«Αν συνεχίσει έτσι ο ΑΠΟΕΛ δεν θα διεκδικήσει πρωτάθλημα, αλλά ούτε Ευρώπη θα βγει»

Mε σκληρή γλώσσα τοποθετήθηκε ο Τάκης Αντωνίου, για την εικόνα που παρουσίασε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο ΑΠΟΕΛ, που οδήγησε στην ήττα με 0-1 από την Πάφο.
 
Μιλώντας στον Supersport Fm,  ο κ. Αντωνίου ανέφερε αρχικά ότι «η χθεσινή ήττα του ΑΠΟΕΛ σε συνδυασμό με τις προηγούμενες βαθμολογικές απώλειες δημιουργούν και βαθμολογικό πρόβλημα, αλλά αυτό που κυρίως προβληματίζει είναι η εικόνα που συνεχίζει να είναι αρνητική από την έναρξη της φετινής περιόδου, με ένα μικρό διάλειμμα στον αγώνα με τον Καϊσάρ, που έπαιξε καλά και άφησε υποσχέσεις. Δεν υπήρξε ανάλογη συνέχεια, βλέπουμε μια ομάδα που συνεχώς προβληματίζει με την απόδοση και τις αρνητικές προοπτικές που δείχνει να έχει».
 
Ως προς το ποιος φταίει για την κατάσταση του ΑΠΟΕΛ, είπε πως, «υπάρχει προβληματική εικόνα της ομάδας. Για μένα η περίπτωση του Ανουάρ χθες είναι η εικόνα του ΑΠΟΕΛ. Βλέπουμε ένα παίκτη ο οποίος έχει την καλύτερη διάθεση στο γήπεδο και στο τέλος έφυγε σαν ένας πολεμιστής από το πεδίο της μάχης, τραυματισμένος και ηττημένος. Τα έδινε όλα μέσα στο γήπεδο, αλλά μέσα σε μία ομάδα που δεν λειτουργούσε σωστά έτρωγε τα μούτρα του. Κτυπούσε συνέχεια, τον κτυπούσαν στο κεφάλια στα πόδια και έκανε ένα πέναλτι απερίσκεπτο».
 
Σημείωσε εξάλλου πως «δεν υπάρχει θέμα σοβαρότητας. Ή έχεις μια ομάδα που λειτουργεί σωστά, που έχει πλάνο, έχει υπομονή, δεν κάνουν οι παίκτες περιττές κινήσεις ή έχεις μία ομάδα που δεν λειτουργεί σωστά με παίκτες που προσπαθούν και παθαίνουν ότι ο Ανουάρ χθες. Λυπούμε που θα βάλω στην κουβέντα την Ομόνοια και θα κάνω σύγκριση αλλά πρέπει να βλέπουμε την αλήθεια. Η Ομόνοια έχει ένα πλάνο. Βλέπεις τον Γκόμεθ να τρέχει ελάχιστα στο γήπεδο, αλλά τον συμπληρώνουν και ούτε κινδυνεύει να εκτεθεί, ούτε να κτυπηθεί. Ο ΑΠΟΕΛ πελαγοδρομεί. Εγώ θέλω να λέω τις αλήθειες. Δεν θέλω να κατηγορώ την ομάδα μου, εγώ αγχώνομαι περισσότερο από τον καθένα για την ομάδα μου. Είμαι στην ομάδα από οκτώ χρονών. Με πονάει, αλλά είναι αλήθεια».
 
Για το αν θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή προπονητή, ανέφερε πως «αυτό θα το αξιολογήσουν οι άνθρωποι της ομάδας, που είναι κοντά και παρακολουθούν. Όμως, η εικόνα είναι εκεί και προβληματίζει. Εάν πρέπει να φύγει ένας προπονητής δεν πρέπει να αποτελεί αναστολή το γεγονός ότι στο παρελθόν έφυγαν προπονητές που δεν έπρεπε να φύγουν».
 
Ξεκαθάρισε επίσης πως στο παρελθόν υπήρχαν προπονητές που δεν έπρεπε να φύγουν από τον ΑΠΟΕΛ. «Μας δικαίωνε το αποτέλεσμα και καλύπτονταν αυτά τα πράγματα. Ποδοσφαιρικά υπήρχαν προπονητές που δεν έπρεπε να φύγουν. Αν πάμε στο ρητό ότι εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε, OK, δικαιωθήκαμε από τα αποτελέσματα».
 
Ερωτηθείς να τοποθετηθεί επί όσων ανέφερε ο Νεκτάριος Πετεβίνος, ο οποίος είπε ότι αυτό που βλέπουμε δεν είναι ΑΠΟΕΛ, ο κ Αντωνίου σημείωσε πως «έχει δίκαιο ο Νεκτάριος. Βλέπουμε τον χρόνο να κυλά μέσα στον αγώνα και στο 70’ θεωρούμε ότι είναι λίγος ο χρόνος να βάλουμε γκολ. Και υπήρχαν περιπτώσεις που ήμασταν στο 87’ και λέγαμε ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για να πετύχουμε γκολ. Τώρα, προσπαθούμε, θέλουμε, αλλά δεν μπορούμε».
 
Καταλήγοντας, τόνισε ότι «είναι δύσκολο για μένα να πω τη λύση, είναι εύκολο να πω τις διαπιστώσεις μου και σας τις είπα. Και νομίζω ότι ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ συμφωνεί μαζί μου. Μιλώ με πολύ κόσμο και διαβάζω αρκετά και είναι όλοι στην ίδια γραμμή. Η εικόνα της ομάδας αν συνεχίσει να είναι έτσι, ο ΑΠΟΕΛ όχι μόνο δεν θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αλλά ούτε στην Ευρώπη δεν θα βγει. Και ακόμα τώρα αρχίζουν τα ντέρμπι. Φυσικά, σε ένα ντέρμπι μπορεί αν ξυπνήσει ο ποδοσφαιρικός εγωισμός μιας μεγάλης ομάδας όπως ο ΑΠΟΕΛ, αλλά πρέπει να αλλάξουν πολλά στην ομάδα. Υπάρχει ένας πρόεδρος έμπειρος και αποφασιστικός που ξέρει πώς να χειρίζεται τέτοιες καταστάσεις. Ο Πρόδρομος έχει πείρα και είναι ακόμα νωρίς στη σεζόν, ελπίζουμε ότι θα αλλάξει η ομάδα».
 

Δειτε Επισης

Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου
Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής
«Δυστυχώς η εσωστρέφεια είναι σε τέτοιο βαθμό, που δεν επέτρεψε να κάνουμε αυτά που θέλαμε»
Η αντίδραση του Απόλλωνα μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο και το μέλλον του Ματσίν