Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ζητούν άρση του μέτρου για κεκλεισμένων στα ευρωπαϊκά οι Ομονοιάτες

  20/10/2020 17:40
Ζητούν άρση του μέτρου για κεκλεισμένων στα ευρωπαϊκά οι Ομονοιάτες

Ζητούν άρση του μέτρου για κεκλεισμένων στα ευρωπαϊκά οι Ομονοιάτες

  20/10/2020 17:40
Επανεξέταση του μέτρου για τη διεξαγωγή αγώνων χωρίς κόσμο, ζητούν από το Υπουργείο Υγείας οι Συνδέσμοι Φιλάθλων της Ομόνοιας.
 
Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν «δυο μέρες πριν την ιστορική παρουσία της ομάδας μας σε ευρωπαϊκό όμιλο και δυστυχώς η πανδημία δεν μας επιτρέπει να είμαστε στο πλευρό της ομάδας μας. Αν και κατανοούμε την κατάσταση με την συνεχιζόμενη εξάπλωση του κορωνοϊού, ζητάμε από την επιδημιολογική ομάδα και το Υπουργείο Υγείας να επανεξετάσει το μέτρο για κλείσιμο των γηπέδων, τουλάχιστον για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας μας».
 
Οι λόγοι που ζητούν να αρθεί το κλείσιμο του ΓΣΠ για τους ευρωπαϊκούς αγώνες της ομάδας είναι, όπως λένε, απλοί.
 
«Πρώτο, το ΓΣΠ προσφέρεται για αυστηρό έλεγχο και τήρηση του πρωτόκολλου τόσο της Κύπρου όσο και της Ουέφα το οποίο προβλέπει προσέλευση οπαδών ίση με το 30% χωρητικότητας του γηπέδου, αποστάσεις ασφαλείας, χρησιμοποίηση μάσκας απ’ όλους καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.
 
Δεύτερο, εφόσον επιτρέπεται η λειτουργία κλειστών χώρων όπως τα εμπορικά κέντρα, θέατρα και σινεμά, με παρουσία κόσμου 50% της χωρητικότητας αλλά και δεξιώσεις γάμων με αριθμό ατόμων 350, τότε γιατί να απαγορεύεται η προσέλευση κόσμου στο γήπεδο όπου είναι ανοιχτός χώρος και θα υπάρχει αυστηρή τήρηση των μέτρων; Σε καμμιά περίπτωση δεν ζητούμε να απαγορευτούν τα σινεμά και τα θέατρα, ούτε οι γάμοι, αντίθετα επικροτούμε τη λειτουργία τους. Ζητάμε όμως να μπορεί να λειτουργήσει και το ΓΣΠ αφού μπορούν να τηρηθούν τα αυστηρά μέτρα.
 
Τρίτον, στο ΓΣΠ είναι πιο εύκολη η τήρηση των μέτρων αλλά και η ιχνηλάτηση άρα υπάρχει ασφάλεια, παρά να στοιβάζουμε τον κόσμο σε καφετέριες για να παρακολουθήσει τα παιχνίδια όπου ούτε έλεγχος των μέτρων μπορεί να γίνει ούτε ιχνηλάτηση. Η αυξημένη παρουσία επιτηρητών στις κερκίδες θα διασφαλίσει την αυστηρή τήρηση των μέτρων.
 
Τα παραδείγματα από χώρες που επιτρέπουν τη παρουσία κόσμου στα γήπεδα είναι πολλά. Η Γαλλία που είναι μια απο τις πλέον πληγείσες χώρες επιτρέπει την παρουσία οπαδών. Η Ολλανδία, η Γερμανία, η Αυστρία, η Ρωσία, η Ελβετία και άλλες χώρες επιτρέπουν έως και 40% πληρότητα των γηπέδων.
 
Τέταρτον, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι δεν υπάρχει κανένα πλεονέκτημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έναντι στις υπόλοιπες κυπριακές ομάδες, καθώς μιλάμε για ευρωπαϊκά παιχνίδια που η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι η μόνη κυπριακή ομάδα που αγωνίζεται και όχι για τα παιχνίδια πρωταθλήματος».
 
Σημειώνουν επίσης ότι «ζητούμε από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το μέτρο και με την απόφασή της να συμβάλει ώστε η Κύπρος να έχει την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση στα κύπελλα Ευρώπης».
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πίσω στην αρχή της σελίδας