ʼλλα τέσσερα κρούσματα στο ποδόσφαιρο-Αδυνατεί η ομάδα ιχνηλάτησης

Εκτός ελέγχου φαίνεται να είναι η κατάσταση με την έξαρση του κορωνοϊού, καθώς αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα και οι εστίες μόλυνσης, με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να βρίσκονται σε συναγερμό. 
 
Σήμερα το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε άλλα 202 κρούσματα, ενώ αυξήθηκαν και οι εισαγωγές στο Νοσοκομείο Αναφοράς. 
 
Όπως προκύπτει, κρούσματα εντοπίζονται παντού, τόσο σε εργασίες, επιχειρήσεις, σχολεία κτλ, ενώ σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου, από 338 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο δειγματοληπτικού ελέγχου που διενεργεί η ΚΟΠ σε Σωματεία που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της, εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα.
 
To Υπουργείο Υγείας τονίζει πως πρέπει να γίνει κατανοητό ότι, όσο ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων παραμένει σε τόσο ψηλά επίπεδα και όσο η ομάδα ιχνηλάτησης αδυνατεί, λόγω του τεράστιου αριθμού επαφών που δηλώνει το κάθε περιστατικό, να προχωρήσει έγκαιρα σε εντοπισμό και απομόνωση των ατόμων, ο κίνδυνος για να μεταδοθεί ο ιός σε ηλικιωμένα άτομα ή χρόνιους ασθενείς, αυξάνεται κατακόρυφα.
 
Αυτό σε συνδυασμό με τον αυξημένο αριθμό ατόμων που παρουσιάζουν συμπτώματα, αλλά και ο ήδη αυξημένος αριθμός ασθενών  που βρίσκονται σε νοσηλεία (21) κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
 
Όπως τονίζει, «βρισκόμαστε ίσως στο πιο κρίσιμο σημείο της πανδημίας και τυχόν αύξηση των εισαγωγών θα οδηγήσει αναπόφευκτα, στο χειρότερο σενάριο και δυστυχώς θα αρχίσουμε να μετράμε θύματα, κάτι το οποίο σίγουρα δεν είναι επιθυμητό».
 
Υπενθυμίζεται ότι στις 15/10 στο νοσοκομείο αναφοράς νοσηλεύονταν πέντε ασθενείς, χθες δέκα, ενώ σήμερα ο αριθμός είναι στους 16, ενώ άλλοι τρεις ασθενείς βρίσκονται σε άλλα νοσηλευτήρια και δύο άτομα παραμένουν διασωληνωμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Αναμένονται επίσης άλλες 8 εισαγωγές σήμερα το βράδυ.

Δειτε Επισης

Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου