Στα 79 τα κρούσματα στο κυπριακό ποδόσφαιρο-Σε αναμονή το ΑΠΟΕΛ και η Πάφος

Μεγάλη είναι η ανησυχία από την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλη την Κύπρο, με το ποδόσφαιρο να είναι ένας από τους τομείς που πλήγηκαν πάρα πολύ, με τελευταίο παράδειγμα τα δύο κρούσματα που εντοπίστηκαν στην ομάδα της Πάφου, η οποία υποβλήθηκε σε τεστ, μετά τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ.
 
Οι ποδοσφαιριστές της Πάφος Fc, υποβλήθηκαν σε rapid test χθες, τα οποία έδειξαν ότι δύο ποδοσφαιριστές της ομάδας έχουν προσβληθεί από τον ιό και σήμερα αναμένεται να περάσουν από κανονικά τεστ για να διαφανεί αν υπήρξε περαιτέρω διασπορά του ιού στην ομάδα.

Παράλληλα, ανησυχία επικρατεί και στον ΑΠΟΕΛ, με τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας της Λευκωσίας, να υποβάλλονται επίσης σε τεστ κορωνοϊού, ενώ σημειώνεται ότι αναβλήθηκε η χθεσινή προπόνηση για προληπτικούς λόγους.

Θετικοί στον κορωνοϊό δύο ποδοσφαιριστές της Πάφου-Από τεστ ο ΑΠΟΕΛ

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση και παρακολουθεί την κατάσταση στο ποδόσφαιρο, ενώ από το περασμένο Σάββατο, αποφασίστηκε όπως το πρωτάθλημα διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών για τις επόμενες δύο εβδομάδες, σε μια προσπάθεια να σπάσουν οι αλυσίδες μετάδοσης.
 
Παρόλα αυτά, δεν αποκλείεται σε περίπτωση που οι αριθμοί των κρουσμάτων συνεχίσουν να μεγαλώνουν, να υπάρξει η λήψη πιο αυστηρών μέτρων.
 
Την πορεία του κορωνοϊού στο ποδόσφαιρο, παρακολουθεί στενά και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, η οποία είναι έτοιμη σε περίπτωση που χρειαστεί να συμβάλει με τον δικό της τρόπο για αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης της πανδημίας.
 
Είναι για το λόγο αυτό, που η ΚΟΠ αποφάσισε να αναστείλει χθες, για περίοδο μίας εβδομάδας τα πρωταθλήματα Grassroots, στα οποία συμμετέχουν παιδιά από 6 μέχρι 14 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανησυχία στον ΑΠΟΕΛ για τα κρούσματα στην Πάφο-Αναβλήθηκε η προπόνηση

Πώς μπορεί να ελεγχθεί η διασπορά του ιού στο ποδόσφαιρο
Μιλώντας στην OMADA, ο Καθηγητής Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου και Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Δρ. Γιώργος Πανός, ανέφερε ότι «ήδη έχουν γίνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις και το θέμα απασχόλησε με τις πρόσφατες θετικές απαντήσεις από τους ελέγχους. Με τον συνολικό έλεγχο του ιού στην Κύπρου θα έχουμε ακόμα και στους ποδοσφαιριστές τα αρνητικά δείγματα. Όσοι είναι θετικοί πρέπει να απομονώνονται και να θεραπεύονται».
 
Όπως εξήγησε ο κ. Πανός, «εάν γίνει η διαδικασία της επιτήρησης και δεν σταματήσει ποτέ, θα έχουμε τον έλεγχο της διασποράς του ιού. Νομίζω μια τέτοια κοινωνία είναι αυτή που θέλουμε να πετύχουμε και αυτό θα βοηθήσει κάθε ομάδα και αθλητικό σωματείο, αλλά και όλους μας. Είναι μια καινοτόμος πρόταση και επειδή η Κύπρος είναι νησί, νομίζω είναι εφικτός ο περιορισμός του ιού. Εάν συνεχίσουμε όμως όπως πάμε θα έχουμε τα περιοριστικά μέτρα και θα ξοδεύουμε τα λεφτά μας, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά».
 
Τα 79 κρούσματα στο ποδόσφαιρο
Σε ότι αφορά στα κρούσματα που εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής στο κυπριακό ποδόσφαιρο, με τα δύο τελευταία της Πάφου, ανέρχονται στα 79.
 
Τα περισσότερα εντοπίστηκαν στην ομάδα του Εθνικού Άχνας, στον οποίο είχαν εντοπιστεί τον περασμένο Αύγουστο δύο κρούσματα, ενώ ένα περίπου μήνα αργότερα, στην ομάδα της Άχνας βρέθηκαν είκοσι ένας ποδοσφαιριστές και μέλη του τεχνικού τιμ, θετικοί στον ιό.

Ακολουθεί η Νέα Σαλαμίνα, στην οποία θετικοί βρέθηκαν δεκαεπτά ποδοσφαιριστές και τρία μέλη της προπονητικής ομάδας.
 
Στον ΑΣΙΛ, καταγράφηκαν συνολικά έντεκα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ στη Δόξα τέσσερα, τρία εκ των οποίων αφορούσαν ποδοσφαιριστές που είχαν έρθει από το εξωτερικό για να ολοκληρώσουν τη μεταγραφή τους στην ομάδα της Κατωκοπιάς. Από το εξωτερικό αφίχθηκε και ποδοσφαιριστής της Ένωσης, που επίσης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, τον περασμένο Αύγουστο.
 
Επίσης, παίκτης του ΑΠΟΕΛ, είχε βρεθεί θετικός στη χώρα του, πριν φθάσει στην Κύπρο, ενώ παρότι ξεπέρασε την ασθένεια, όταν προσγειώθηκε στην Κύπρο, βρέθηκε και πάλι θετικός.
 
Δύο κρούσματα εντοπίστηκαν στην Ομόνοια, που αφορούσαν ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε τεστ, μετά την άφιξή τους στην Κύπρο, από την Αθήνα, όπου είχαν ταξιδέψει για να αγωνιστούν με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Πειραιώς, στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Στον Απόλλωνα βρέθηκε θετικός ένας ποδοσφαιριστής που έφθασε από το εξωτερικό τον περασμένο Αύγουστο για να ενταχθεί στις προπονήσεις της ομάδας, ενώ την περασμένη Πέμπτη θετικό βρέθηκε και μέλος της ομάδας.
 
Επίσης από ένα κρούσμα κατέγραψαν Αλκή, Αναγέννηση Δερύνειας, Άτλας Αγλαντζιάς και η γυναικεία ομάδα της ΑΕΛ.
 
Στο μεταξύ, τρία κρούσματα εντοπίστηκαν και σε ακαδημίες ποδοσφαίρου, όπου η διασπορά του ιού, μπορεί να δημιουργήσει αλυσίδες σε σχολεία, επιδεινώνοντας την ήδη βεβαρημένη κατάσταση που υπάρχει στη χώρα μας.
 
Σημειώνεται ότι υπάρχουν και άλλα έξι κρούσματα που παρότι ανακοινώθηκαν, δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες, σε ποιες ομάδες εντοπίστηκαν.

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία