Ταξίδι με όνειρο την πρώτη νίκη σε ομίλους-Τα πλάνα Μπεργκ και Περέιρα

Με ένα όνειρο τρελό, ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη η Ομόνοια, η οποία θέλει στην παρθενική της εμφάνιση στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, να πάρει τη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ, μέσα στην Τούμπα.
 
Η αποστολή είναι ναι μεν πολύ δύσκολη για τους πράσινους, ωστόσο η πίεση δεν είναι στη δική της πλευρά, αλλά σε αυτή του ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι και το φαβορί στην συγκεκριμένη αναμέτρηση.
 
Ως εκ τούτου, η Ομόνοια θα κατέβει χωρίς άγχος στον αγώνα, αφού ακόμα κι αν γνωρίσει την ήττα, θα αποκτήσει πολλές εμπειρίες, οι οποίες θα την βοηθήσουν στους επόμενους αγώνες της.
 
Το κλειδί για να φύγει από την Τούμπα με βαθμολογικό κέρδος το τριφύλλι, κρύβεται, όπως είπε εξάλλου και ο Χένινγκ Μπεργκ, στην αμυντική λειτουργία της Ομόνοιας, η οποία θα έχει ως πρώτιστο στόχο να μην δεχθεί γκολ και μετά να επιτεθεί.
 
Κάτι παρόμοιο, είχε πράξει και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Πειραιώς, με το πλάνο του Νορβηγού προπονητή να θεωρείται πετυχημένο, τουλάχιστον στα πρώτα 70 λεπτά της αναμέτρησης, όταν οι ερυθρόλευκοι δυσκολεύονταν να βρουν χώρους για να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Φαμπιάνο.
 
Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ αναμένεται να ξεκινήσει επιθετικά το παιχνίδι, με στόχο να σκοράρει ένα γρήγορο γκολ που θα απλοποιήσει τα πράγματα για τον δικέφαλο του Βορρά.
 
Ο Χένινγκ Μπεργκ έχει διαθέσιμους όλους τους ποδοσφαιριστές του και μπορεί έτσι να επιλέξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα για να αρχίσει τον αγώνα.
 
Δεδομένη θεωρείται η παρουσία του Φαμπιάνο κάτω από τα δοκάρια, όπως και των Λανκ και Λούφτνερ στο κέντρο της άμυνας. Αριστερός αμυντικός θα είναι ο Λέζιακς, ενώ δεξιά, τη θέση διεκδικούν οι Χούμποτσαν και Μαυρίας.
 
Στο κέντρο, ο Ζόρντι Γκόμεθ θα είναι σίγουρα βασικός, ενώ τη δεύτερη θέση διεκδικούν οι Γιάννης Κούσουλος και Βίτορ Γκόμεζ. Μπροστά τους, το πιο πιθανό είναι να επιστρέψει ο Φώτης Παπουλής, ο οποίος δεν αγωνίστηκε τα τελευταία τρία παιχνίδια στο πρωτάθλημα λόγω ποινής που δέχθηκε από τον Αθλητικό Δικαστή.
 
Στο αριστερό άκρο της επίθεσης, θα βρεθεί ο κορυφαίος μέχρι στιγμής παίκτης της Ομόνοιας τη φετινή χρονιά Έρικ Μποτεάκ, ενώ δεξιά ο Νορβηγός πορπονητής, αναμένεται να επιλέξει τον Ανδρόνικο Κακουλή. Στην κορυφή της επίθεσης, η θέση επίσης παίζεται μεταξύ των Μίχαλ Ντούρις και Σενέ.
 
Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ θα έχει δύο σημαντικές απουσίες, αυτές των Ελ Καντουρί και Κρέσπο, οι οποίοι ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα λόγω τραυματισμού.
 
Ο Αμπελ Φερέιρα, αναμένεται να επιλέξει τον Ζίβκοβιτς για τη θέση του τερματοφύλακα, τους, Μάτος, Ίνγκασον και Βαρέλα στην άμυνα, με τους Μιχαηλίδη και Γιαννούλη να αγωνίζονται στα δύο φτερά. Στο κέντρο θα είναι οι Εσίτι, Σβαμπ και Τζόλης, ενώ στην επίθεση ο Ζίβκοβιτς και ένας εκ των Σφιντέρσκι ή Τσόλακ.
 
Περιοχή υψηλού ρίσκου
Πέραν του αγωνιστικού, οι πράσινοι έχουν να διαχειριστούν και την κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό στην Βόρειο Ελλάδα, όπου τις τελευταίες μέρες παρουσιάζεται έξαρση του ιού.
 
Μετά τα όσα συνέβησαν μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, όπου κατά την επιστροφή τους από την Ελλάδα, δύο ποδοσφαιριστές της ομάδας βρέθηκαν θετικοί στον ιό, αλλά και προσμετρώντας τον κίνδυνο από την κατάσταση στην περιοχή, οι πράσινοι αποφάσισαν να κλείσουν ξεχωριστά δωμάτια στους ποδοσφαιριστές, για να περιορίσουν το ενδεχόμενο διασποράς του ιού.  
 
Σίγουρα, το τελευταίο που θέλουν να σκέφτονται στην Ομόνοια, είναι να περάσουν για δεύτερη φορά, την ίδια κατάσταση και ως εκ τούτου, τα μέτρα που λαμβάνουν είναι πολύ πιο αυστηρά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό