Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Η θέση του δικηγόρου του Καραβίδα για το πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας

  16/10/2020 15:21
Η θέση του δικηγόρου του Καραβίδα για το πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας

Η θέση του δικηγόρου του Καραβίδα για το πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας

  16/10/2020 15:21
Διάτρητο νομικά χαρακτήρισε το πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας, στο οποίο κατονομάζονται ο πρόεδρος της Δόξας Κώστας Χριστοδούλου και άλλα δύο πρόσωπα, τα οποία όπως υποστηρίζεται είναι αθλητικοί παράγοντες, αλλά και μάνατζερ ποδοσφαιριστών, κάτι που απαγορεύεται δια νόμου, ο δικηγόρος του κ. Χριστοδούλου, Κρίς Τριανταφυλλίδης.
 
Μιλώντας στον «Active», ο κ. Τριανταφυλλίδης είπε πως «όταν διεξάγεται μία έρευνα και θα βγει κάποιο πόρισμα, το αποτέλεσμά του, ενδεχομένως να έχει αρνητικό αντίκτυπο πάνω στα δικαιώματα του ανθρώπου, ο οποίος διερευνάται και στην προκειμένη ο κ. Χριστοδούλου. Είναι τρεις αλλά εγώ ενδιαφέρομαι μόνο για τον κ. Χριστοδούλου, τότε με βάση τους κανόνες της φυσικής δικαιοσύνης οφείλεις όταν τελειώσεις και πάρεις τις θέσεις απ’  όλους τους μάρτυρες που πήρες και ήρθαν και τους ερεύνησες τελευταίο να καλέσεις εκείνον εναντίων του οποίου διεξάγεται η έρευνα για να πάρεις τη θέση του. Ούτως ώστε το πόρισμα σου να είναι και πλήρες και δίκαιο. Και μετά βεβαίως ενεργείς σύμφωνα με τα δικαιώματά σου. Στην προκειμένη περίπτωση, αυτό δεν έγινε με τον κ. Χριστοδούλου. Κανένας δεν τον φώναξε να του πει ότι κάποια πρόσωπα προβάλουν κάποιους ισχυρισμούς και να ρωτήσει τις θέσεις τις δικές του».
 
Κληθείς να απαντήσει κατά πόσον αυτό είναι θέμα της Αστυνομίας, ο κ. Τριανταφυλλίδης απάντησε πως «όχι, εδώ διεξάγεται μία έρευνα από μία Επιτροπή, η οποία έβγαλε ένα πόρισμα και η οποία είπε στο Γενικό Εισαγγελέα με επιστολή στις 12 Οκτωβρίου απ’ ότι δημοσιοποιήθηκε ότι ο κ. Χριστοδούλου έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα. H Αστυνομία είναι άλλο θέμα. Η Αστυνομία θα έρθει να σου πάρει κατάθεση. Και μάλιστα, να σας πω και κάτι επειδή αναφέρατε την Αστυνομία γιατί είναι σημαντικό να πάρεις τις θέσεις του ανθρώπου, ο οποίος είναι το αντικείμενο της έρευνας. Είναι στοιχειώδης κανόνας της φυσικής δικαιοσύνης, αλλά να το πάρω τώρα στο θέμα που είπατε της Αστυνομίας. Εάν στο Δικαστήριο κατηγορείσαι για κάποιο αδίκημα και η Αστυνομία στο πλαίσιο της ανάκρισης δεν σε έχει ερωτήσει τις θέσεις σου για εκείνο το αδίκημα το Δικαστήριο θα σε αθωώσει».
 
Σημείωσε επίσης πως όσον αφορά την Επιτροπή, στις περιπτώσεις που γίνεται μία έρευνα από μία Επιτροπή, από ένα λειτουργό, για κάτι στο οποίο στο τέλος μπορεί το αποτέλεσμα να είναι αρνητικό για τον πολίτη που ερευνάται. Στο τέλος οι κανόνες της φυσικής δικαιοσύνης λέγουν ότι τον καλείς και τους λες: “ο Πανίκος και ο Ιάκωβος ήρθαν εδώ και είπαν αυτά, αυτά και αυτά για σένα. Ποια είναι η θέση σου;”. Γνωστοποιείς δηλαδή αυτά που είπαν ο Πανίκος και ο Ιάκωβος. Παίρνεις τη θέση του και μετά έχοντας όλα υπόψη σου μπορείς να βγάλεις το πόρισμα. Μόνο έτσι το πόρισμα είναι και πλήρες και δίκαιο. Αυτό λένε οι κανόνες της φυσικής δικαιοσύνης».
 
Ερωτηθείς κατά πόσον έτυχε ποτέ ένας ερευνών λειτουργός να μην φωνάξει τον άνθρωπο που είναι υπό διερεύνηση, υπέδειξε πως κάτι τέτοιο συνέβη ξανά. «Όταν κατέληξαν τα πορίσματα στα Δικαστήρια, τα Δικαστήρια δεν μπορούσαν να τα λάβουν υπόψη».
 
Ως εκ τούτου, αυτός είναι ο λόγος που το πόρισμα είναι διάτρητο. «Μιλάμε για κανόνες της φυσικής δικαιοσύνης, είναι θέμα δικαίου. Λέχθηκε από κάπου ότι η Επιτροπή έχει διαφορετική άποψη. Σέβομαι πάντοτε την αντίθετη άποψη ενός συναδέλφου μου επαγγελματία, όμως διατηρώ την άποψη τη δική μου και αυτήν έχω γράψει στον Γενικό Εισαγγελέα ότι αυτό το πόρισμα είναι νομικά διάτρητο για τον λόγο που σας είπα. Το λέω και στην επιστολή μου ότι τα γεγονότα, ότι δηλαδή υπήρχε σύγκρουση συμφερόντων δεν είναι η πραγματικότητα».
 
Ως προς το κατά πόσον μελετούνται νομικά μέτρα κατά της Επιτροπής, είπε ότι «είναι υπό μελέτη. Επειδή δεν υπάρχει ακόμα κατάληξη, δεν μπορώ να σας πω περισσότερα».
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πίσω στην αρχή της σελίδας