνο ξεκούρασης τα βασικά γρανάζια της ομάδας. 
 
Ουδείς αμφισβητεί την ποιότητα και το τρομερά ποιοτικό ρόστερ που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός Πειραιώς. Παρόλα αυτά, κανείς δεν πρέπει να ξεγράφει το τριφύλλι που παιχνίδι με παιχνίδι παρουσιάζεται όλο και καλύτερο.
 
Το δίχως ίχνος υποτίμηση σχόλιο του Μαρτίνς για Ομόνοια
«Η Ομόνοια αξίζει όλο το σεβασμό. Η εικόνα της θα είναι διαφορετική. Όταν δώσαμε εκείνο το φιλικό, έκανε προετοιμασία. Τώρα έχει άλλο αγωνιστικό ρυθμό. Δεν θα είναι λοιπόν ίδια ομάδα», ανέφερε λακωνικά στη χθεσινή (22/9) διάσκεψη Τύπου ο Πέδρο Μαρτίνς. 
 
Ο Πορτογάλος έχει δει την ομάδα του Μπεργκ και γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι δεν θα είναι ευκολοκατάβλητος αντίπαλος. Η διαφορά των δύο ομάδων στα χαρτιά μπορεί να φαντάζει μεγάλη, ωστόσο οι κυπριακές ομάδες έχουν δώσει πολλά... χαστούκια σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους στο παρελθόν. 
 
Οι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν από την αρχή να βάλουν πίεση και να πάρουν νωρίς προβάδισμα στο σκορ για να δυσκολέψουν το έργο των παικτών του Μπεργκ.
 
Αυτό που... φοβάται ο Ολυμπιακός
Το δυνατό σημείο της Ομόνοιας κόντρα στον Ολυμπιακό είναι αδιαμφισβήτητα οι στημένες φάσεις. Το τριφύλλι είναι άρτια δουλεμένη ομάδα στις στατικές φάσεις κι αυτό έχει φανεί ήδη από τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν.
 
Το γεγονός ότι ο πολύπειρος Ζόρντι Γκόμεθ πήρε χρήσιμες ανάσες στο ντέρμπι με την ΑΕΚ έχει μεγάλη σημασία, αφού ο 35χρονος μέσος αποτελεί τον κινητήριο μοχλό στη μεσοεπιθετική γραμμή του τριφυλλιού. Είναι βέβαιο ότι ο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του έχουν δει τον εν λόγω παίκτη και θα προσπαθήσουν να τον μπλοκάρουν με κάθε τρόπο.
 
Όσο περνάει η ώρα και δεν σκοράρουν οι ερυθρόλευκοι, η Ομόνοια θα ξεθαρρεύει και θα μπορεί να βρει τις ευκαιρίες για εκτός έδρας τέρμα. Το πιο σημαντικό που πρέπει να θυμούνται άπαντες είναι ότι οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούν μετά από έξι μέρες, και τίποτα δεν τελειώνει πριν τα δύο ενενηντάλεπτα, ακόμη κι αν το τριφύλλι βρεθεί νωρίς πίσω στο σκορ. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς