Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Άλλα τέσσερα κρούσματα στο ποδόσφαιρο-Αδυνατεί η ομάδα ιχνηλάτησης

  17/10/2020 20:01
Άλλα τέσσερα κρούσματα στο ποδόσφαιρο-Αδυνατεί η ομάδα ιχνηλάτησης

Άλλα τέσσερα κρούσματα στο ποδόσφαιρο-Αδυνατεί η ομάδα ιχνηλάτησης

  17/10/2020 20:01
Εκτός ελέγχου φαίνεται να είναι η κατάσταση με την έξαρση του κορωνοϊού, καθώς αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα και οι εστίες μόλυνσης, με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να βρίσκονται σε συναγερμό. 
 
Σήμερα το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε άλλα 202 κρούσματα, ενώ αυξήθηκαν και οι εισαγωγές στο Νοσοκομείο Αναφοράς. 
 
Όπως προκύπτει, κρούσματα εντοπίζονται παντού, τόσο σε εργασίες, επιχειρήσεις, σχολεία κτλ, ενώ σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου, από 338 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο δειγματοληπτικού ελέγχου που διενεργεί η ΚΟΠ σε Σωματεία που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της, εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα.
 
To Υπουργείο Υγείας τονίζει πως πρέπει να γίνει κατανοητό ότι, όσο ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων παραμένει σε τόσο ψηλά επίπεδα και όσο η ομάδα ιχνηλάτησης αδυνατεί, λόγω του τεράστιου αριθμού επαφών που δηλώνει το κάθε περιστατικό, να προχωρήσει έγκαιρα σε εντοπισμό και απομόνωση των ατόμων, ο κίνδυνος για να μεταδοθεί ο ιός σε ηλικιωμένα άτομα ή χρόνιους ασθενείς, αυξάνεται κατακόρυφα.
 
Αυτό σε συνδυασμό με τον αυξημένο αριθμό ατόμων που παρουσιάζουν συμπτώματα, αλλά και ο ήδη αυξημένος αριθμός ασθενών  που βρίσκονται σε νοσηλεία (21) κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
 
Όπως τονίζει, «βρισκόμαστε ίσως στο πιο κρίσιμο σημείο της πανδημίας και τυχόν αύξηση των εισαγωγών θα οδηγήσει αναπόφευκτα, στο χειρότερο σενάριο και δυστυχώς θα αρχίσουμε να μετράμε θύματα, κάτι το οποίο σίγουρα δεν είναι επιθυμητό».
 
Υπενθυμίζεται ότι στις 15/10 στο νοσοκομείο αναφοράς νοσηλεύονταν πέντε ασθενείς, χθες δέκα, ενώ σήμερα ο αριθμός είναι στους 16, ενώ άλλοι τρεις ασθενείς βρίσκονται σε άλλα νοσηλευτήρια και δύο άτομα παραμένουν διασωληνωμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Αναμένονται επίσης άλλες 8 εισαγωγές σήμερα το βράδυ.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας