Κοίταξε στα μάτια τον ΠΑΟΚ και πήρε τον πρώτο της βαθμό στους ομίλους η Ομόνοια

Ισόπαλη 1-1, αναδείχθηκε η Ομόνοια με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. 

Οι πράσινοι, αν και πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Μποτεάκ στο 16', οι γηπεδούχοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα στο 55' με τον Μουργκ για να διαμορφώσουν και το τελικό αποτέλεσμα. 

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες
Ο Άμπελ Φερέιρα παρέταξε την ομάδα του χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις σε σχηματισμό 3-4-3 με τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τους Μιχαηλίδη, Βαρέλα και Ίνγκασον στην άμυνα και από εκεί και πέρα στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν ο Σβαμπ με τον Εσίτι, ενώ στις πτέρυγες ο Γιαννούλης αριστερά και ο Βαρέλα δεξιά. Από εκεί και πέρα ο Πορτογάλος προπονητής ξεκίνησε με τον Τσόλακ στην κορυφή ενώ τον πλαισίωναν οι Ζίβκοβιτς και Μουργκ.

Όσον αφορά την Ομόνοια, παρουσιάστηκε στην Τούμπα με άκρως αμυντική προσέγγιση και σχηματισμό 4-1-4-1 με στόχο να μη δεχθεί αρχικά τέρμα στην προσφιλή της τακτική. Άλλωστε αυτό είχε κάνει και στην πρόσφατη επίσκεψη της στην Ελλάδα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Χένινγκ Μπεργκ επέλεξε να ξεκινήσει με τον Φαμπιάνο στο τέρμα, τους Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λαγκ και Λέτσιακς στην άμυνα, μπροστά τους ακριβώς πήρε θέση ο Βίτορ Γκόμες, ενώ τη μεσαία γραμμή συμπλήρωναν οι Παπουλής, Τζιονής, Ζόρντι Γκόμεθ και Μποτεάκ, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ντούρις.

Το ματς
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς και διάθεση να κλείσουν τους χώρους και να περιορίσουν την ανάπτυξη του «δικεφάλου». Ωστόσο η ομάδα του Φερέιρα προσπαθούσε να κυκλοφορεί σωστά την μπάλα και μόλις στο 5ο λεπτό κατάφερε να πατήσει πρώτη φορά περιοχή, όταν ο Γιαννούλης από αριστερά βρήκε τον Τσόλακ στην περιοχή, αλλά ο Κροάτης δεν είχε ισορροπία με το πλασέ του να σταματάει στην αγκαλιά του Φαμπιάνο.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είχε κλείσει την Ομόνοια στο μισό γήπεδο, οι Κύπριοι που αμύνονταν σωστά βρήκαν τον τρόπο και χτύπησαν πρώτοι. Ο Λέσιακς από αριστερά στο 16ο λεπτό έκανε την παράλληλη σέντρα, ο Μποτεάκ ήρθε πίσω από τον Γιαννούλη, με όλη την άμυνα του ΠΑΟΚ απλά να τον κοιτάει και με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Ζίβκοβιτς και... πάγωσε με το 1-0 την Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, αλλά η σωστή τακτική προσέγγιση αμυντικά από την Ομόνοια δυσκόλεψε τους γηπεδούχους που ούτως ή άλλως έχουν πρόβλημα γενικά με κλειστές άμυνες. Αυτό, σε συνδυασμό με το κέντρο του που ήταν στατικό εμπόδισε την ομάδα του Φερέιρα να βγάλει τελική μπροστά από την εστία του Φαμπιάνο στο πρώτο ημίωρο.

Για να το πούμε απλά, ο ΠΑΟΚ κυκλοφορούσε την μπάλα σε όλο το πρώτο μέρος αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει τις γραμμές της κυπριακής ομάδας.

Και όσο δεν το έκαναν οι γηπεδούχοι, το έκαναν οι Κύπριοι όποτε έβρισκαν ευκαιρία. Στο 41’ σε μια ολιγορία της άμυνας του ΠΑΟΚ, ο Λέτσιακς έβγαλε στην περιοχή τον Παπουλή, εκείνος με τύχη πήρες τις κόντρες, αλλά το πλασέ του έφυγε στην εξωτερική πλευρά της εστίας.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Φερέιρα πέρασε στο ματς τον Αουγκούστο στη θέση του Εσίτι, ώστε να διορθώσει τα προβλήματα στη μεσαία γραμμή. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πατήσει περιοχή, το κατάφερε στο 51’ και το 52’ με δύο γεμίσματα από Γιαννούλη και Μιχαηλίδη, αλλά και στις δύο περιπτώσεις η κεφαλιές του Τσόλακ έφυγαν άουτ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ ήρθε και πάλι με τον Τσόκακ στο 54’. Ο Μποτεάκ υπό την πίεση του Γιαννούλη έκανε λάθος, ο νεαρός βρήκε τον Κροάτη, αλλά από καλή θέση έστειλε την μπάλα ψηλά.

Ότι δεν έκανε ο Τσόλακ, το έκανε ο Μουργκ ένα λεπτό αργότερα... Ο Κροάτης έκλεψε αυτή τη φορά, έδωσε στον Ζίβκοβιτς, εκείνος πάσαρε στον Σβαμπ στην περιοχή, ο οποίος με πλάτη στην εστία έστρωσε την μπάλα για να έρθει από πίσω ο Μουργκ και να εκτελέσει για το 1-1.

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ λίγο κινδύνεψε να μείνει εκ νέου πίσω στο σκορ, αφού στο 60’ η Ομόνοια έφυγε σωστά στην κόντρα, ο Παπουλής, εγκέφαλος των Κυπρίων έβγαλε μόνο του στην περιοχή τον Τζιονή, αλλά ο Ζίβκοβιτς ήταν εκεί και είπε όχι στο τετ α τετ.

Η απάντηση στις ευκαιρίες για τον «δικέφαλο του Βορρά» ήρθε σε δύο περιπτώσεις στο 69’ και το 70’ με το σουτ του Σβαμπ στην πρώτη περίπτωση να φεύγει ψηλά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ το μακρινό του Αουγκούστο σταμάτησε στον Φαμπιάνο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Φερέιρα, 3-4-3): Ζ. Ζίφκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Μάτος (61’ Ροντρίγκο), Σβαμπ, Εσίτι (46’ Αουγκούστο), Γιαννούλης, Μουργκ (73’ Μπίσεσβαρ), Τσόλακ (61’ Σφιντέρσκι), Α. Ζίφκοβιτς (73’ Τζόλης).

Ομόνοια (Μπεργκ, 4-1-4-1): Φαμπιάνο , Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέτσιακς - Βίτορ Γκόμες (76’ Ασαντέ), Παπουλής (76’ Κουσουλός), Τζιόνη, Ζόρντι Γκόμεθ, Μποτεάκ, Ντούρις (76’ Κακουλή).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ